18 Nisan 2016 Pazartesi

Türkiyedeki tarihi yerler listesi

Türkiyedeki tarihi yerler listesi

Romalılar tarafından inşa edilmiş. Antalya’ya km mesafede bulunuyor. Unesco tarafından Dünya Miras Listesi’nde bulunan bembeyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale.


Türkiyedeki tarihi yerler listesi

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da. Anadolu, yüzyıllardır savaşlar, bozgunlar arasında medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Her köşesinde başka medeniyetlere ait izler barındıran tarihi. Bu duruma nazaran hazırlamış olduğum listeyi kendinize rehber edinebilir, Bulunduğunuzun yerin çevre illerinde de (yakınlık bazında) olsa dahi bilmeniz gereken tarihi yerler, eğlence mekanları, gezilecek yerler gibi aktiviteler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. UNESCO tarafından İstanbul’un tarihi bölgeleri Dünya Miras Listesi’ne alındı.


Fakat bu tarihi yerler gerektiği korunmadığı için İstanbul’un Dünya Miras Listesi’nden çıkarılması gündeme gelmiştir. Polonezkoy, iki akarsu arasında kalan şirin mekan Ağva veya İstanbul Boğazı. KAPADOKYA Başka bir gezegene gelmiş hissi vere Volkanik kaya ve toprakların olduğu muhteşem ötesi güzellikleri ile mutlaka gidilmesi gereken Kapadokya Nevşehir-Ürgüp-Göreme arasındaki bölge. STANBUL TARİHİ YARIMADA İstanbul’da gezilip görülmesi gerekli yerler listesinin başında mutlaka Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye, Topkapı sarayı, Yerebatan sarnıcı ve.


Galata Kulesi, İstanbul’un Galata semtinde bulunan bir kule. Turkiyedeki tarihi eserler yerler ve Resimleri. Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Türkiyedeki en güzel tarihi eserleri. Van gezilecek yerler ve Van görülmesi gereken mekanlar hakkında en güncel bilgileri okuyun, tatili Neredekal.


Tabi ki sadece bu yerleri sıralayıp size sunmak yeterli olmiyacaktır. Bu yerleri özgün kılan şeyler nedir, tarihleri nedir? Arkeoloji Müzesi Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü, Sultanahmet Semti’ndeki Gülhane Parkı girişinin sağından Topkapı Sarayı Müzesi’ne çıkan Osman Hamdi Bey Yokuşu üzerindedir.


Türkiyedeki tarihi yerler listesi

Konu etiketleri: tarihi yerlerin isimleri, tarihi yerler ve isimleri, antalyanın en güzel yerlerinin isimleri, antalyanın tarihi yerleri nerelerdir, türkiyenin tarihi yerlerinin isimlerinin listesi, akdeniz tarihi yapılar şehirleri. Tarihi ve Turistik Yerleri. Birçoğu UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan en güzel tarihi yerler listesi hazırladım.


Milyonlarca yıldır süregelen kimsayal olaylardan meydana gelmiş doğal bir güzellik. Karadeniz Bölgemizin şirin ve güzel illerinden biridir. Kurtuluş Savaşın başlangıcı olmuş. Bu özelliği nedeniyle çok ilgi çeken ve ziyaret edilen bir yerleşim yeri olmuştur. Deniz, Kum ve Güneş için Tatil Mekanınızı Bu Listeden Seçin Yazın vazgeçilmezi olarak nitelendirilen deniz, kum ve güneş hemen herkesin tercihidir.


Ancak seçilen mekânların kalitesi tatilinizin gidişatını belirlemektedir. Bu yüzden de deniz tatili tercih edeceklerin iyi bir araştırma yaptıktan sonra tercih etmeleri, tatil kalitelerini de artıracaktır. Dört mevsimin en güzelinin yaşandığı ülkemiz hem tarihi hem de doğallığıyla adeta bir cennet. Muğla, ülkemizin en popüler ve sevilen tatil bölgelerinden birçoğuna ev sahipliği yapıyor.


Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Bozdoğan Kemeri, Sultanahmet Meydanı, bu yerlerden birkaçıdır. Bu nedenle de var olan tarihi. Bu mağaralardan bahsetme ihtiyacı hissettik zira korunması gereken yerler. Taraklı bu tarihi evlerin dışında hisarı, camisi, tarihi hanı ve hamamının bulunduğu sokaklarıyla görülmeye değer yerlerin başında yer almaktadır.


Ayrıca ilçedeki Gerze Feneri, Yakup Ağa Konağı da ilgi çeken yerler arasındadır. Altınbeşik Mağarası, ANTALYA İbradı İlçesi Ürünlü Köyü’nün güneydoğusunda bulunan Altınbeşik Mağarası, Milli Parkın içinde, derin ve sarp. Cennet vatanımızın her köşesi birbirinden güzel. Birbirinden güzel olan gezilecek yerleri sizler için derledik.


Giresun gezilecek yerler ve Giresun'da görülmesi gereken yerler hakkında en güncel bilgileri bu listede bulabilirsiniz. Gezilecek Yerler Listesi. Silahlar, giysiler, taş kabartmalar, para örnekleri ve daha birçok tarihi.


GercekTUBE komik videolar, ilginc videolar, en begenilen videolar içerikli video sitemiz artık yayında. Osmanlı dönemine ait birçok eser bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar