26 Kasım 2015 Perşembe

Oracle (+) kullanımı

If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website. Oracle teknolojilerini kullanıyor. Bu ihtiyaçlar çoğu zaman eksik tasarlanmış tablolardan kaynaklansada, maliyetten kaçmak.


NVL Örnek Kullanımı: Öncelikle ekranda görüldüğü gibi dba_tables tablosuna nvl kullanmadan sorgu attığımızda bize null kayıtları da getirmektedir. Ardından pct_used sütununu nvl fonksiyonu ile çağırdığımızda bir alttaki çıktıda görüldüğü gibi null değerler olarak gelecektir. Mobil, sosyal, analitik, Internet of Things ve büyük verilerle etkinleştirilmiştir. SQL REPLACE() Kullanımı.


Replace kelimesinin Türkçe ’de yerine koymak, yerini almak, yenisi ile değiştirmek anlamlarına gelmektedir. Yani tablomuzda bulunan bir metinsel alandaki verinin bir parçasını veya tamamını ekrana farklı biçimde yazdırabiliriz. Egitim - View Kullanimi Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.


Oracle (+) kullanımı

OGR tablosuna bir veri girişi olduğunda bu tablonun içindeki ogr_no, durum, vb. OGR_A tablosunda karşılık gelen kolonlara yazdırmak istiyorum. Merhaba Arkadaşlar bu yazımızda Ampersand kullanımından bahsedeceğiz.


Aşağıda bir örnek ile kullanımını gösterelim. Sorgu çalıştığı anda kullanıcı çalışanlar tablosunda, Çalışanların. Ref cursor, normal cursor gibi davranan fakat normal cursor dan farklı olarak herhangi bir sql sorguya referans vererek dinamik sorgular yaratmamıza olanak sağlayan, daha kompleks, geniş alanlarda kullanımı sağlanabilen, bir oracle Plsql değişkenidir. Veritabanlarının vazgeçilmez ve doğru yönetilmesi çok zaruri olan önemli objelerinden birisidir. Java programlama dilinin günümüz halinin mimarıdır.


Oracle (+) kullanımı

If any item in the list following a NOT IN operation evaluates to null, then all rows evaluate to FALSE or UNKNOWN, and no rows are returned. If yapısının yaptığı işin benzerini yapar. Select sorgularımızda istediğimiz koşula göre verileri gösterme işine yarar. Daha çok örnekler üzerinden kısa açıklamalar ile gitmeyi düşünüyorum.


Açıkgöz Basit begin bims date DISTINCT Emrah emrahacikgoz. With kullanımı Prosedürlerdeki cursor gibi düşünebiliriz. Bir örnek üzerinde gerçekleştirelim. OGRENCI) OGRENCI_ID OGRENCI_ADI.


Toad yararlı bazı özellikleri: Sık kullanılan sorgu ifadeleri için kısayol kuralı oluşturma (auto replace): View – Toad Options – Editor – Behavior – Auto Replace. MS SQL’de tablo içinde yer alan satırları hızlı bir şekilde silmek için TRUNCATE deyimi kullanılır. Bu şekilde tablolar üzerinde rahatlıkla silme işlemi yapılabilir. Tabi bunun yapılabilmesi için önemli bir şart mevcut.


Eşit Değildir Operatörünün Kullanımı (‘ ’ ve ‘!=’) İndexler sadece tablo içerisindeki datayı bulmakta kullanılırlar. Dolayısıyla size sorgularınızda tabloda olmayan bir kaydı “eşit değildir” operatörü ile sorgulamak isterseniz oracle index kullanımını iptal edecektir. Mehmet” , ” ÖZAKAN”) = Mehmet ÖZAKAN sonucunu döndürür. SELECT INTO deyimini genelde geçici tablolar oluşturma, çalışma tabloları oluşturmak için kullanırız.


Oracle (+) kullanımı

Bunun aslı nedeni ise UTF-veri formatına göre kaydetmektir. Yani ANSI standartlarında desteklenmeyen karakterler UTF-standartlarında olduğu için bu şekilde kaydedilir. Sorgulamada iki ya da daha fazla tabloyu bir arada işlemek için kullanılır. Where ile benzer şekilde kullanılır ancak where ifadesine göre daha esnek bir yapıya sahiptir. JOIN yapılan tablolar arasında var olan ortak kolonlar arasında eşitliği sağlar ve o şartları sağlayan satırları getirir.


Default değerleri sunmasının yanında Best Practices’ler ve SR. CASE yapısı programlama dillerinde ki şart ifadelerinde ki switch case e hemen hemen denk gelmektedir. CASE WHEN işlemlerinde sonuçların gösterimi ile alakalı işlemler yapılırken kullanılmaktadır.


IF-ELSE kullanmak yerine CASE – WHEN – THEN. SET deyiminden sonra değiştirmek istediğimiz bilgileri giriyoruz. Son olarak WHERE ifadesinden sonra değiştirme işlemi yapacağımız kayıtlarla ilgili şartı veya şartları yazıyoruz.


WHERE ifadesinin kullanımı zorunlu değildir, fakat WHERE kullanılmazsa bütün kayıtlar değiştirme işleminden etkilenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar