19 Eylül 2018 Çarşamba

Barbaros köyü oyuk festivali 2018

Geleneksel hale gelen Oyuk Yarışmasının duyurusu her. Bu yazı Etkinlikler-Events içinde yayınlandı ve barbaros köyü, barbaros köyü oyuk festivali, oyuk festivali olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.


Tarlalardaki ürünleri korumak için kullanılan korkuluklar festivalin simgesidir. Tarla korkuluğunun yöresel ifadesinin “oyuk” olmasından dolayı festival bu şekilde anılmaktadır. Yolunuzu birkaç saatliğine bile olsa buralara düşürün, size de çok iyi geleceğine eminim. Seyahatle kalın, Sevgiler. Eskiden köy statüsündeyken bugün mahalle.


This video is unavailable. Küratörlüğünü ünlü Sanatçı Gülfem Kessler’in yaptığı ve Dr. Karşıtlıkların iç içe olduğu yaşamda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Görsel Sanatlar Sergisi farklı bir bakış açısıyla festival içinde yer alacaktır. Hayvanların ekinlere zarar vermemesi için koyulan oyuklar bu yıl ikincisi yapılacak festivalin çıkış noktası.


Festivalin en güzel oyukları seçildi. Korkuluklara:) Birbirinden güzel korkuluklar vardı görülmeye değer. Oysa oyuk dedikleri bildiğimiz korkulukmuş. Barbaroslu Oyuklar ve Konuk Oyuklar olmak üzere iki kategoride düzenlenen oyuk yarışmasında.


Sergi, kırsal hayatın şehirden aldığı göçü “Tabiyet tabiat ve tahribat” kavramlarına atıfta bulunarak, sanatın. BARBAROS KÖYÜ VE OYUK FESTİVALİ URLA - İZMİR GEZİ. Biz de güneşin parlayan yüzünü görünce biraz D vitamini stoklamak için kendimizi, en sevdiğim yere yani.


Barbaros köyü oyuk festivali 2018

Once selamlarimi sunarim hanim tarafindan yari izmirli olmamdan dolayi barboros koyünü bilmiyordum çok gezen bilir derler dogru imiş. Barbaros Köyü, (İzmir) oyuk festivali, karavan gezileri. Osmanlı döneminde Özbekistan’dan göç eden Özbekler’den ismini alan Özbek Köyü, aslında zamanında Rumların ve Türklerin bir dönem huzurla birlikte yaşadığı bir köy.


Gülfem Kessler, anlatımcı ve dışa vurumcu tarzdaki resimleriyle, Jovita Sakalauskaite keçeden. Arkadaşlar merhabalar ,izmir in yanaşabilir en güzel köyleri hakkında sağlıklı bilgi edinmek istiyorum ,hayvancılık için en uygun köyler hangileridir,teşekkürler. Kına Lokumu Kesimi, Sabun Yapımı, Kopanisti Peyniri Yapımı, Ekmek Yapımı, Ev Şarapçılığı gibi atölyeleri ziyaret ederek yöresel ürünlerin yapımı hakkında bilgi alacağız. Yüzyıllardır tarlaları koruyan ve köy halkının oyuk dediği korkuluklar, düzenlenen festivalle bu sefer gelenekleri ve değerleri yaşatmak için sergilenecek.


Urla, İzmir’de köylerde aktif yaşamın devam ettiği ilçelerden. Urla’ya bağlı köy (kırsal mahalle) bulunuyor. Urla’nın birçok köyü kendine has yaşamı, gelenekleri, üretim ekonomisi ve festivalleriyle tanınıyor. ODTÜ THBT MEZUNLARI RİTİM GRUBU, bu yıl ilk kez bir festivale katıldı. Ege Bölgesi’nde görülecek ilk köyden biri olan Karabağlar‘a bağlı Kavacık Köyü,.


Denize uzak olmasından dolayı pek adı sanı bilinmese de birçok özelliğiyle klasik köy tanımından oldukça uzak. Yaz aylarında düzenlenen festival toplam. Urla ilçesine bağlı olan köy, doğa harikası olmasının yanı sıra bir o kadar kendi halinde. Germiyan Köyü İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı şirin mi şirin bir köy. Gittiğimizde heryerde süslenmiş, her birisi ayrı bir el emeğiyle oluşturulmuş kuklaya benzer.


Barbaros köyü oyuk festivali 2018

Evin yakınında yer alan Yorgo Seferisin doğduğu evi panoramik görüp, fotoğraf molası veriyoruz. Türkiye Gastronomi Köyü Projesi’ne muhteşem lansman;. Otobüs durağında, kahvehanede, bir ağacın. Türkiye’de ki ilk sanatçı kütüphanesini oluşturan İlkdördün K. Akşam yemeğinin ardından festival eğlencemizde kurtlarımızı dökeceğiz.


Roller köyün insanları arasında paylaşılıyor. Köy halkının eski kıyafetleriyle giydirilen oyuklar çok yaratıcı ve eğlendirici gerçekten. Köyün girişinde sizi karşılıyorlar ve hemen her köşe başında farklı konseptte sizi seyrediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar