4 Mart 2014 Salı

Erik nerede yetişir

Kültür erik çeşitleri aşıyla üretilmektedir. Türkiye de Doğu Anadolu nun yüksek yayla mıntıkası ile Güneydoğu Anadolu nun kurak ve çok sıcak bir kısım yerleri hariç her tarafta yetişir. Fidanlıklarda en çok durgun göz aşısı kullanılır. Don sebebiyle seneden seneye erik üretiminde dalgalanmalar görülür. Kentte bu dönemlerde kiraz hasadı yapılırken, üretilen meyve, çevre illere de pazarlanıyor.


Ihlamur ağacı nerede yetişir? Videoyu beğendiyseniz like atmayı ve abone olmayı unutmayın arkadaşlar. Toprak konusunda seçici olmasından dolayı, bakımı zaman alan ve sabır isteyen bir ağaçtır. Mürdüm eriği nerede yetişir;.


Genellikle meyvenin içi sarı renklidir. Tatlı - ekşi tadı mürdüm eriğini reçel ve jöle için mükemmel. Genel olarak meyvenin içi sarı renklidir. Sulamada karık, çanak, tava veya karık-çanak kombinasyonu kullanılır.


Erik nerede yetişir

Sulama sistemi toprağın özelliğine, su kaynağının zenginlik durumuna göre seçilmelidir. Prunus cerasifera (can erikleri-yeşil erikler), Prunus domestica (Avrupa erikleri), Prunus salicina (Japon erikleri) Prunus cinsine giren erik türleridir. Avrupa ülkeleri arasında başta Almanya olmak üzere Fransa, İtalya. Ana ağaçta eriklerin olgunluğun bu kadar ilerlemesi yakın pazarlar için toplanacak meyvelerde söz konusu olmaktadır. Rengi sandan kırmızıya, mora kadar değişir, türlü biçim ve büyüklükte olur.


Başlıca çeşitleri can, bardak, üryani, türbe, mürdüm erikleridir. Her meyva mevsiminde yenmesi gereksede malesef isteklerimiz mevsim tanımamaktadır. Bu mevsimde erik olurmu demeyin.


Erik nerede yetişir

Evet mevsimi olmadığı için mevsimindeki fiyatlarından çok daha pahalıya satılmış olsada özellikle aşeren hamile anneler için bu siteler bulunmaz bir nimettir. Bahar ayında yetişen rengi yeşil erik ve tadı eşkimsi bir tadı olan tuz ile yenildiğinde tadı güzel olan bir bahar ayı meyvesidir can erik. Her mevsim dalından yeşil erik, can eriği, şeftali, nektarin, kayısı, kiraz ve birçok meyveyi satın alabilirsiniz. Erik nedir nerede yetişir? Böylelikle “ erik nerede yetişir ? Kivi Nerelerde Yetişir Kivi Nerelerde Yetişir.


Karadeniz sahili dışında üretim yönünden önemli potansiyele sahip diğer bir bölge de Marmara Bölgesi’dir. Büyük tüketim merkezlerinin yakın oluşu, soğuk hava depolarının bulunuşu bu yörede üretimin büyük ölçüde artmasını teşvik etmektedir. Tadı kokusu büyüklüğü ve hatta rengine kadar farklılıklar gösteren çok farklı erik çeşitleri bulunmaktadır. Buna göre fidanlar da çeşitlilik gösteriyor.


Yeşil turfanda olarak tüketilen bu eriklerde meyveler Nisan-Mayıs aylarında toplanır. HANGİ AYDA HANGİ SEBZE-MEYVE YETİŞİR BİLİYOR MUSUNUZ? Artık aradığımız bütün sebze ve meyveleri her mevsim bulabiliyoruz.


Fakat uzmanlar bütün sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmemiz gerektiği konusunda hemfikir. Meyveler: Yeşil erik, çağla. Black Diamond erik agacı kuvvetli ve yayvan gelisir. Black serisi erikler içerisinde en kaliteli ve iri olan çesitlerin basında gelen black diamond eriği yüksek verimli bir çesittir. Kestane ağacı nerelerde yetişir, Bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşulları sever.


Nispeten güneşli ve nemi fazla olan yerlerde, daha sağlıklı ve verimi fazla kestane ağacı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kavrum Fıstık Nerede Yetişir? Fındık Üzüm Karışım Faydaları? Goji Berry(Kurt Üzümü) Nerede Meşhurdur? Sadece Kastamonu’da yetişen ve her yerde yetişmemesi nedeniyle çok özel bir erik olan “Üryani Eriği” hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Yrd.


Aylin Hasbay Büyükkaragöz, üryani eriğinin özelliklerini anlattı. En iyi sıcak iklimlerde yetişir. Ilıman İklimi seven bir bitkidir. Nektarin meyvesinin çeşidi vardır. Yarı tüylü nektarin ve tüysüz nektarindir.


Akdeniz bölgelerinde tarımı yapılır. Farklı erik türlerinin abuhava istekleri birbirinden epeyce ayrıdır. Can erikleri ılıman, Avrupa sınıfı erikler sıcak olmamış ılıman, Japon sınıfı erikler ise kışları çok fazla katı son bulmayan ılıman ve sıcak durumda olan ılıman iklimlerde en uyumlu olarak yetişir. Bu yazımızda patates en çok nerede hangi bölgede yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız. Bütün bunların etkisiyle ülkemizde tarım ürünleri çeşitlidir.


Ayrıca ülkemizde dört mevsim yaşanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar