11 Eylül 2018 Salı

Hipopituitarizm aşk

Aşk onun için çok uzaklarda bir sevgilin hayali bile değildi, aşk yoktu yok olmuştu… Ansızın kapıyı çalması da beklenmiyordu artık, aşk onun ülkesinde çoktan unutulmuştu, beyaz atlı prenslerin sonuncusu da ölmüş, pencere camından bakarak beklenecek kaytan bıyıklı helal süt emmiş delikanlıların hepsi hakkın. Sheehan sendromu diğer adlarıyla postpartum hipopituitarizm, postpartum pituiter yetmezlik doğum sonrası aşırı kanama nedeniyle oluşan nadir bir durumdur. Aşk İlişkileri konusu altında soruldu.


Hipofiz bezinin salgılarının azalmasıdır. Bazı çok ağır kanamalı doğumlardan sonra, bir tümör veya diğer bir yerel hastalıktan ötürü, ön hipofiz görevini yapmaz hale gelirse, adet kesilmesi, soğuğa dayanıksızlık, hi­poglisemi (bkz.), vücutta su tutulması, saç dökülmesi, üreme organlarında atrofi (bkz.) ve deride özel bir sarı renk gö­rülür. Aşk hipotalamus bölgesinde ön ve arka çekirdekler de salgılanılan hormonel salgılar sonucu ortaya çıkan bir tepkimedir.


Hiç aşık olmadığını ya da romantik sevgi hissetmediğini iddia eden kişiler, “hipopituitarizm” denilen bir hastalıktan muzdarip olabilir. Aşk Hakkında Bilmediğiniz İlginç Detay. Başkaları tarafından hayran olunacak biri olduğunu iddia edip o kişiyi gizlice izleyerek o kişinin kendisine aşk dolu sözler söylediğini iddia ederler. Hipopituitarizm hastalığı, insanlarda hipofiz bezlerinde meydana gelen problemler nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Aslında bu hastalığa direk olarak hipofiz bezi.


Hipopituitarizm, hipofiz bezinde oluşan hasar nedeniyle hormonların salgılanmaması yüzünden oluşan hipofiz yetmezliğidir. Aşk acısı özellikle ergenlik dönemlerinde başlayıp. Aşk hayatında anne-bebek ilişkisi derin yaralar açar mı? Bilim dünyası aşık olduğumuz sırada beynimizde neler oluyor, kimlere aşık oluyoruz, kıskanma ve sadakatsizlik nasıl ortaya çıkıyor sorularına cevap bulmaya çalışıyor.


Başta evrimsel psikoloji ve evrimsel antropoloji olmak üzere birçok alanda bu konularda. Fakat bu çok da kolay değildir. Bunlar, korku, öfke, üzüntü, mutluluk bunlar temel duygu tanımları iken bunlar ile beraber hayatımızda sevinç, huzur, utanma, çekinme, küçük görme, aşk, içe kapanıklık gibi bir çok duygu da vardır.


Hipopituitarizm aşk

Tıp dilinde obesitedenir. Beyin Ödemi, beyin ödemi su ve sodyum içindeki artma sebebiyle beyin hacmindeki artış olarak tanımlanır. Beyin ödemi ile ilgili klinik bulgu ya yoktur yada çok azdır.


Bazen yoksulluktan kurtulma isteği, bazen yalnızca bir aidiyet arayışı, bazen mevcut durumda kurtulup daha iyi görülene koşma, bazen köle gibi satılma, bazen “Evde kalırsın, yaşın geçerse kimse seni almaz” gibi yüz yıl öncesinden getirilip halen terk edilemeyen baskılar, bazen bir aşk, bazen de kendini ifade etme isteği. PSİKOSOMATİK HASTALIKLAR Psikosomatik, psikolojik kökenli olan fiziksel hastalıklara verilen genel addır. Yunancada ruh anlamına gelen psyche ile beden anlamına gelen soma kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Sarılık yeni doğan döneminde en sık görülen, neden olabileceği santral sinir sistemi toksisitesi nedeniyle hekimleri ve aileyi endişelendiren bir klinik sorundur. Hayatın ilk bir haftasında term bebeklerin 6 preterm bebeklerin ise 80’inde sarılık gözlenir.


Tüm yenidoğanlarda 2-1 anne sütü ile beslenenlerde ise 40’a varan oranlarda uzamış sarılık görülmektedir. Endokrinolojisi nedir, ne demektir? Sabahları İştahsız Olmanın, İştahsızlığın Nedenleri Nelerdir Tedavisi Nasıl Yapılır, İştahsız olmanın Sebepleri ve Çözüm yolları ile ilgili olarak merak edilenleri sizlere vermek istiyoruz.


Bunun sonucunda hormon salgısı azalabilir ve hipopituitarizm veya diabetes insipidus (şekersiz diyabet) gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Böylesi bir tümör fazla yayılmaz. APANDISIT (KRONIK) Kronik apandisit, apandisin uzun süren ve tedavi edilmeden iyileşme olasılığı bulunmayan iltihabıdır. Endrokrinoloji bölümünde görevli olan hekimlere, endokrin uzmanı denilmektedir.


Ama önceden kısaca değinildiği gibi kronik apandisit tanısı çoğu zaman yanlış konur ve bu tanı konan hastaların apandislerinin ameliyat sırasında tümüyle sağlıklı olduğu görülür. Sindirim kanalı dışı hastalıkları arasında Üremiyle seyreden ağır böbrek hastalıklarını, hiperparatiroidizmi, tüm hipofiz yetmezliğini (pan hipopituitarizm), Addison hastalığını ve basit bir gribi, iştahsızlık yaratan etkenler arasında verebiliriz. Bunlardan birine kraniyofarnjiyoma denilir. Bu tip tümör büyüdükçe hipofiz bezine baskı yapar.


Kafatasının içinde, beyin zarlarıyla örtülmüş, beyazımtırak ve yumuşakça bir kitle durumundaki sinir organı. Duyum ve bilinç merkezini oluşturan beyin, insanları hayvanlardan ayıran en önemli organdır. Burun kanallarının arkasında beynin altında yerleşik bulunan hipofiz bezi kabaca küçük parmağınızın son iki bölümünün büyüklüğü ve şeklindedir. Proje Bilimsel Danışma Grubu. Halk Sağlığı Anabilim Dalı.


Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi BaşkanlığıHıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü’ne aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar