8 Eylül 2016 Perşembe

Ankaranın doğal güzellikleri

Ankara’nın Doğal Güzellikleri. Bu arazi yapısı üzerinde, doğal görünüşünü koruyan karaçam, sarıçam, meşe ve kavak ağaçlarından oluşan ve alt flora türleriyle zenginleşmiş bir orman dokusu bulunuyor. Yaban domuzu, ayı, kurt, tilki, geyik, sansar ve akbabalar sık görülebilen yaban hayvanları. Pistler ağaçsız ve alpin çayırlarla kaplı. Başkentliler, hafta sonu tatillerini kenti çevreleyen doğal mekanlarda geçirebilirler.


Bişi bulamadım ki yhaaaa! Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Anıtkabir kompleksi içindeki üniteler ;İstiklâl Kulesi, Hürriyet Kulesi, Aslanlı Yol, Müdafaa-i Hukuk Kulesi, Mehmetçik. Bu sözü sık duyar olduk bu aralar. Elbette bir çok yer var fakat biz bunlardan en önemlilerini sıraladık. Galatlar zamanında var olduğu bilinen kale daha sonra Romalılar döneminde onarım görmüştür.


Ankaranın doğal güzellikleri

Genel Kültür bilgi paylaşımlarımızda sizlere ankaranın doğal güzellikleri, ankaranın doğal güzellikleri. Anadolunun doğal güzellikleri ile ilgili şiirler Anadolunun doğal güzelliklerini anlatan şiirler. Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim.


Adananın Doğal Güzellikleri Nelerdir? Konu etiketleri: ankaranın doğal güzellikleri nelerdir vikipedi, adananın doğal güzelliklerinin isimleri, seyhan nehrindeki güzellikler nelerdir, ankaranın doğal güzellikleri nelerdir, doğal güzelliklerimiz nelerdir. ADANA’DA GEZİLECEK YERLER.


Mogan ve Eymir Gölleri, doğal güzelliği, temiz havası ve balık üretimi ile ilçeye turistik bir değer kazandırmaktadır. Sorgun doğal güzellikleriyle ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan muhteşem bir kamp yeridir. Listemize eklenmesi gereken. Yaylalar: Adana, tarihi yapıları ve mekanları kadar, doğal güzellikleri ile de fazlasıyla ünlü bir şehir. Kurtuluş Savaşı sonrasında yeni inşa edilen modern yapısı ve doğal güzelliklerinin korunması.


Etiket: ankaranın güzellikleri. Ki, en önemli durubu güzellikleri yaşarken, sizi rahatsız edecek bir kısım saçma-sapan insanın bulunmadığını bilmek, muhteşem bir duygu. Akşam saatlerinde ve gece, durumu bilmiyorum, ama bir cumartesi günü, inanın. Alari ankara hakkinda bilgi, ankaranin tarihi ve dogal guzellikleri üzerinden 5. Toplakişi Büyüme ile ilgili bilmece.


Galatlar, Romalılar, Bizanslılar ve İslam orduları tarafından genişletildiği, Selçuklular. Tarihi İpek Yolu’nun Anadolu ile kesiştiği coğrafyada yer alan Kars, son yıllarda alternatif seyahat rotası arayanlar için cazibe merkezine dönüştü. Dinlenmek, denize girmek ve stresten uzaklaşmak için eşsiz bir seyahat rotası olan şehir, sıcakkanlı insanlarıyla da dikkat çekiyor. Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Gaziantep’in en vazgeçilmez yerlerinden biridir Hızır Yaylası.


Her mevsim yeşillikleri içinde barındırır. Altınüzüm beldesinin kilometre uzaklığındadır. Bu ilginç jeolojik yapı aynı zamanda doğal arıtma sistemi işlevi ile körfezin temizliğine önemli bir katkı sağlamaktadır. Aksarayın Doğal Güzellikleri.


Kocaeli Doğal Güzellikleri. Adana Mesire Yerleri: Adana’nın zengin doğal güzellikleri vardır. Seyhan Barajı ve Sarıçam Koruluğu özellikle şehir merkezinin dinlenme yeridir. Kapız, il merkezinden km uzaklıkta eşsiz güzellikleri ile tanınan bir yerdir.


Suyu, çam ormanları ve dağ dorukları Kapız’a ayrı bir güzellik verir. ANAKKALE DOĞAL GÜZELLİKLERİ KAZ DAĞI MİLLİ PARKI (İDA DAĞI) Muhteşem manzaraları, dinlendirici yeşil alanları ve birçok kaplıcasıyla Kaz Dağı Milli Parkında, doğanın estetiğini mitolojik hikayelerle hissedebilirsiniz. Kanlıdivane, Olba krallığının bir kentidir. Böylelikle hem bu antik kenti kolaylıkla ziyaret edebilir hem de diğer doğal ve tarihi alanları gezme fırsatı yakalayabilirsiniz.


Ankaranın doğal güzellikleri

Eşsiz güzellikteki doğa harikaları insanları büyülü bir dünyaya götürmektedir. Karadeniz Bölgesinin Doğal Güzellikleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar