9 Aralık 2016 Cuma

Hipopitüitarizm nedenleri

Hipopituitarizm – hipofiz yetersizliği nedir? Hipofizer yetmezlik (hipopituitarizm) hipofiz bezinde bir veya birden fazla hormonun ya da tüm hormonların yetersizliği sonucu gelişen sendromlara verilen addır. Hipofiz yetmezliği hipofiz bezinin hasar görmesi nedeniyle olabildiği gibi hipotalamustan salgılanan hormonların azlığı veya yokluğu sonucu da olabilir. Vücutta tiroit ve adrenalin gibi önemli bezler hipofiz bezinden ihtiyaç duydukları hormonları almazsa vücutta problemler baş göstermeye başlar.


Pituiter bezinin bozulmuş üretken işlevinin derecesi, yapısındaki yıkıcı odaklamanın kapsamına ve konumuna doğrudan. Hastalarda hiçbir semptom bulunmayacağı gibi hormon eksikliği veya kitle etkisiyle gelişen. Düşük aktiviteli bir hipofiz nedir? Senin hipofiz beynin beyninin alt kısmında bulunur. Sekiz hormonu serbest bırakır.


Bu hormonların her biri vücudunuzun nasıl işlediği konusunda rol oynar. Bu işlevler, kemik büyümesini teşvik etmekten, tiroid bezinizi metabolize etme hormonlarınızı serbest bırakmaya kadar değişir. Bu hastalık hipofiz bezinde veya hipotalamusta (beynin hipofiz bezini kontrol eden hormonların salgılanmasını sağlayan kesimi) meydana gelen bir işlev. Bazen, Sheehan sendromu olarak bilinen, hamilelikle ilişkili bir hastalık sonucu da olabilir.


Hipofiz Bezinin Yetersiz Çalışmasının Belirtileri Nelerdir? Glukoz düşüklüğünün nedenleri. Başlıca nedeni beyin, hipofiz bezi ya da hipotolamus tümörleri.


Hipofiz adenomu (pituitary adenoma), hipofiz bezinde ortaya çıkan bir tümördür. Prolaktin yüksekliği nedenleri nelerdir? Hipofiz bezi, beynin tabanında, gözlerin hemen arkasında bulunur.


Dudak şişmesinin oluşum nedenleri, enfeksiyon, alerji, yaralanma ve ilaçların yan etkileri şeklinde olabilmektedir. Dudak şişmesi, güneş yanığı gibi hafif koşullar altında gelişebileceği gibi, anafilakti reaksiyonu şeklinde hayati tehlike oluşturacak durumlar altında da gelişebilmektedir. Kadınlara temel özelliklerini veren en önemli hormonlardan bir tanesi olan Ehormonu, östrojen hormonu türleri arasında yer alır. Kadınların vücut hatlarının belirginleşmesi, memelerinin büyümesi, memelerde yer alan süt bezlerinin normal bir şekilde oluşması, regl düzeni ve doğurganlığı arttırma gibi görevleri bulunur.


Hastalığın adı Yunancada altında anlamına gelen hipo kelimesinden kaynaklanır. Hipoproliferatif anemi: nedenleri, belirtileri, tanı, tedavi. Aneminin mekanizması ya yetersiz etkinlik ya da yetersiz eritropoietin üretimi ile ilişkilidir. Hipometabolik koşullarda, eritropoietine yetersiz bir kemik iliği. Bazı kişilerde kalıtsal olarak hipopituitarizme eğilim vardır.


Hipopitüitarizm nedenleri

Bazen hipofiz bezinden hormonların yetersiz üretim vardır. Bazı hastalarda hipopituitarizm nedenleri saptanamamıştır (idiyopatik hipopitüitarizm). Ne olursa olsun ya zarar veren faktörlerin doğası ve atrofi yol açmak üzere, yıkıcı işlemin doğasına, ve, büzülme ve hipofiz skleroz, hipotalamus-hipofiz yetmezlik, klinik varyantlarında hastalığın patogenetik taban indirgeme veya. Kabergolin ve bromokriptin içerikli ilaçlar kullanılabilir.


Tiroit bezi olmadan doğan veya tiroit bezi çalışmayan bebekler birkaç belirti. Beyinde bulunan hipofiz bezinin hormon üretmemesi durumunda birçok rahatsızlık meydana gelir. Bunlardan biri de dudak şişmesidir.


Nötrofil sayısının azalmasına nötropeni denir. Paradoksal da olsa, bazı enfeksiyonlarda (tifo, brusellozis, viral hastalıklar, riketsiozis ve sıtma gibi) görülebilir. Diğer nötropeni nedenleri aplastik anemi, alösemik akut lösemiler, tiroid anormallikleri, hipopitüitarizm, siroz ve Chediak-Higashi sendromu olabilir. Ttesti sonucunuzun aşırı derecede düşük olmasının nedenleri arasında şunları söyleyebiliriz: Oruç, yetersiz beslenme veya iyot eksikliği gibi beslenme sorunları.


Nedenleri ve Tedavisi Dr. Dudak şişmesi, dudak dokusu içinde sıvı ya da iltihap birikmesi sonucu, bir ya da her iki dudakta şişkinlik meydana gelmesidir. Hafif ya da ciddi sağlık sorunları, bazı hastalıklar ve durumlar dudak şişmesine yol açabilmektedir.


Addisson hastalığı, hipotiroidizm, postgastrektomi, gastroenterostomi, otonom sinir. Tiroid bezinden salgılanan hormonların az. Beyin lezyonu eski, çözülmeyen bir sorunun geriye kalan bir işareti olabilir. Veya tamamen zararsız (iyicil) bir sorunun işareti de olabilir.


Belirtilere yüksek GH seviyeleri, hipopitüitarizm (hipofizde tümörün neden olduğu hipofiz hormonu eksikliği) veya tümör hacmi etkileri (tümör çevresindeki beyin yapılarını sıkıştıracak kadar büyük olduğunda) neden olabilir. Pituiter infarktın nadir diğer nedenleri: yaşlı hastanın By-pass’ı sırasında Vasküler yetmezlik, güney asya yılan ısırığı (Russel’s viper). Cerrahi dekompresyon sonrası görme bozukluğu veya hipopitüitarizm düzelebilir.


Kanama sonrası kan spontan olarak resorbe olabilir ve semptomlar kendiliğinden de gerileyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar