11 Mart 2014 Salı

Elma nerenin meyvesi

Hangi ilin hangi meyvesi meşhurdur ? ELMA ÜRETİM ÜSSÜ KARAMAN. Geçtiğimiz yıl bin tonun üzerinde. Bu elmanın çekirdeği diğer elma türlerinden farklı olarak içerisinde değil. Resimlerde de gördüğünüz üzere elmanın çekirdeği tam olarak sap işlevi görüyor.


Bizlerin çerez olarak tükettiği kısımda tam olarak meyvenin çekirdeği. Farklı şehirlerin neden bu şekilde bu meyveler ile ünlü olduğunu şehrin bitki örtüsü ve iklimi ile açıklık getirebiliriz. Elma (Malus domestica),.


Meyvesi orta irilikte, sap tarafı biraz genişçedir. Sapı uzunca ve kahverengidir. Kabuğu yapışkan, ince, yeşil üzerine açık kırmızıdır. Etli kısmı tatlı, sulu, güzel kokulu ve gevrektir.


Kat daha fazla C vitamini sonra elma ve kat daha fazla. Gülgillerden, çiçekleri pembe veya beyaz bir ağaç (Pirus malus) 2. Bu ağacın kabuğu parlak, sert, kırmızı, sarı ve yeşil renkte, kokusu hoş, tadı ekşi veya tatlı, dokusu gevrek, ufak çekirdekli meyvesi. Nerede hangi meyve yetişir ? Konu etiketleri: şeftali nerede yetişir, seftali nerede yetisir, şeftali nerede meşhur, hangi meyve nerede yetişir, meyveler nerede yetişir, şeftali nerede yetiştirilir, üzüm nerede yetişir, şeftali en çok nerede yetişir, seftali nerde yetisir, şeftali.


Seyahatlerimiz sırasında, bulunduğumuz destinasyona özgü tatlıları tatmadan dönmek olmaz. O ülkenin kültüründen, tarihinden ve geleneklerinden parçalar bulacağımız tatlıların lezzetleri de seyahat anılarımız arasında en güzel yeri alıyor. Peki hangi ülkede hangi tatlıyı yemeden dönmek olmaz dersiniz?


Gülgiller familyasından erik meyvesi yenen bazı ağaç türlerinin ortak adıdır. Göçler ve harpler sebebiyle dünyanın değişik iklim bölgelerine adapte olmuşlardır. Bu nedenle tek iklim tipi için uygun olmaktan ziyade farklı iklime sahip bölgelerde yetiştirilebilmektedirler.


Bu yazımızda illerin meşhur olan ürünlerini sizlerle paylaşıyor ve hangi il neyi ile meşhur öğreniyoruz hepbirlikte. Osmaniye’nin Neyi Meşhur? Tüm illeri yazmak zorundasınız dedi mi öğretmeniniz? Eğer demediyse sadece göze batacak illeri yazın. Yok ödev birkaç günlükse bugün verdim ödevi yarın isterim şeklinde değilse öğretmenden özel olarak hangi illeri istediğini,max min kaç ilin bulunabileceğini,her il için ne kadar meşhur şey yazabileceğini sorun!


Benim bu konuda yapabiliceğim birşey yok. Hurma farklı türleri ile farklı ülkelerde ve farklı koşullarda yetişmektedir. Ancak bilinen anlamda Arabistan hurmaları ülkemizde yetişmemektedir. Kaju fıstığının diğer fıstık çesitlerinden daha pahalı olma nedenlerinden biri her iklimde yetiştirilememesi ve her kaju elmasından ancak bir adet kaju fıstığı üretilebilmesidir. Kaju meyvesi çabuk çürüdüğünden ekonomik değere sahip değildir.


Sanki elma, sapından dala tutunmak yerine tam tersine yani çiçekli. Türkiye’ nin Karadeniz Bölgesinde bulunan bir ildir. Hitit uygarlığı dönemlerinde atılmış ve yaşanmaya başlanmıştır. Horozuyla ve tekstil ürünleri ile adından söz ettirmektedir. UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan ve Dünya’nın harikasından biri olan Pamukkale’yi içinde bulundurur.


Belki bir çoğunuz bu meyvenin ismini ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Anadolu’ nun en eski yerleşim yerlerinden biridir ve bilinen en eski adı da 'Amasya'dır. Kamkat meyvesi turunçgiller ailesinden bir meyve türüdür. Vişne meyvesi sofralıktan çok meyve suyu, şurubu, reçeli, marmelâdı, kompostosu, pastası ve tatlıları yapılarak tüketilir.


Turunçgiller başta Köyceğiz olmak üzere kıyı şeridinde yetiştirilir. Zeytin üretiminin yüzde 80’i Milas’ta yapılır. Muğla’da yaklaşık 2bin adet antepfıstığı ağacı bulunmaktadır.


Ayrıca bol miktarda üzüm, elma, armut, şeftali, erik, incir, bâdem, turunç ve altıntop yetişir. Jambu meyvesinim yararları jambu meyvesi resimleri jambu meyvesi hakkında bilgi Anavatanı Malaya yarım adası olan bu meyve ağacının boyu m. Yaprakları kısa saplı ve oval şekilde, cm. Hünnap Doğal Ürünler, binlerce yıllık deneyimi ile bu topraklarla özdeşleşmiş her biri birer şifa kaynağı olan geleneksel tatları özenle üretiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar