23 Nisan 2014 Çarşamba

Ehli beyt kimlerden oluşur

Ehlibeyt ne anlama geliyor ve kimlerden oluşuyor? Muhammed’in ailesi demek. Hüseyin’den oluşmaktadır. Ehli beyt kimlerden oluşur ? Ehl kelimesi izafet olduğu şeyle tanımlanır. Peygamber’in aile fertleri için kullanılan bir tabir.


Get without the ads. Skip trial month free. Unsubscribe from Nefes Yayınevi? Allah”ın tertemiz kıldığı ve her türlü pisliği giderdiği şahıslardan maksat, beş zat yani “Al-i Abâ”dır.


Basiretli ve hakikat ehli kimseler için hiç bir şüpheye yer kalmasa gerek. Tüm yeryüzü ve tüm mahlukat onun yüzü-suyu hürmetine var olmuştur elbet, ondan daha şereflisi, daha yücesi ayak basmamıştır kâinata! Bu dünyadaki tüm çabamız, tüm yaşantımız ona layık olmaya yönelik.


Allahın tertemiz kıldığı ve her türlü pisliği giderdiği şahıslardan maksat, beş zat yani Al-i Abâdır. Bu da bu beş zatın mahlukatın en üstünü ve yeryüzündeki tüm insanların faziletlisi olduklarının en büyük delillerindendir. EHL-İ BEYT İFADESİ KİMLERİ KAPSAMAKTADIR? Your browser does not support HTMLvideo.


Kuran’da ve hadislerde ehl-i beyte özel bir önem, ayrıcalıklı bir yer verilmiştir. Yoğun tartışmalara konu olan bu kavrama yükle­nen farklı anlamlar, Müslümanların özellik­le siyasal açıdan bölünmesinde önemli bir etken olmuştur. Fatıma’dan doğan neslinin adıdır. Tam olarak kimlerden olarak oluşduğu ayrıntılı olursa sevinirim.


Ev halkı ile birlikte Hz. Fâtıma ve evlâtları da bunlar arasındadır. Ehl-i beyt bir dini terimdir melekler. Müminlerin anneleri, Hz. Beyt kelimesi ise ev anlamındadır.


Ancak birçok ayet ve hadisle sabittir ki, sadece Hz. Sadaka alması yasaklanan Hz. Bu sevgi çok şerefli ve gereklidir. Ali’nin ve torunlarını içine alan ailesine verilen isimdir. Binen kurtulur, binmeyen boğulur.


Bu konuda fikirlerinizi rica ediyoruz. Bir kere, kelimelerin ifade ettiği kavramlarla mutlaka karşılıklı konuşanlar mutabık olmalıdırlar. Yani aynı kelimeyi kullanarak aynı kavramı ifade ediyor olmalıdırlar. Böyle olmazsa anlaşma olmaz. Bunlar arasında bilhassa Hz.


Ali ve bunların evlâtları olan Hz. Hamd Âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Salât ve Selam O’nun Resul’ü, Habibi Hz. Orta Anadolu kentlerinde Selçuklu ve Karamanlı devlet adamlarınca çok sayıda medrese yaptırılmıştır.


Ehli beyt kimlerden oluşur

Diğer taraftan EHLİ BEYT KİMLERDEN OLUŞUR? Efendimizin ehli beytim diye belirttiği kişinin genel özellikleri nelerdir? Necran Hristiyanları ile yapılmak istenen mübaheleye Allah Rasûlû (sav), Hz.


Araştırmacı yazar ibrahim bozkurt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar