18 Eylül 2018 Salı

Alevilikte evlilik adetleri

Kişinin yolu evlilikten sonra kardeşi ile ayrılabilir. Müsahibinizin eşi sizin kardeşiniz çocukları sizin çocuğunuz sayılır. Müsahiplikte cüzdan ayrılmaz adeta ev ayrılmaz.


Sünnilikteki Allah-Muhammed tamamlamasından farklı olarak, alevilikte Allah-Muhammed-Ali ile tamamlanan ve Ehl-i Beyt, Oniki İmamları esas alan bir inançtır. Nikah törenini sade veya davetli misafirlerin katildigi bir törenle yapilabilir. Nikahi kiyacak olan genellikle Dede, evlenecek genclerin anne-babalarinin, kiz ve erkek vekillerinin adlarini bir kagida yazar. Sonra ilk olarak evlilik kurumunun sosyal onemini, kisisel sorumluluklarini belirten ve ögütlerde iceren kisa bir konusma yapar. Alevi örfleri adetleri gelenekleri.


Cevap: Size helal olan diğer kadınlardan ikişer, üçer ve dörder olmak üzere nikahlayın. Alevilikte çok evlilik yoktur ve hatta yasaktır. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur. Beli ile her türlü ahlaksızlığa sebep olan,başkasının namusununa hakaret eden,genc kızları evlilik vaadiyle kandırıp iğfal eden özü ve ruhu hayvanların,eşine ihanet edenlerin,evli kadınların yada erkeklerin peşine düşüp yuva yıkan.


Yılın ilk iş gününde iş yerine gidip bilgisayarımı açıp ne var ne yok diye baktığımda malum yolsuzluk ve paralel devlet haberlerinin dışında başka bir haber dikkatimi çekti. Hangi kaynaktan aldığınızı bilmiyorum ama , bu bilgim net ve doğru bir bilgidir. Cevap: Evlenme Gelenekleri Bizde evlilik gelenekleri evlilik öncesi ve sonrası olmak üzere iki kısımda incelenebilir. Hediyeler almak kına gecesi,nişan gibi farklı gelenekler de bulunmaktadır.


Hatta bütün ibadetlerin en başında uygulanması gereken bir ritüeldir. Gökalp’e göre düğün adetleri evliliğin bir takım gereksiz, anlamsız törenlerden ibaret değildir. Düğün günü ise aile yakınları. Zaman geçtikçe, söz gelenekleri ve göreneklerimiz de değişim gösterebiliyor.


Tıpkı o eski kız isteme merasimleri gibi. Eskiden, oğlan ve kız birbirini doğru düzgün görmeden kız istemeler yaşandığı için, kız tarafı erkek tarafından düşünmek için müddet isterdi. Aman birbirinizi seviyorsunuz evlenin gitsin demek geciyor icindn ama hayat zor.


SIK bogaz edicekler onu cunku her iki toplumda kendi kulturlerini sizlere empoze. Gitmek mi Zor Yoksa Kalmak mı. MB blogerlerinden genç bir hanımın yazısını okudum. Yazı evlilik üzerineydi. EVLİLİK Yöre evlenmelerinde.


Konu etiketleri: kırşehir düğün adetleri, kırşehir mantısı, koceklerkirsehir, kırşehir köçekleri, bayrağa elma takmak, gezelim görelim kırşehir, kirsehir mantisi, kırşehir gelenek ve görenekleri,. Osmana düşmanlık ediyorsa aileside SÜNNİLERDEN KIZ ALIRIZ AMA SÜNNİLERE KIZ VERMEYİZ DİYORSA böyle bir evlilik İslama aykırıdır, evlilik hayrlı müslüman yetiştirmek içindir şeytani hastalık olan AŞK hastalığını tatmin için değildir zaten öyle evliliklerden bol bol nesil bozulur teörist ateist yetişir sayın. Düşkün ile ilgili cümle içinde kullanımı, düşkün kadın. TDK Türk Dil Kurumu Gayrı Resmi Sözlüğü. Belirtmekte Yarar Görüyorum.


Tabu Haline Gelmiş Değerler Ne Kadar Güçlü Olursa Olsun Eğer Yanlış İse Bunlar Yıkılmalı Ve Gerçek Bilgilerle Zihinlerimiz Lale Bahçesine Çevrilmelidir. Dünürler karşılıklı olarak erkek ile kızı evlendirmeye karar verdikten sonra kıza küpe takarak söz keserler. Aliyi çok seven onun izinden giden demek.


Onlarda müslümanlar gibi namaz kılar oruç tutarlar güsul abdestte alırlar. Ali camiye giderken değilde yemek yerken. Bir kadını ailesinden istemeye gelen kişinin, söze Allah’a hamd ederek başlaması ve Peygamberimiz (s.a.s.)’e salât ve selâm etmesi müstahaptır. Daha sonra: “Eşhedü ellâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh.


Ve eşhedü enne Muhammeden ‘abdühû ve rasûlüh = Şahadet ederim ki Allah’tan başka ilâh yoktur, O’nun ortağı yoktur ve şahadet ederim ki, Hz. Nereden bakılırsa bakılsın hiç bir konu önce ait olduğu sosyal kesimin kendi aydınlarını ele alıp irdelemeyi bu denli zorunlu kılmıyor. Bundan sonraki yazımızda bunu ele alacaz.


ALEVİLİĞİN İSLAM ÖNCESİ VE İSLAM DIŞI KAYNAKLARINA İLİŞKİN KISA DEĞİNMELER Bütün dinlerde ‘değişmez düşünce-inanç’ anlamına gelen Ortodoksluğun karşısında, mutlaka Heterodoksluğun (aykırı, farklı düşünce-inanç) yükseldiğini görürüz. Her yörenin örf ve adetleri gereğince, değişik şekillerde yerine getirilir bu mutlu ve kutlu görev. Evlilik çağındaki gençler kına ile ellerine yavuklusunun yada sevdalısının adının baş harfini yazar. Buda bir sevgi gösterisi olarak gençlerin yaptığı bir uygulamadır. Kutsal Sayılar ve Anlamları.


Türk halk müziği repertuarı içerisinde hüzün verici sözleri ve insanı etkileyici melodisi ile kına türkülerinin çok özel ve önemli bir yeri bulunmaktadır. Her yörenin kendine özgü bir kına yakma geleneği ve bu merasimlerde çok önemli bir yer tutan kına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar