29 Aralık 2016 Perşembe

Lağvetmek ne demek

Bir kuruluşu kaldırmak, işleyişine son vermek. Hükümsüz kılmak, feshetmek, dağıtmak. Lağvedilmesi, lağvedildi veya lağvedilen gibi pek çok cümle içerisindeki kullanımı ile sık sık gündeme ve karşımıza çıkan lağvetmek kelimesinin anlamı, kökeni, cümle içerisindeki kullanımı, kullanım alanları ve örnekleri nelerdir?


Lağvetmek kelimesi baş harfi l son harfi k olan bir kelime. Başında l sonunda k olan kelimenin birinci harfi l , ikinci harfi a , üçüncü harfi ğ , dördüncü harfi v , beşinci harfi e , altıncı harfi t , yedinci harfi m , sekizinci harfi e , dokuzuncu harfi k. TDK sözlükteki anlamı nedir? Zıt ve eş anlamlıları nelerdir? Kaldırmak, ilga etmek, hükümsüz kılmak.


Benzer Yazılar: İlga etmek ne demektir? Lağvedilme nedir, Lağvedilme ne demek, tdk sözlük anlamı ve cümle içinde kullanımı, lağvedilmek işi a. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Latin alfabesini getirerek mevcut alfabeyi lağvetti. Sözlükte FESH kelimesinin manası: FESH: Bozmak. Yetişkine seçim hakkı verilmesi ve yetişkinin o seçim hakkı ile evliya derecesine çıkma imkanının olması ve Cennette daha büyük makam elde etme imkanının olması da adalettir ve merhamettir. Roma, siyaseti ve tanrıları sayesinde muzaffer oldu, dine ve kamuya yönelik her reform çılgınlık ve kafirlik olacaktır.


HDP milletvekillerinin tutuklanması ise siyaseti lağvetmek demek ve sonuçları çok vahim olacak. Bu bakımdan, HDP’nin dışarıda kalan milletvekillerinin söylediği çok doğru: “Dayanışma çağrımız bize destek çağrısı değildir, iç savaşı önleme,. Bir hizmet kuruluşunun kar etmiyor diye kapatılması, devletin devletlik vasıflarından vazgeçmesidir. Türkçe karşılığı, anlamı. Kızılay kar etmiyor demek gibidir.


Ben devlet değil tüccarım demektir. Yani hastaneler zarar ediyor diye sağlık bakanlığını lağvetmek veya mahkemelerin geliri giderini karşılamıyor diye, adalet hizmetinden vazgeçmek gibidir. Güvenilir ve hızlı çeviri yapabilmeniz için çeviri sözlüğümüz ücretsiz olarak kullanımınıza sunulmuştur.


Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın. Bizimle iletişime geçmek için e-posta adresimize mail atabilirsiniz. Mustafa Alp Dağıstanlı “Mantık sizi A’dan B’ye götürür.


Albert Einstein böyle demiş. Muhayyilemin beni götürdüğü yer şu: Orduyu lağvedelim! Kanun Tasarısının kabul edilen maddelerine göre, Milli Eğitim Bakanlığında Rehberlik ve Denetim Başkanlığı kaldırılarak Teftiş Kurulu Başkanlığı oluşturulurken, yeni oluşturulan Kurul için Bakanlık Maarif Müfettişi ve Bakanlık Müfettiş Yardımcısı kadroları ihdas edildi. Anayasayı lağvetmek demek, federal tüm yetkilerden vazgeçmek demektir.


O yüzden bu planın ilk aşamasının anayasa olması tutarsızca olur. I heard a call for help. Lütfen sitemizi kullanmadan evvel bu ‘site kullanım şartları’nı dikkatlice okuyunuz. Demek ki ülkemiz korku ve yasaklar ülkesi oldu iyice. Koruma, önlem bahane, maksat mayısı lağvetmek (bir kuruluşu kaldırmak, işleyişine son vermek).


Dikkat edin Cumhuriyet ve Atatürk ile alakalı ne varsa yasaklanıyor. Beko Servis Sancaktepe, Beko Servis Sancaktepe, Beko Servis Sancaktepe, Beko Servis Sancaktepe, Beko Servisi Sancaktepe , Sancaktepe Beko Servis, Beko teknik. Arapça’da elbise demek olduğu halde Osmanlıca’da yalnız Farsça kaidesi ile yapılan sıfat terkiplerinde bolluk mânâsında kullanılırdı: Asâr-ı merhamet-disâr = Merhametle dolu eserler.


YÖKDİL - YDS BAĞLAMSAL SINAV SÖZLÜĞÜ : YÖKDİL ve YDS de çıkan kelimeleri çok sayıda örnek İngilizce cümlelerle öğrenin. Ama bu, zamansız-mekânsız bir şekilde dünyanın gerçeği, hakikati demek değil. Daha çok, dünyanın olduğu hâliyle gerçeği anlamına geliyor.


Ve bu gerçek, gerçekte doğmuş ama ona aşkınlaşmış da olan öteki dünyanın yitip gitmesinden, dinî olan gerçeğin sönümlenmesinden sonra ortaya koyulabiliyor. Bu dünyanın her yerinde aynıdır. Kimse denetleyemeyecek okulları.


Bundan daha kötü olmayacağı kesin. Eğitim Bilişim Ağı öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulan eğlenceli bir portaldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar