24 Mart 2014 Pazartesi

Kızılcahamam taşlıca köyü gelin kayası hikayesi

Taşlıca Köyü: Taşlıca Köyü’ne, Akdoğan’ dan ayrılan km. Halkı, neşe ve sevinç içinde yaşarlardı, birbirlerine öyle. Jeolojik Mirasımız belgeselimizden alınan bir kesiti izlemektesiniz. Aynı zamanda köyde bulunan her yapı, yüzlerce yıllık geçmişe sahiptir. BİR EFSANE BİR KÖYÜ NASIL ETKİLER?


Kızılcahamam köyleri arasında pek çok ilgi çekici bölge yer alır. Taşlıca köyü, farklı birçok efsaneye ev sahipliği yapıyor. Köyün en önemli özelliklerinden biri her kaya ve taşın bin. Köyde bulunan iki türbeden biri olan Kırmızı Ebe Türbesinde medfun bulunan kişinin, Bacıyan-ı Rum erenlerinden olduğu ve Selçuklu Sultanı Alaadin Keykubat tarafından kendisine bu köyün yurtluk olarak verildiği tarih kayıtlarında mevcuttur. GELİN KAYASI (NİGAR KAYASI ) EFSANESİ.


Aix en Provence, Coğrafya ve Marmaris hakkında daha fazla fikir görün. Dere Kefken-Cebeci Kemaliye(Eğin) Kemer-Olimpos Kemerburgaz Kerpe Kınalıada Kırkpınar S. Arifiye’den Toros Ekspresi’ne binip Adliye, Karaçam, Sakarya Nehri üzerinde Balaban Köprüsü, yeşillikler içinde Doğançay Tren İstasyonu sonrasında iki küçük tünel Dereköy, Bağlarbaşı demiryolu köprüsü üzerinden karşı kıyıya geçip Alifuatpaşa Tren. Harput kalesinin bir adıda Süt kalesidir. Bu kaleye süt kalesi denmesinin ilginç bir hikayesi vardır. Kalenin temelleri atılır.


Ancak o yıl başlayan su kıtlığına bir çare bulunmaz. Aynı yıl bu su kıtlığının aksine hayvanların sütleri oldukça boldur. Zamanın hükümdarı emir verir. Ve hatta saymak gerekirse gittiğim ve gördüğüm Ankara Hasanoğlan İdris Dağı’nda da var bu isimli kayadan Yozgat Nohutlutepe Cehrilik Mevkii’nde de. Kızmazsanız bir tane daha var o da Malatya Orduzu Bahçebaşı Köyü.


Taşoluğun önünde güzel bir çeşme vardır. Deniz tutkunları Ege ve Akdeniz bölgesindeki. Buralar mesafe olarak 9-km civarındadırlar. Kahraman Bir Şehidin Hikayesi - Ömer Halisdemir. Erdoğan Babama Sordum Laz Mıyız, Türk Müyüz?


Karadenizli Gelinden Müthiş Horon Gösterisi. Gelin Nikah Masasında Krize Girerse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar