14 Aralık 2016 Çarşamba

Uyuz böceği nerede yaşar

Uyuz Böceği Nerede Yaşar ? Mağazalar, iş yerleri, fabrikalar, tekstil atölyeleri, dericiler, kilim fabrikaları ve evler de bulunma olasılıkları çok ama çok yüksektir. Deri altında üreyen bir canlıdır. O kadar çok yumurta bırakır ki bütün deriyi sararak iltihaplara ve kaşıntılara neden olur. Deriye tünel açarak giren bir canlıdır. Bit Nerede Yaşar Bit - mm boylarında böcekler aleminde eklembacaklılar sınıfına dahil,kanatsız bir böcektir.


Bitler ağızları ile delme ve emme işlerini yerine getirirler. Bitler vücutlarımızdan kopan deri parçaları,salgılanan yağ ve kan ile beslenirler. Bu nedenle çok sert ve katı maddeleri bile rahatlıkla kemirebilirler. Yumurtlama sistemi ile çoğalan deri böceği senede ortalama veya kez yumurta bırakmaktadır. Akrepler, çok kuru iklimlerde yaşarlar.


Buna rağmen, nem kaybına karşı oldukça duyarlı oldukları için gündüzleri gölgelik yerlerde saklanmayı tercih ederler. Su ihtiyaçlarını ise yakaladıkları avlardan sağlarlar. Mikroskobik bir parazit böceği olan Sarcoptes scabiei uyuza neden olur.


Bu uyuz böcekleri cildin altında yaşar, kişinin kanıyla beslenir, yumurtalarını bırakır ve uyuzun belirtisi olan aşırı kaşıntıya neden olan toksinleri üretir. Olma ihtimali yüksek her yer ilaçlama yapılmalıdır. Küçük olmalarının aksine büyük zararlar verebilen haşere türü olduğu için uyuz böceğinden kurtulmak gereklidir. Fakat bazılarının zehri o kadar güçlüdür ki insanlar ve hayvanlar için hayati risk taşırlar. Oldukça minik bir görüntüsü olan bu canlı derinin altına sızarak burada üremeye başlar.


Pamuksu bir yapıya sahipli olan deri böcekleri benekli siyah, kahverengi bir deriye sahiptirler. Dana burnu killi, kumlu yumuşak topraklarda yaşar. Danaburnu buralara açtığı yuvalara yumurtalarını saklar.


Büyüklükleri yaklaşık 2-3mm olan uyuz böceğinin vücut yapısı yuvarlaktır. Dişi sivrisinekler ısırdığı kişinin kanını emerek yumurtlamasını gerçekleştirir. Erkeklerin genelde insanları ısırmadığı, bitkilerden aldıkları özsu ile yaşamlarını sürdürdükleri bilinmektedir.


Mağazalar, Depolar, fabrikalar, tekstil atölyeleri, halı fabrikaları, dericiler ve evler de bulunma olasılıkları çok yüksektir. Bu tür yerlerde üretilen veya bulundurulan ürünler ile beslenen deri böceği hayatını devam. Sivrisinek beslenme için kan ve meyve sularını kullanır. Dişi sinek yumurtalarını döllemek amacı ile kan emer, erkek sinek kan emmez meyve suları ile beslenir.


Sinek yaşamak için suya ihtiyaç duyar, bu sebeple sinekler su kenarlarını yaşamak için tercih ederler. Chilopoda sınıfı canlıları ölüörtü veya toprak içerisinde yaşar ve yuva yaparak toprağı şekillendirebilirler. Dışarıda yaşayan çıyanlar genellikle nemli ve korumalı alanlarda bulunurlar. Evlerde bulunan çıyanlar gündüzleri saklanırlar. Fare İlaçlama Tahta kurusu nasıl yok edilir tahta kurusundan nasıl kurtulurum tahta kurusu nedir tahta kurusu nerede yaşar tahta kurusu ısırır m. Yerin altını burunları ile delerek çukurlar oluştururlar ve bunların içlerinde ilerlerler.


Toprağın altından çıktıklarında çevrelerinde bulunan bitki ve ekinleri kemirerek beslenirler. Mite nerede yaşar sorusuna en doğru cevap yaşam alanlarımızdır. Akarlar gözle görünmeyen, ortam koşullarına dayanıklı nemli ve sıcak ortamlarda kolaylıkla çoğala bilen, ev tozu içinde yaşan mikroskobik canlılardır.


Bu kazdığı tünellere yumurtalarını bırakır ve giderek insan ya da hayvan vücudunun her yerine yayılır. Bir parazit olan uyuz böceği vücudu yassı, ovaldir ve keratinle çevrilidir. Kartal Böcek İlaçlama servisimiz, gün saat profesyonel ekipleriyle 1garantili ve ekonomik ilaçlama hizmetleri vermektedir. Servisimizden yararlanmak için iletişime geçebilirsiniz.


Peki bit sadece saçlarımızda mı bulunabilir. Tıpkı uyuz böceği, akar, mayt ve mite gibi haşerelere benzeyen bitler, hemen her yerde bulunabilirler. Hayvanlarda, Koltuk ve sandalyelerde, Otellerdeki yastıklarda ve.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar