5 Mart 2014 Çarşamba

Iskoç soyadları

Farklı yazımlar (Örneğin, McLeod ve MacLeod ) ayrı olarak sayılır. Soyadları, oldukça geniş ve kapsamlı bir alanın parçasıdır. Soyadı analizleri geçmişe ışık tutmakla kalmaz, o toplumun yapısı hakkında da bilgi verir. Bugünkü yazımızın teması Amerikalıerkek soyadları.


Bu ülke yerleşimciler tarafından kurulduğundan ve çok sayıda göçten arındığından adları farklı ulusların takma adları bakımından zengindir. Sıradışı olmayan soyadları: Rus ve Amerikan Soyadı kelimesi Latince kelimeden gelir. Soyadı, kural olarak, bir bireyin bir aileye ve ortak bir ataya ait olduğunu gösterir. Belarus Vizesi Kalktı - Beyaz Rusya Artık Vize İst. Her ismin özü, varlığının başladığı ataların takma adını veya kişisel ismini belirler.


Bazı sıradışı soyadları izlemek için oldukça zor olabilir. Brentwood baptist tennessee. Tabii ki bunun temelini elbette İngiliz, İskoç, Galce, İrlandalı kıyılarından gelen İngilizce konuşan halkların isimleri.


Afrika ve Yerli Amerikalı soyadları ile tuhaf bir karışım oluşturmuşlar, diğer Avrupa ülkelerinin takma adları ile zenginleşmişlerdir. Madde - Tarihte ün almış büyüklere ilişik anlatan soyadları bu kişilere ilişik resmi kayıdlarla,. Mc ya da Mac takısına sıkça rastlanırmış ve bu Gal dilinde oğlu anlamına gelirmiş. David sorar: Neden ikinci “C”, “MacCleod” gibi isimlerden sermayelendi?


Kısa hikaye “Mc” ve “Mac” in “oğul” anlamına gelen öneklerdir. Kayıtlardaki erken tutarsızlıklar hem Mc hem de Mac öneklerine sahip olmayla sonuçlanmıştır. Duymasınlar ama İskoç mutfağı yok arkadaşlar. Yerel en ünlü yemekleri ise haggis.


Bugün İngiltere’de soyadı Smith olan 7bin kişi vardır. Ayrıca bu ülkede bin John Smith bulunmaktadır. Johansson en yaygın soyadıdır ve bugün birçok Johansson, soyadını değiştirmektedir.


Fantastik Canavarlar‘ın ikinci filmi için yeni karakterler duyurulmaya başladı. Nicholas Flamel ismini duyar duymaz sizlere haber vermiştik. Yeni isimler arasında sadece Flamel yok elbette.


Gelin ikinci filmde hangi yeni karakterlere şahitlik edeceğiz, hep birlikte göz atalım! Eğer babanın ismi İvan Krylov ise oğul Pyotr İvanoviç Krylov, kız ise Anna İvanovna Krylova ismini alır. Macarlarda soyadları ilk isimlerden önce gelir. Yİ PARAYA İYİ SOYADI Dünyada ilk soyadı kanunu Yahudileri asimile etmek için Avrupa’da çıkarıldı.


Sonra işler tersine döndü. Bu sefer Yahudileri ifşa etmek için kullanıldı. Bell ailesi, yıllar boyunca güzel konuşma üzerine çalışmış bir aileydi. Bu ailenin bir üyesi olan Graham Bellde çalışmalarını sesin iletimi ve bu yolla iletişim kurma üzerinde yoğunlaştırdı.


Thomas Carlyle’ın tarih anlayışına da kısmen benzerlik göstermektedir. Carlyle’a göre tarihi, kahramanlar ve dâhiler yaratmıştır, yani tarih kahramanların ve dâhilerin tarihidir. Adlar birbirinden tire ile ayrılır.


Müslüman Türkler yerel kültürlere saygı ile bakmışlar, asla yoketme yoluna gitmemişlerdir. Mutadovic”, “Koyundic” gibi soyadları taşımaktadırlar Balkanlar Ticârî yaşama atılanların bir kısmı da “Bakkalovic”, “Terzic” gibi adlarla anılırlar Dini kavramların etkisi: 19. Aynı soyada sahip kişiler kardeş olarak kabul edilir.


Pennsylvania Canavarı Kan emen ve sürekli geceleri yaşayan bu canavar bir şatoda yaşamaktadır. Bu hikayeyi bir yerden duymuşsunuzdur. Kadın evleninceye kadar babasının soy ismini taşımaktadır. Bu soy isimle okumakta ve diplomalar elde etmektedir. Evlenince soy ismi değiştiğinden bu taşıdığı diplomalarının kendisine ait olduğunu ispatlamak için yanında bir de evlilik cüzdanı eklemek zorundadır.


Onlardan sanki soyadları oymuşçasına “Krallar” diye bahsediyordu. Brüksel’den karısına şöyle yazıyordu:. James Clerk Maxwell tarafından geliştirilmişti ve Einstein yüzyılın. Dünyadaki en güçlü mason localarının İskoç Rit ve PMason locaları olduğunu Adnan Oktar’a aktardığını söyleyen C. Rit’e üye olmak için İngiltere’de yaşaması gerektiğinden, PMason locasıyla bağlantı kurmamı istedi. O zamanlar binlerce kişi Türk veya Öztürk adını kendine soyadı seçti.


McTürkler adıyla bilinen bir İskoç kabilesinin kökü ise, çok eskiden Ortadoğu’da yaşamış. Birçok kişiye unvanları ve soyadları ile hitap edilir. Sadece çocuklar, aile üyeleri ve yakın arkadaşlar birbirlerine ilk isimleri ile hitap etmektedirler. Profesyonel unvanları olmayan kişiler için “mr”, “mrs”, “miss” gibi saygınlık ifadelerini soyadlarıyla.


Gelişme bölümünde, girişte söz edilen konu açılır, etraflıca incelenir. Metnin gövdesi bu bölümdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar