28 Nisan 2014 Pazartesi

Esila anlamı melek

Burada geçen bukra Arapça’da sabah demektir. Allah’ın emirlerine tam itaat eden varlıklar. Halim, selim güzel huylu kimse. Kur’an-ı Kerim’de toplam ayette geçmektedir. Buğlem isminin anlamı nedir?


Kız çocuğumuza Helen ismini takabilir miyiz? Farzlardan önce ve sonra kılınan sünnet namazların ayetten delili var mı? Ecrin isminin anlamı nedir?


Kur’an’da geçen “kur’an” kavramı ne anlama geliyor? Bazı sitelerde Nilda nın anlamı Cennet kapısındaki meleklerden birinin adı olarak geçiyor. Nilda her ne kadar kulağa hoş gelen bir isim olsa da, anlamı bu değil. Iddia edildiği gibi Cennet kapısında bir melek değil!


Güzel huylu ve güzel olan kimse. Kaynak : Osmanlıca Sözlük. Allah ile insanlar arasında aracılık yapan manevi yaratık. Elif isminin anlamı, Elif ne demektir, Elif ne anlama gelir? Melek ismi Kız ismi olup Arapça kökenli bir isimdir.


Ebccd hesabında değeri birdir. Musikide “la” notasını ifade için kullanılır. Alışmış, alışkın, alışık.


Mila İSMİNİN ANLAMI, Mila ne demek#128226; 1. Sudan gelmek anlamındadır 3. Bir kap dolusu obje,nesne 4. Cennet kapısında bekleyen melek anlamına geldiği doğrudur ancak tek anlamı bu değildir kaldı ki bu isim Müslümanlar arasında değil, Hıristiyanlar arasında oldukça yaygındır. Günümüzde bu ismi çocuğa koymak uygun olmaz. Mübah olan güzel olan, Peygamber tavsiyesi olan çeşitli hanım isimleri vardır. Esilya İsminin Anlamı Nedir? Ali isminin sözlük anlamı.


Yüce, yüksek: Bu bizim en büyük, en şanlı, en ali bir günümüz, en mukaddes millî bayramımız. Doğanın, bolluk ve bereketin, cesaretin meleğidir. Cesaret, Doğayla ve bolluk bereketle ilgili yardım alabilirsiniz. Ama isim ESİLYA değil ESİLA ymış.


Kuranda bir surede geçiyormus. Anlamıda:Rabbinin adını sabah akşam an demekmiş. Kız bebek bekleyenlere tavsiye. Büyük ihtimal bizde esila yada defne koyucaz.


Anlamı internetteki isim sözlüklerinde yanlış belirtildiği için, son zamanlarda Müslüman vatandaşların da sıkça kullandığı bir kız ismi oldu ne yazık ki. Zekeriya’nın eşinin ismi mi? Hristiyanlar ve Yahudiler tarafından Hz. Yine de daha iyi anlamları olan ve daha aşina olduğumuz isimlerden birini koymakta fayda var. Elisa iddia edildiği gibi Hz.


Kulağa çok hoş gelen, seve seve çocuklara verilen ama anlamı saçma ya da kötü olan o kadar çok isim var ki. Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar. Esila Çoğu anne ve baba isim koyarken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar