29 Aralık 2016 Perşembe

Türkçe lügat

Tekili: A, uzun okunur) (Lügat) Lügatlar, kelimeler. Lügat, sözlük, kelimelerin anlamlarını kısaca bildiren kitap. Kökü belli değildir) Olgunlaşmamış ekşi ve ham üzü“Koruk suyu.


Türkçe lügat

Sabır ile koruk helva olur (Atasözü). Hüseyin Ağa aşağıda koruk sıkmış, buğulu bardaklarla geldi (Yusuf Z. Ortaç). Kapaklı bardaklarda gelen şerbetler ise koruk, ahududu, frenk üzümü, vişne nevinden îtinâ ile kaynatılmış veya savrula savrula çiğden yapılmış.


Bu bakımdan yayınevi­miz, böyle bir ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olmak için, Ekseriyeti ilahiyatçılardan oluşan, seçkin bir komis­yon teşekkül ettirip, güzel bir eser ortaya koymuştur. Batı dillerinden giren yeni kelimelere kayıtsız kalmamak için yerli yabancı bütün kelimelere yer veren bu eserle sadeleşen ve güzelleşen. Osmanlı harfleri ile hazırlanmıştır.


Hizmet gayesi ve inancıyla bu çalışma yapılmaktadır. Verilen emeğe saygı gösterip kul hakkını gözeteceğinizi ümit ediyoruz. Sorun varsa en kısa zamanda düzelteceğimizden emin olabilisiniz. Tüm dillerde milions kelime ve ifadeler göz atın.


Bir çok sözlükden istifade edilmiştir. Her geçen gün kelime sayımız artmaktadır. Aralık ve Ocak arasındaki, senenin en soğuk günleri. Dilimize Arapçadan geçmiştir. Farsçada kış mânasına gelen zam kelimesiyle, Arapçada uğuldayan mânasına gelen harir kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.


Türkçe lügat

Bunun için, başka bir online sözlüğe tıkla. A Nida edatı olup, kelimenin sonuna gelir ey mânası verir. Aynı veya farklı iki kelime arasına gelirse, sözün mânasını kuvvetlendirir. Her dilin, kendi içerisinde bir düzeni ve kuralları bulunur. Bir kelimenin ise aynı dil içerisindeki anlamı sabittir.


Her iki sözlüğü de bilgisayarınıza kurarak kullanabilirsiniz. K ullanılması basit, kelime sayısı itibariyle zengin ve açıklamalar yönünden tatminkâr bir cep lügatı. ELSİNE-İ ŞARKİYE Doğu dilleri. Terkibli ifâdesi çok olan Arabçaya uymayan lisanların hususiyeti. Arabî Lisanına Tasrifî denilir.


Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı. Kelimeyi yazın ve Enter tuşuna basın. Indirim kodları, kupon ve kampanyalar için Jarrt. Arap dilinin öğrenilmesi yolunda çok büyük hizmetler görmüşlerdir. Müellifi, Ahterî mahlaslı lügat âlimi Muslihiddin Mustafa bin Kaynak: Ahteri Lügati.


Bazı ihtiyar âilelerimizin lisana vukuflarına hayran oldum, mantıklarıyla bizi lâl ettiler. Aramalar için ister osmanlıca klavyeyi kullanarak osmanlıca yazılışı ile isterse de okunuşunu latin harfler girerek yapabilirsiniz. Geliştirilmiş Lügat Nur. Lügat Çeviri Merkezi, ses kaydından deşifre yaparak çeviri de dahil olmak üzere her tür işi özenle bitirip teslim eden bir kurum.


Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Diğer fiyatı ve özellikleri, Kitap kategorisinde. Bu arada bizim diyalekt dediğimiz. Türkcə Azərbaycanca lüğət. Hadis-i Şeriflerle medhedildi.


Program oldukça başarılı. Basit ve estetik arayüzü ile kullanıcı dostu bir görüntü sergiliyor. Edebiyat, tarih, ilâhiyat gibi bilimlerde eğitim gören ve araştırma yapanlar için yeterli kelime hazinesi. Arapça- türkçe Lügat El-mevarid 7TL ve ücretsiz kargo ile n11.


Türkçe lügat

GercekTUBE komik videolar, ilginc videolar, en begenilen videolar içerikli video sitemiz artık yayında. Dünya Dillerinde Uzman Çeviri Yaptığımız Diller. Dağ köyünün yüzünü güldürdü. Dönümden bin lira kazanıyor Bursa’da Güney Marmara’nın ilk yaban mersini bahçesini kuran üretici, hasadına başladığı meyvelerin 1.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar