30 Kasım 2015 Pazartesi

Ubuntu postgresql kurulumu

Unutmayın, bu adımlara başlamadan önce VPS’inize SSH üzerinden erişmeniz gerekmektedir. Bu konuda daha fazla bilgi için bu kullanışlı PuTTY rehberimize bir göz atın! Hani çok etki eder mi derseniz bilmiyorum ama belirteyim istedim. Bunlardan asıl veritabanı sunucusunu kurarken, pgAdmin yönetim uygulamasını da ayrıca kurmamız gerektiğini unutmayalım. Hemen hemen tüm UNIX ya da Unix türevi (Linux, FreeBSD gibi) işletim sistemlerinde çalışır.


Ubuntu postgresql kurulumu

Dağıtımınızın desteklenip desteklenmediğini kontrol ediniz. Siz bu rehberi okuyana kadar Anaconda yeni bir güncelleme çıkarmış olabilir ancak prosedür aynı olacaktır. LTS sürümü dağıtım deposunda pg 9. How to Install to bitnami lapp stack in ubuntu? Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et. This site uses Akismet to reduce spam.


Learn how your comment data is. Sonra size sunucu adını soracak. Ben ZabbixDemo yazarak ilerliyorum. Daha sonra size sunucu için bir kullanıcı oluşturmanızı isteyecek. Arkadaşlar en azindan bu üclüyü sorunsuz bir şekilde kurabileceğim döküman,link vs.


Ubuntu postgresql kurulumu

Kendi sitelerinde bahsedilen yönergeleri izlememe rağmen amacıma muvaffak olamadım. Geleneksel veritabanı yönetim sistemleri birçok web sitesi ve uygulamanın ana bileşenidir. Bunlar bilgileri depolama, organize etme ve erişim imkanı sağlarlar. Windows installers Interactive installer by EnterpriseDB. Kurulumumuz başarılı bir şekilde tamamlandı.


I have a Windows server that runs postgresql 9. Sunucunuza Putty ile erişim sağlayın. Erişim sağladıktan sonra “sudo apt-get update” ile kurulu olan tüm paketlerin güncelleştirmesini sağlayalım. CentOS varsayılan olarak 9. PostgreSQL kurulumu yapmaktadır.


Bu işlem için rvm de kullanılabilir, ben rbenv kullanmayı seçtim. Varsayılan şifreyi değiştirme 1. On the server or your PC (Terminal):-sudo apt-get update sudo apt-get install -y postgresql postgresql -contrib Create a database and a user for access Replace DATABASE_NAME_HERE and USER_NAME_HERE with the values you want to use. Türkiyede yeni yeni yaygınlaşmaya başlamasına rağmen eski bir veritabanıdır. Ubuntu Linux IP DNS Ayarları.


Bu sitede sizlerle paylaşmak istediğim ,sizin de seveceğinizi düşündüğüm herşeyi ve bilgisayar,programlama ile ilgili karşılaştığım sorunların çözümlerini aynı zamanda ders notlarını bulabileceksiniz. Faydalı olması dileğiyle. Bu da dikkate alınması gereken bir nokta. Bunun için aşağıdaki paketi şu komutla kurabilirsiniz.


Bu özelleştirmeleri yaptıktan sonra Apache sunucusunu yeniden başlatmanız gerekecektir. Debian depolarını sistemimize ekliyoruz. Wİndows işletim sistemini yüklerken artık en son adımda bizden windows için bir kullanıcı adı ve parola belirlemizi ister.


Windows kurulumunda olduğu gibi bir kullanıcı ve parolasını belirlemizi istemektedir. Lütfen uygun olanı aşağıdan seçiniz. Ikincisi wireless kartımı tanımıyor hala.


Misler gibi çalışıyorlar. Hiçbir donanımsal sorunum yok. CMD Ekranında Kopyalama ve Yapıştırma CMD ekranında kopyalama ve yapıştırma işlemi için yapmanız gereken: Kopyalama CMD ekranı üzerinde sağ tıklayın Açılan menüdeki Mark se.


Uzaktan erişimi açmak için alttaki komut ile konfigürasyon dosyasını açalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar