24 Eylül 2018 Pazartesi

Yurtdışından yatay geçiş için gerekli belgeler

YATAY GEÇİŞ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR. BİLGİ’de öğrenim görmek istediğin bir program varsa, ancak başka bir üniversitede ya da BİLGİ’nin farklı bir programında okuyorsan yatay geçiş sisteminden yararlanabilir, bazı kriterleri karşılaman koşuluyla istediğin programda öğretimine devam edebilirsin. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN. Eğitim-Öğretim Yılında kurumlararası yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilere ilişkin kontenjanlar, kabul şartları, başvuru tarihleri ve gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir. Burs talebinizi online başvuru yaptığınız alan üzerinde belirtilen “gerekli belgeler” alanında istenen“ niyet mektubuna“ ekleyebilirsiniz.


Yurtdışından öğrenci şeklindedir. Kuzey Kıbrıs Üniversitelerinden geçiş yapacak. Dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler, kurum içi yatay geçiş için başvuruda bulunamazlar. Giren Öğrencilerden, 10’a girdiğine dair belge.


Bu yolla başvuran öğrencilerin yatay geçiş başvurusu yurt dışı yatay geçiş kontenjanı kapsamı dışında değerlendirilir. KKTC hariç yurtdışından başvuru yapacak öğrenciler için). Birden fazla bölüme yatay geçiş için her bölüm için ayrı form. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGE VE FORMLAR.


ApplyBAU üzerinden yapılan başvuru yatay geçiş burs başvurusudur. Duyuru : Yazımız Güncellenmiştir. Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemize yatay geçiş hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri aşağıda belirtilen tarihlerde ve adreste yapılacaktır. Yeni-Dokuz Eylül Üniversitesi Muafiyet Yönergesi.


YKS sonuç belgesinin internet çıktısı ve adet fotokopisi. Yatay Geçiş Destek Bursu. Değerlendirme ve Sonuçlar. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER. Kontenjanlar için TIKLAYINIZ.


Aranan Şartlar için TIKLAYINIZ. Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Üniversitemize yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerin gerekli belgeler, başvuru ve değerlendirme tarihleri aşağıda belirtilmiştir. Pasaportunuz bu durumlarda yanında yoksa ve pasaportunuzu kaybettiyseniz öncelikle kayıp pasaport başvurusu için gerekli belgeler neler bunları öğrenmelisiniz. Kayıp pasaport başvurusu için gerekli belgeler neler, ne şekilde toparlanır ve nereye verilir düşünceleri insanları zorlayabilir.


Belgeler için TIKLAYINIZ. Bir çıkmaza sürüklenmemek adına. Boğaziçi Üniversitesi Adaylar Web Sitesi.


Taban Puan: Kayıt olduğu yıldaki ÖSYS merkezi yerleştirme puanı, geçiş yapmak istediği Biruni Üniversitesi ön lisans ve lisans programının o yılki taban puanına eşit veya bu puandan yüksek olan adaylar, yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Online Başvuru yaptıktan sonra alınan ve öğrenci tarafından. Daire Başkanlığına yapılması gerekmektedir. SYS sonucu veya ÖSYS’ye muadil sayılan belgeler istenmektedir.


Bu adayların yurtdışında öğrenime başladıkları yılda ÖSYS’ye girmiş olmaları ve gerekli minimum puan sağlamaları gerekmektedir. Bu form üzerinde tercihler belirtilerek fotokopi ile çoğaltılmalı, başvurulan her program için fotokopilerin her birine gerekli belgelerin tümü eklenmelidir. Yurt dışındaki üniversitelerden Özyeğin Üniversitesi’nin bir lisans programına yatay geçiş yolu ile öğrenci kabulü, YÖK’ün “ Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır.


Kurumlararası yatay geçiş kontenjanı için başvuru koşulları. Madde – (1) Bu kapsamda başvuracak adayların başvuru yapabilmesi için aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir. Gerekli bilgilerin eksiksiz, doğru doldurulması, profil fotoğrafının vesikalık formatta olması ve kılavuzda belirtilen tüm şartları sağlayan adayların başvuru yapması gereklidir. Listeyi indirmek için tıklayınız.


Bahar döneminde Meslek Yüksekokulumuza yapılan yatay geçiş başvuru sonuçları ekli listede sunulmuştur. Başvurular sadece aşağıda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Dilekçede başvurulan öğretim programı belirtilir ve gerekli belgeler eklenir. Başvuru için gerekli belgeler ve detaylı bilgi için tıklayınız.


Yurtdışından yatay geçiş için gerekli belgeler

Lütfen Öğrenci İşlerine başvurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar