19 Aralık 2016 Pazartesi

Sql server management studio dersleri

Sql server management studio dersleri

RCbizim genellikle kullanılabilir sürüm ile yan yana çalışır, ancak üretim amacıyla kullanılması önerilmez. Bu yazımda bazı temel görünüm ve bazı temel özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Sql Server programı veritabanlarının üzerinde çalıştığı platformdur.


Sql server management studio dersleri

Veritabanı (database) kullanımı ve örnek uygulamaları. Ayrıca bu makalenin dışında bütün detayları yeni makaleler başlık adı altında yayınlayacağım zaman buldukça. Kullanıcı adı ve şifremizle Instance’a login oluyoruz. Object Explorer penceresindeki Databases’ ın üzerinde farenizin sağ tuşuna tıklayarak açılan menüden New Database’e tıklayın.


Aşağıda gösterildiği gibi veritabanı adını Test yazarak OK düğmesine tıklamak suretiyle Test veritabanını. Anlaşılması dileğiyle, iyi çalışmalar. Benden kaynaklanmayan uzun bir aradan sonra Sql dersleri videolu anlatımına başlıyoruz.


Bu dersimizde Sql’i nerden indireceğimizi,Sql kurulumunu,Sql tanıtımını,Sql’de database ve tablo oluşturmayı anlattım yani kısaca olaya bir giriş yaptım diyebilirim. Sehir isimli veri tabanını kullanacağız. Script oluşturmak istediğiniz veri tabanı üzerinde sağ tuşa basarak Tasks – Generate Scripts tıklayın. Bir sonrkai ekranda yükleyeceğiniz ürünle alakalı lisanslama kısmıdır. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler umarım faydalı olur.


Konuyla ilgili Eleştiri, İtiraz yada bilginiz var ise lütfen aşağıdaki yorum bölümünde paylaşmaktan çekinmeyin! Tablo oluşturmak için yöntem vardır. Linke tıklayarak siz de bilgisayarınıza uygun olan versiyonu indirebilirsiniz. Derslerimizi film veritabanı üzerinden işleyeceğiz.


Sql server management studio dersleri

Bu yazımızda sql management studio üzerinde yapmamız gereken birkaç ayardan bahsedeceğim. Proje Yapısı ve Proje Oluşturma. Full Backup: Adından anlaşılacağı üzere yedeklenme anı itibariyle veritabanındaki herşey yedeğin içine kopyalanır. Management Studio) 20:07. Sunucu adını sağ tuşla tıklayın Properties seçin.


Security sekmesini tıklayın. Belki ilerleyen zamanlarda bu sistemlerde tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gidecektir. Tabi bir değişkeni kullanabilmek için öncelikle onu tanımlamak yani deklare etmek gerekmektedir. Kurulum biraz zahmetli bir işlem olduğu için derslere başlamadan bu işlemi halletmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır. ID alanı tamsayı tipinde ve otomatik artan birincil anahtar özelliğine sahip bir alandır.


Csharp csharp dersleri csharp net. Aslında yapacağınızı işleme göre değişeceği için karardan biraz daha fazlası olabiliyor. Ve bizi bu ekran karşılıyor.


Connect butonuna tıklıyoruz ve server’a bağlanıyoruz. Ve ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. SQL Notları ve Örnekleri. Android Studio angular dersleri angularjs dersleri angularjs kullanım.


In most cases it is always a good practice to pass in all parameter values, but sometimes it is not possible. So in this example we use the NULL option to allow you to not pass in a parameter value. Geçtiğimiz hafta sonu çok güzel bir projeyle uğraştım. En basit haliyle bir haber sitesi yapmam gerekiyordu.


Bu veritabanı İlişkisel veritabanı sistemi olarak adlandırılmaktadır. Execute (F5) tıklıyoruz. Messages penceresinde : Command(s) completed successfully.


Blogger Merve tarafından yazılan gönderiler. Bu blogu takip etmek ve yeni gönderilerle ilgili bildirimleri e-postayla almak için e-posta adresinizi girin. Burada anlattığımız t-sql komutları PDF formatında sizinle paylaşacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar