Sonuçta veritabanında yeni bir tablo oluşturulacağı için veritabanı üzerinde işlem yapan kullanıcının yeni bir tablo oluşturma yetkisine sahip olması gerekmektedir. Bir tablo, bir elektronik tablo gibi satır ve sütunlardan oluşur. Genellikle, bir alt küme satırları, bir sütun alt kümesini veya ikisinin bir birleşimini görmek istersiniz.
Ve arayüzü biraz değişti. Php ile mysqli kullanımı hakkında makale. Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum, emeğinize sağlık.
Bunlar ilerleyen derslerde öğreneceğiniz komutların tamamında geçerli değişmez kurallardır. Sql ile İç içe Select Sorgusu kullanımı örnekleri için kullanacağımız veritabanı tabloları. Bir islem raporu almamız gerektiğinde bu raporda musteri bilgileri ni de görmek ister isek ki isteriz, ya her islem kaydında müşteri bilgilerini de islem tablosuna yazacağız ismi, tc’si,vs. Bu yazımda sizlere PDO nedir ve PDO nasıl kullanılır insert,update,delete,select işlemleri nasıl yapılır bunlardan bahsedeceğim.
Temel yapısı bu şekildedir. Select ile bir seçim listesi yapacaz diyoruz ve optionla liste elemanlarını giriyoruz. Bu özelliği formlar içinde kullanıp veri alabiliyoruz.
Select yapısında her hangi birini seç demessek en baştaki elemanı seçecektir. Select bir tablodaki verileri seçmek için kullanılır. Bu şeklinde basit kullanımı vardır.
Tabi ki de daha komplike halleri var ama biz şimdilik en basit şekli ile kullanacağız. Toplam kaydın ini çeker. Buraya kadar Sql top kullanımı ndan örnekler verdik. Tablomuzdan belirli bir ölçüde kayıt okumak istediğimiz zaman Select Top komutunu kullanırız. Daha önceden Select ifadesinin tablomuzdan veri okumamızı sağladığını öğrenmiştik.
Top ifadesi ile birlikte kullandığımız zaman üstten kaç adet veya hangi oranda kayıt okuyacağımızı belirleriz. Eğer büyük boyutlarda veritabanlarıyla çalışıyorsak iyi bir peformans alabilmemiz için index kullanmak zorundayız. Bu yazımda nerelerde index kullanmalıyız, index kullanmanın avantajları ve dezavantajlarından bahsedeceğim. Uygulamamız bölümden oluşacaktır.
Sade kullanımını şu şekildedir. Tüm alanları getirmek için kullanılır. SELECT kelimesi seçmek anlamındadır.
Concat fonsiyonu select sorguları içerisinde birden fazla alanı tek bir alana birleştirmemizi sağlayan basit bir komuttur. NET Yorum 25Views Bir önceki makalemde bir veritabanında bir tablo içindeki tüm çalışanların adını listeledik. Mysql Select Komutu Kullanımı. MySQL’de artan (ascending – asc), azalan (descending – desc) yada rastgele (random) dışında bir de field vardır.
Fiel bir alanda istediğiniz öğe sıralamasına göre sıralama yapmanızı sağlar ve doğru kullanımda MySQL’in sorgulama (arama) hızını arttırır. Eğer select sorguları ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız. Etiketlersql veritabanı. Sql ile basit sorgular öğrenildikten sonra istatistiki raporlamalar için Count, Max, Min, Sum ve Avg.
Python ile ne istersek yapabiliyoruz ve bunlardan birçoğunu önceki yazılarımızda işledik. Projelerinizde database kullanmanız gerektiğinde bence functionlara ve procedurelere mutlaka ihtiyacınız. SQL de Function Kullanımı. X versiyonları eski kütüphane ve fonksiyonların çoğunu desteklese bile mysql_query() gibi geçerliliğini yitiren bazı fonksiyonlar da mevcut.
Bir hosting firmasına yüklediğim PHP dosyalarımda mysql_query() fonksiyonu bulunan sayfaların hepsinin hata vermesi sonucunda bu durumun farkına varmış bulunmaktayım. Kullanımı kolay ve performanslı olabilmesi için static bir sınıf hazırladım. Aynı zamanda singleton pattern yapısında, yani sadece siz veritabanına ihtiyaç duyduğunuzda sunucuya bağlanır ve tekrarlamaz.
Fakat bu demek değildir ki artık hiç bir işe yaramaz. Sadece günümüzdeki programlama dilleri birden çok platformda ve çok farklı dillerle entegre olabilen güçlü ve esnek yapıları ile tercih sebebi. Bir veritabanı ile işlem yapabilmek için önce ona veri girmemiz gerekir.
Bunu yapmanın en yaygın yolunda MySQL’in INSERT komutudur. Bir tablodaki her satır normalde gerçek bir nesne veya ilişkiyi tarif eder ve o satırın sütun değerleri bu gerçek nesne hakkındaki bilgileri depolar, INSERT ifadesini veritabanına veri satırları eklemek için kullanabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.