8 Mayıs 2020 Cuma

Canlı yayın siber saldırıları

Canlı yayın siber saldırıları

Geçtiğimiz gün Ashley Madison isimli yasak ilişki sitesinin hacklenip kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesi haberi elbette siber dünyada manşetlere oturan tek saldırı ya da hack haberi değildi, aslında siber dünyada sürekli gerçekleşen saldırıları canlı olarak takip edebileceğiniz siteler mevcut. Son zamanlarda artan siber saldırılar artık bir saldırı türü veya teknolojik bir uğraş olmanın dışında bariz bir sanal savaş söz konusu burda ise şu varki sanal savaşın fiziki savaşta çok farklı oluşu ve doğuracağı gerçeklerdir. Teknolojinin ve sanal hayatın yaygınlaşması ile siber korsanlarda bu alanda faaliyetlerini oldukça sıklaştırdılar. Dünya çapında ülkede yüzlerce konumdaki darkneti saniye saniye takip eden Amerika merkezli güvenlik şirketi Norse, bu ağlardan topladığı bilgiler ve analizlerle.


Drone’lar, otomobiller, üretim tesisleri ve çok daha fazlasında kullanılan sensörler için geliştirilen güvenlik teknolojisi siber saldırıları tespit ediyor. Merak edenler için canlı siber saldırı haritalarını bir araya getirdik. Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Oyunları öncesi tedbirleri artıran Japon polisi, ilgili kuruluşlarla bilgi paylaşımını hızlandırmayı ve siber saldırıları engellemek amacıyla ortak tatbikatlar yapmayı planlıyor. Türkiye siber casusların hedefinde. ATV yayın akışı bugün Ağustos!


ATV’de bugün maç var mı? Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık koyun, keçi, koç fiyatları: Küçükbaş kurbanlık fiyatları canlı kilo fiyatı ne kadar? Yeni bir araştırmaya göre siber saldırılardan dolayı her şirketten biri milyon doların üzerinde zarara uğruyor.


Raporda gelecek yıl şirketlerin siber güvenlik yatırımlarında da artış olacağı öngörülüyor. Bugün en zayıf halka insan. CEO’yu, patronu kandırmak daha kolay.


Bakan Cahit Turhan, Seçimlere yönelik siber saldırıları engellemek için gerekli tedbirleri alıyoruz, seçime hazırız. Dün başlayan bankalara yönelik siber saldırı bugün de devam ediyor, bazı bankalarda işlemler aralıklarla yapılamıyor. Fenerbahçe Cagliari canlı yayın nasıl izlenir? Sensör bazlı otomatik kontrolün drone’lar, araç içi cihazlar ve üretim tesisleri gibi günlük uygulamalarda giderek daha.


DDoS saldırıları yazın daha kolay gerçekleştiriliyor. Artık siber terör saldırıları da sürpriz değil. Bir gaz dağıtım şirketi ve elektrik dağıtım şirketinin sunuculardaki veriler kriptolanarak. Continental siber güvenlik çözümlerini duyurdu.


Belçika’nın başkenti Brüksel’de özellikle Paris saldırıları sonrası gündeme gelen ve Müslümanların yoğun olduğu Molenbeek semtinde, İtalyan bir kadın gazeteci canlı yayın. Galeriler Videolar Yazarlar Canlı Yayın. Canlı yayın ya da daha önce kaydedilmiş videoları izlemek için üyelik şartı aranmıyor. Giriş sayfasında, „önerilenler başlığı altında canlı yayın ve videolar listeleniyor.


Günümüzde yaygınlaşan internet kullanımıyla birlikte siber saldırı, bir diğer deyişle sanal saldırı olayları da artmaktadır. Cep telefonu, sosyal medya ve iletişim ortamları, web siteleri, online oyunlar, elektronik posta aracılığıyla bir kişi veya bir grup tarafından başka bir bireyi karalayıcı, küçük düşürücü yayın ve duyurular yapılarak kişilik. APT dünyası ikiye ayrılacak. Bir yanda oyunda yer almak isteyen heyecanlı ve tecrübesiz gruplar yer alırken, diğer tarafta ise sağlam kaynaklara sahip, geleneksel ve gelişmiş gruplar bulunacak. Kimlik avı saldırılarında son birkaç yıldı.


Kullanıcıların siber güvenliklerini sağlamalarında güçlü şifre seçme, e-postalardaki eklerden sakınma ve verileri yedekleme gibi bireysel tedbirleri almaları ve kuruluşların da siber saldırıları ve girişimlerini analiz ederek bunlarla mücadele yöntemlerini belirlemeleri önem taşıyor. Dünyanın ilk siber saldırı algoritmasını geliştirdi. Bir ağa izinsiz giriş yapıp uzun süre fark edilmeden kalabilen gizli bilgisayar ağ saldırıları da özellikle kritik devlet kurumlarını politik nedenlerle hedef alıyor.


ESET tarafından GreyEnergy (Gri Enerji) olarak adlandırılan bu tehdit aktörü, keşif faaliyetlerine yoğunlaşarak büyük olasılıkla gelecekteki siber sabotaj saldırılarına hazırlanıyor. Saldırının kaynağı araştırılıyor. Aralık’ta başlayan ve bir çok devlet kurumu ile bankanın internet sitelerine girilmesini engelleyen saldırıları hacker grubu Anonymous üstlenirken, yetkililer ve sorumlu kurumlar sorunu çözmeye çalışıyor.


Canlı yayın siber saldırıları

Yapay zeka ve otomasyon günümüz siber güvenlik olgusundaki boyutu değiştirerek bunu daha güçlü hale getirdi. Bu yüzden son yıllarda siber saldırıların çoğalmasına paralel olarak yapay zeka ile bu saldırılara karşı korunma yöntemleri gelişti ve kurumlarca kullanıldı. Fransa’nın yeni başkanı Emmanuel Macron’nun beyin takımının en genç ve kendi tabiriyle en “geek” üyesi olan Mounir Mahjoubi, Mayıs ayından bu yana Dijital İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı koltuğunda oturuyor. Başkanlık seçimleri süresince halkın onu Macron’un dijital savunucusu olarak tanıdığını, seçim kampanyasının onun sayesinde asgari hasarla. New York Times gazetesinin, eski ve halen görevde olan hükümet yetkilileri ile yaptığı röportajlara dayandırdığı haberinde, Moskova’nın ABD seçimlerine yönelik müdahalelerine karşılık Rusya’nın elektrik santrallerine ve ülkedeki diğer hedeflere gizli Amerikan bilgisayar kodlarının gönderildiği belirtildi.


ABD İçgüvenlik Bakanlığı ve Federal Araştırma. Bu Noktada Eğitim Alan Siber Güvenlik Uzmanları Da Piyasadaki Büyük Boşluğu Kapatıyor. Durdurulamaz Kullanımı İle Siber Uzayın İnsan Hayatının Bir Çok Noktasına Etki Etmesi İnsanlar Ve Şirketler İçin Tehlike Sinyali Vermekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar