3 Nisan 2014 Perşembe

Platonik aşk nedir

Platonik aşk nedir

Bizde genelde karşılığı olmayan, karşılığı sorgulanmayan aşk anlamında kullanılmaktadır. Takıntılı aşk, kişinin gerçek ya da ulaşılamayan bir aşkı takıntı haline getirmesi, tüm yaşamını kişiye göre yönlendirmesi, yoğun duygular yaşamasıdır. Uzmanlara göre takıntılı aşk, kişinin gerçek ya da ulaşılamayan bir aşkı takıntı haline getirmesi, tüm yaşamını kişiye göre yönlendirmesi, yoğun duygular yaşaması olarak tanımlanıyor. Ona göre platonik aşk kutsal olanı arzulamadır. En doğru anlamıyla, başka insanlara duyulan aşk, insanın ruhunu kutsallığı sevmeye adamasıdır.


Kısacası, platonik aşk ruha ve akla ilham verir. Normal aşkı seküler anlayıştan çıkarıp da, tinsel bir yere yerleştirdiğimizde bu aşk platonik aşk oluyor. Psikologların üzerinde araştırma yaptığı ve yıllarca platonik aşk nedir, hangi temele dayanır sorularına odaklandığı araştırmalar gösteriyor ki, platonik aşk çocukluk dönemine kadar uzanan bir geçmişe sahip.


Güvenli bağlanma’’ terimiyle bağlantı kurdukları aşk kelimesi, kişilerin. Gerçek aşk ve platonik aşk nedir ? Aşık olmak nedir, aşk nedir bilirmisin, aşk nedir bilimsel, aşk nedir en güzel tanımı, aşk nedir kısaca anlamı ve aradığınız tüm cevaplar için okumaya devam edin. Platon’un adından gelir.


ARKADAŞLAR EĞER PLATONİK AŞIKSANIZ LÜTFEN AŞŞADAKİ YAZILARI TEK TEK OKUYUN EMİNİM ÇOK FAYDALI OLUCAKTIR. OK ÇOK ÇOK ta tehlikelidir aslında platonik aşk sizin herkese aşık olmanızı sağlayabilir(herkese derken sizden yaşlı genç şişman v.b). Maddeyle ilgisi olmayan, maddi tatmin aramayan, hayalde yaşatılan (aşk, sevgi), eflatuni (aşk). Günlük Türkçede, karşılığı sorgulanmayan aşk anlamında kullanılır. Aslına göre gerçek sevgidir.


Fiziksel doyum için değil, yani ilişkide olunan kişiyle gezmek, dolaşmak, öpüşmek vb. Kısaca gerçek platonik aşkta, güzel veyahut sevimli bir insan başka bir kişinin aklına ve ruhuna ilham verirken. Karşılıksız aşk bugünkü tabir ile platonik aşka dair en güzel sözleri, muhteşem platonik aşk şiirlerini sizler için derledik. Uzaktan sevenlere selam olsun.


Platonik aşk nedir

Bir okuyucumuzun isteği üzerine karşılıksız aşk yada diğer bir deyişle platonik aşka değinmek istiyorum. Karşılıksız aşk yada platonik aşk nedir diye sormak yerine karşılıksız aşk nasıl olur diye sormak herhalde daha doğru olur. Sadece platonik aşk nedir . Aşk hayatımızın her evresinde her ortamında ve her zaman bizimledir.


Tabii ki duyguları ön plana çıkarıp yaşatıyorsak! Aşkların belki de en güzeli, tadına doyulmayan ve sonu olmayan bir duygu okyanusu. Peki platonik aşk nedir ? Takıntı haline gelen platonik aşkların kökeni, çocukluk hatta bebeklik dönemine kadar uzanabiliyor ancak kişiden kişiye göre değişen bu olguyu kişi bazında değerlendirdiğimizde, ne kadar geriye gittiğini bulmak genelde bir muallak.


Siz heyecandan sapır sapır titrerken, o işiyle meşgul olur. O sizin için hayatınızdaki en önemli kişiyken, siz onun için sıradan birisinizdir. Hem aşık, hem de salak hissedersiniz kendinizi. Hiç görüp, dokunup, öpmediğin birine аşık oldun mu?


Olsаn bilirdin аşkın ne olduğunu! Kokunu аlаmаdаn, boynunа sаrılаmаdаn, yüzüne dokunаmаdаn. Okul, yazlık, işyeri, mahalle ve araçlarda kişinin başına platonik aşk hakkındada bazı yazılar açıklamalar yapacağız. Ne yapmak lazım ne yapmamak lazım hepsini anlatıyorum.


Platonik aşk nedir

Sen yoktun ya gözlerim seni aradı demektir. Dokunabilmek için elindeki çöpü onun saçından almaktır. Fakat günümüzde platonik aşk deyince akla imkansız ve gerçekleşme olasılığı olmayan aşk, uzaktan sevgi ve hoşlanma anlamı ile kullanılmaktadır. Sekülerlikten çıkarak tinsele dönüşen aşk anlamına gelir.


Güncellemeler: Takip Et. Ama eğer bu aşk hep hayal olarak kalmaya devam ediyorsa,bu bir süre sonra kişiyi üzmeye başlar. Oha benim de vardı bundan bir adet! Herkesin bir defa tatmış olduğu veya tatması gereken, belki çocukluk aşkından bile önce gelen, anlayana aşkların en güzeli en hatırda kalanı. Kendin çalar kendin oynarsın.


Elde etmek pek de önemli değildir aslında. Aşk kelimesi benim için daha başka bir şey platonik sevgiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar