27 Temmuz 2015 Pazartesi

Sığacık pazarı 2019

Türkiye‘de Sakin Şehir Ağı’nın (Citta Slow) ilk üyesi olan. Seferihisar Türkiye’nin ilk “Citta Slow”u yani sakin şehri. Her pazar kaleiçinde enfes bir pazar kuruluyor. Kale içine girdiğiniz zaman evler, cami, mescit ve ticaret yapılan yerleri görebilirsiniz. Sığacık Gezilecek Yerler.


Sığacık pazarı 2019

Taze sebze meyve ve Ege otlarının yanı sıra kahvaltılarınıza tat katacak reçelleri de burada. Buranın pazarı alıştığınız pazarlardan biraz farklı. Burada pazar sadece alışveriş için değil aynı zamanda eğlenmek için.


Festival havasında geçen pazarda hem güzel vakit geçirebilir hem de üreticilerin sattıkları doğal ürünleri satın alarak onlara destek. Emirgan Korusu Gezi Rehberi. Pazar dedim ama sakın klasik pazar esnafı domates biber satıyor sanmayın.


Barış Çimen 20views. Aynı yolda belediye otobüslerinin seferleri de var. Asfalt yol Akkum plajı, Ekmeksiz koyu, Teos antik kentine kadar devam ediyor. Derhal yanından içeri giriyorsunuz.


Yeme de yanın da yat demek. Mis gibi el açması, karışık otlu, rezeneli, köy peynirli börekler demek. Bu pazar mis kokulu lavanta festivaline davetlisiniz. Yavaş Şehir unvanını taşımanın gereklerindenmiş. Pazarda yerel halkın el emeklerinden, enfes yemeklere kadar birçok şey.


Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez lezzetlerindendir reçel. Bazılarımızın kahvaltı anlayışı tuzlu gıdalar üzerine kurulu olsa da, ben sabah kahvaltısında tatlı yiyecekler tüketmeyi tercih edenlerdenim. Kanuni’nin Rodos Seferi için yaptırdığı kalenin şirin arnavut kaldırımlı sokakları olan küçük bir yer. Tazelik ve lezzet arayanların uğrak yeri olan pazarda 80. Feriköy Organik Pazarı’yla aynı yerde, pazar günleri kurulan bit pazarı, zamanda yolculuk vadediyor.


Bu müze de çevreye dair çok sayıda etnografik eser mevcut. Burada ilçeye gelenler bilgi sahibi olurken buradan sonra gidilecek yerlere de ışık tutmuş oluyor. Irmak’ın da memleketi olan ve içinde yaratıcı yazarlık kursları, yoga kursları, sinema eğitim okulları olan bu efsane köyü, enfes doğa manzaraları ile bilinen. Reviews Aradığınızı bulabileceğiniz Sessiz şehrin gece pazarında. Tezgahlarda satılan börek ve baklavaların, tencere dolusu dolmaların, hepsinin başında yemekleri yapmış olan hanımlar var.


Kaseyle, kiloyla, elleriyle yaptıkları ürünlerin satışlarını yapıyorlardı. Belli ki ev hanımları, yerli kadınlar tüm hafta boyunca pazarda. Burada satılan ürünler doğrudan üreticiden pazara alışveriş yapmaya gelenlere ulaşan taze ürünler.


Kale, evleri de içine alan surlar ve iki kuleden oluşuyor. Ayrıca pazarda organik meyve. Günün kapanış çaylarını içerek otele geri geldik.


Sığacık pazarı 2019

Malzemeleri aldığımız esnaf da biz de kazanıyoruz. Tezgahın tamamına yakını gün sonunda bitiyor. Online rezervasyon yaptırın, uygun fiyatlı tatil fırsatını kaçırmayın. Tohum Takas Şenliği’nin de yaratıcılarından. Kooperatifçilik onun için fevkalade önemli.


KöyKoop Birliği’ne “ilk kadın başkan” olarak seçiliyor, ertesi yıl da “ilk kadın Türkiye genel başkanı” oluyor. Ege bölgesi, antik çağların egzotizmi ile modern dünyanın nimetlerinin birleşerek dayanılmaz bir kültürel doku oluşturduğu eşsiz bir yer. Otel tesis olarak gayet yeterli temizlik odalar sıkıntısız ancak hersey dahil konsepti 23:da bitiyor bu bir sıkıntı zaten animasyon vs olması durumunda 23:gibi bitiriyorlar ve tüm barlar ücretli versiyona geçiyor animasyon yapmalarının amacıda bu sanırım çünkü çok geç başlıyor.


Pazar günleri kurulan Üretici Pazarı ile sizleri karşılayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar