17 Kasım 2015 Salı

Eyfel kulesi

Eyfel kulesi

Eyfel kulesi filmlere konu olmuş ve sürekli adını duyduğumuz bir kuledir. Paris’i görmeye gelen herkes önce koşa koşa bu yapıyı görmeye gider. New York’taki Chrysler Building’e dek dönemin en yüksek yapısıydı. Yapımındaysa bini aşkın işçi çalıştı. Eyfel Kulesi (Eiffel Tower) dünyanın en meşhur ikonlarından biri.


Paris’in halkının sıkça çimlerinde oturup şaraplarını yudumladıkları, halka açık yeşil alanı olan Champ de Mars üzerine inşa edilmiş olan bu görkemli yapı, tamamen demirden yapılmış. En iyi fiyat garantimizle zamandan ve paradan tasarruf edin Paris ziyaretinizden en iyi şekilde yararlanın! Roma’da bulunan San Pietro Bazilikası’nın kubbesinden ya da Kahire’deki Keops Piramidi’nden daha yüksekti. Kurulum gerektirmeyen programları çalıştırdığınızda fareyi bakmak istediğiniz yöne doğru kaydırmanız yeterlidir. Toplam 6eyfel kulesi haberi bulunmuştur.


Eğer cevabınız hayır ise bu galerimizi mutlaka ziyaret ediniz. Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Zirvesindeki televizyon vericileri m daha yükseklik kazandırır.


Eyfel kulesi

Günümüzde yaygın olarak kullanılan çelik yerine demirden inşa edilmiş, özel teknikler sayesinde günümüze kadar sağlam olarak gelmiştir. Aşkın ve güzelliğin sembolü olarak da bilinir. Peki nasıl olur da bilmem kaç tonluk bir demir yığını, devasa bir sokak lambası, 1yaşındaki bir fabrika bacası romantizmin sembolü haline geldi?


Bugüne kadar 2milyondan fazla insanı kendine bir mıknatıs gibi çekti? Tepesine çıktık, etrafında gezdik fotoğraf çektirdik. Bi gece karanlığında ışıklı halini görmek kısmet olmadı. Tamam mimari şaheser, hikayesi var, çok güzel, tepeden manzara harika falan ama, turist gibi gezince, filmlerde gördüğümüz Eyfel ve Paris romantizmi falan sadece filmlerden bir hikayeymiş diyorsunuz. Tüm ihtişamıyla, şehrin hemen hemen her yerinden görülebiliyor.


Paris ile özdeşleşmiş ve şehrin simgesi haline gelmiş bu kuleye çıkmak, turistler arasında adeta bir maraton. Sabahın 6’sında sıraya girenler olduğu gibi, sırf kuleye sıra beklemeden çıkabilmek için, kule etrafındaki süper lüks otellerde. Tüm dünya tarafından bilinen bu önemli turistik kule, ismini inşaatını yapan firma Gustave Eiffel’den almaktadır. Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor.


Dünyada en çok bilinen anıtlardan bir tanesidir. Uzun bilet kuyruğunda beklememek için biletinizi önceden buradan alabilirsiniz). Bonjour, Seyahat edilecek yerler ve Seyahat tutkusu hakkında daha fazla fikir görün. Aslında kulenin mimarı Gustave. Demir teknolojisiyle yapılan önemli bir yapı.


Dünyanın en önemli sembol yapılarından biri olan Eiffel Kulesi, Paris’tedir. Türkçe online sözlük Tureng. Fransız İhtilalinin 100. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Adını ise kulenin yapımını sağlayan mühendis Gustave Eiffel‘den almıştır.


Polis, kulenin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bu yüzden de dünyanın en meşhur yapılarından biri hiç şüphesiz eyfel kulesidir. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, olay yerine sevk edilen polis. Kulenin tamamı ise 3metre. Durumu fark eden ziyaretçiler hemen polise haber verdi.


Eyfel kulesi

Paris, çoğu kişinin gidilecekler listesinde başlarda yer almaktadır. Siz de bir Paris aşığıysanız bu görkemli şehri duvarınıza taşıyarak Paris aşkını devam ettirmek isteyebilirsiniz. Kule ismini, tasarımını yapan Gustave Eiffel’den almıştır. Emile Naugier, Maurice Koechlin ve Stephen Sauvestre kulenin yapımında katkısı olan mimarlardır.


Aşk dendiğinde akla ilk gelen şehir elbette Paris! Peki Eyfel’in hikayesini biliyor musunuz? Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar