23 Eylül 2016 Cuma

Üzüm hangi bölgede yetişir

Üzüm hangi bölgede yetişir

Bu nedenle mevcut meyveler içerisinde üretim alanı çok geniştir. Bundan dolayı meyveler içinde yetişme alanı en geniş olanıdır. Ege Bölgesi (Manisa, İzmir, Denizli) gelir. Doğu Anadolu Bölgesidir. Dünya kuru üzüm üretimde birinciyiz ve ihracat yapmaktayız.


Seçkin Well-Known Member. Hangi Bölgelerimizde Yetiştirilir? Aşağıda üzüm en çok hangi bölgede nerede yetişir kısaca olarak ele alacağız. Dört mevsim yaşanmakta ve üç farklı iklim tipi görülmektedir. Vitaceae) familyasının Vitis cinsinden sarılgan bitki ve yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerine verilen isimdir.


Kışın –40ºC ye kadar dayanabilir. Güneydoğu Anadolu (G. Antep) bölgesinde de üzüm yetiştiriciliği çok ileridir. Bu makalemizde üzüm nerede yetişir, üzüm hangi iklimde yetişir, üzüm yetişen bölgeler, türkiyede üzümün yetiştiği yerler gibi konuları ele alacağız. SYM ile YKS üniversite ek yerleştirme işlemleri.


TÜRKİYEDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ, ÖZELLİKLERİ VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIŞI TAHILLAR Buğday: İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister. Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekir. Bu özelliğinden dolayı Ka. Sponsor Reklam ‘’Bölgelere göre en çok yetişen tarım ürünleri, hangi bölgede en çok ne yetişir, hangi bölge tarım ürünlerinde ilk sırada, Bölgelerin ilk sırada, birinci oldukları tarım ürünleri’’ Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Marmara bölgesi, sanayisi ile gelişmiş en önemli bölgemizdir. Yazın sıcaklığa ve kuraklığa dayanıklı bir bitki olduğundan ülkemizde hemen her bölgede yetiştirilir.


Artvin: Başta fındık olmak üzere dut narve üzüm meyveleri de yetişir. Bilecik: Buğday Bingöl: Ay çiçeği Burdur: Gül ve gül yağı Çankırı: Arpa ve buğday başta olmak üzere bir çok tahıl ürünü. Sahilden yer yer km içerilere kadar giren, ortalama km derinliğinde olan Araklı-Karadere sınırına kadar uzanan. Nerede hangi meyve yetişir ? Bu yazımızda hangi iklimde hangi meyve yetişir ksıaca sizler için derlediğimiz bilgileri sizlere sunacağız.


Osparta ve Burdur illerinde gül, zeytin ve üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Diğer Pekmez, sirke, üzüm suyu, reçel, bulama, köfter, muska, sucuk, vb. Ayrıca son yıllarda üzüm çekirdeği sanayi,ilaç ve kozmetik alanlarda kulanılmaya başlanmıştır.


Moraceae) familyasına dahil olan incir (Ficus) cinsinin içerdiği yaklaşık 8kadar tür içinde ticari öneme sahip meyve veren tek bitkidir. Bursa Yöresinde yoğun olarak yetiştirilir. Elazığ, Erzincan, Iğdır. Başka bir ifade ile yabani asma türünün insanlık tarihinden daha eski geçmişe sahip olduğu tahmin edilmektedir. Halk dilindeki diğer adı ile asma yani üzümün Latince ismi ‘’ vitis vinifera’’ dır.


Hasada Hazır Pamuk PAMUK: Tekstil ve dokuma sanayinin hammaddesidir. Pamuk bitkisi genellikle alüvyal özellikli toprakları severler. Yetişmek için yüksek sıcaklığa gerek duymaktadırlar.


Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçtiği sulama imkanlarının bulunduğu bölgelerde yetişir. Artvin Yusufeli çevresinde mikroklima olarak yetişir. Trakya, Marmara ve Ege bölgeleri üzüm yetiştiriciliği bakımından oldukça önemlidir.


Karadeniz’in doğusunda aşırı yağış ve güneşlenme azlığı nedeniyle kalitesi oldukça düşük olur. Oktay Usta Domatesli Peynirli Kuzu Kulaği Salatasi Kuzu kulaklarını elinizle irice parçalayın. Türkiye’nin her yerinde yetişir.


Aşağıdaki resimde , hangi ağacın hangi bölgelerde yetişebileceğini gösteren bir harita ve bu değerlere karşılık gelen sıcaklık değerlerini bulabilirsiniz. Ceviz yapı itibari ile birçok bölgede yetişen bir üründür. Marmarada Yetişen Tarım Ürünleri Buğday: Trakya’da Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır ve pirinç gibi ürünler tahılları oluşturur.


Üzüm hangi bölgede yetişir

Ahududu nerede ve nasıl yetişir faydaları nelerdir. Agaç çilegi ve sultan bögürtleni olarak taninir. Daglik mintikalarin orman ve korularinda tesadüf edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar