21 Nisan 2016 Perşembe

Doğu anadolu yemekleri slayt

Doğu anadolu yemekleri slayt

Yörenin en meşhur yemekleri, daha ziyade köylerde yapılmakla birlikte merkezde de yapılmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesi Slaytı. Et ve süt ürünlerine hemen tüm yemeklerde rastlanır. Sebzenin beslenmedeki yeri oldukça sınırlıdır. Güneydoğu Anadolu Bölgesiyle İlgili Sunu dosyasını ücretsiz, üyeliksiz indirin.


Kaliteli ve Orjinal Slaytın Tek Adresi Binlerce BEDAVA slayt. Ders Slaytları, Ödev İndir, Tarihi Slaytlar, Aşk Slaytları, Videolar, E-Kartlar. Gap turları gezi programı dışında ilgi çeken bir noktası daha var.


O da tabi ki mükemmel lezzetlere sahip Güneydoğu yemek kültürüdür. Erzurum ile özdeşleşen bu oyun davul ve zurna eşliğinde farklı ritm ve figürlerle oynanır. Oyuncular başlangıçta el ele tutuşsa da. Kuş ekmeği çorbası, çaşır, keledoş, hasude.


Doğu anadolu yemekleri slayt

Bölgede ise Toroslar’dan gelen Kahta ve Karadağ’dan gelen küçük akarsularla beslenir. Güneydoğu Toroslar’ın güneye bakan yamaçlarından birçok kol halinde çıkan Dicle Nehri ise bölgenin diğer önemli akarsuyudur. Bir üçgeni andıran bölge yaklaşık 163.


Türkiye’nin en büyük coğrafi bölgesidir. Kuru tarıma dayalı buğday, arpa, mercimek gibi tarım ürünlerinin ekim alanı azalacak fakat üretimleri artacaktır. Barajlar suni göl fonksiyonu göreceğinden bölgenin iklimi belirli oranda yumuşayacaktır. Bunda bölgenin yüz ölçümünün büyük olması başlıca etkilerindendir. Suriye ve Irak’la sınırı vardır.


Aynı zamanda mevsim şartlarının da fazla elverişli olmaması nedeniyle yoğun bir şekilde tarım yapılmamaktadır. Malatyadan ayrılarak il olmuştur. Erzincan’dan toplam 3proje ile bavurduğumuz yarımada. E1Pcbh Coğrafi Bölgemiz Vardır.


Anadolu Bölgesi Müzik Yemek Giyim Halk Oyunları Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz. Alan bakımından ülkemizin 5’ini kaplar en küçük bölgemizdir. Nüfus yoğunluğu Km2’ye 1kişidir.


Coğrafi Konumu Ülkemizin kuzeybatısında yer alan illerimizden birisi olan Çanakkale iline coğrafyası, iklimi, yüzölçümü ve nüfusu bakımında kısaca göz atalım. Avrupa kıtasında yani Avrupa yakasında hemde Asya kıtasında yani Anadolu yakasında yer almaktadır. Yüz ölçümü en küçük bölgemiz.


Kuzeyden güneye yükselti azalır. Anadolu’dan kereste ve demir taşıyan gemiler bölge ticaretinde önemli yer tutar. Roma Döneminde (İ.O.


30) bu deniz ticaretinin yoğunlaştığı görülür. HABERE DÖN Galeri Slayt Gösterisi. Kıyma ile yapılan lezzetli yemekler YASEMİN - 26. Medarı İftiharımız Geleneksel Türk Yemekleri Tarifi.


Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde ise deniz ürünleri, balıklar bolca tüketilir. Türk mutfağının en önemli kısmını kebap yemeklerioluşturmaktadır. Anadolu bölgelerinde ise hamur işleri ve tahıl sıkça tüketilir.


Doğu anadolu yemekleri slayt

Yasalar tarafından koruma altına alınmış birçok kebap türü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra domuz, at, ayı, kurbağa ve salyangoz gibi uç örnekler dışında tüm av etleri, kümes hayvanları. DOĞU Anadolu Araştırmaları kitabı, Erzurum, Erzincan, Kars ve Iğdır ile ilçe ve bin 1köyde gerçekleştirilen tarihi ve arkeolojik araştırmalar sonucunda hazırlandı. Geleneksel yemekler arasında yer alan meftune koyun etiyle yapılan yaygın yemeklerden. Etli dolma, bacan venk, ekşili dolma, lepik, habenisk, kürt mustafa yemeklerden bir kaçı.


FABRİKALARI Çimento, şeker, yağ-peynir, şarap, sigara, dokuma ve iplik fabrikaları vardır. DOĞU ANADOLU BÖLGESİ En büyük coğrafi bölgemizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar