30 Kasım 2017 Perşembe

Hz ömer ehlibeyt midir

Resûlullah (s.a.v) Efendimizin şerefli nesebi Hz. Fatıma ile evlenmek istedi. Bu sevgi çok şerefli ve gereklidir. Kalbinde azıcık Ehl-i Beyt sevgisi bulunmayan kimse, Hz.


Mekke’den ilk ayrılanlardan Hz. Kâbe’de iki rekât namaz kıldıktan sonra, “Anasını ağlatmak, hanımını dul bırakmak ve çocuklarını yetim koymak isteyen varsa, şu vadinin arkasına gelsin, bana kavuşsun! Ayyaş bin Ebî Râbiâ ve Hz. Abbas’ın sözünü teyit eden bir diğer rivayet ise şöyledir: Hz. Kanal 7’de ekrana gelen Önden Gidenler programında Ömer Döngeloğlu, Kerbela olayı ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyicilere aktardı.


Hz ömer ve Hz osman büyük bir haksızlık yaparak bugünlere kadar süren sorunlar ve olaylara neden olmuşlardır. Hüseyin Kerbela’ya neden. Mehdi, Seyyid soyundan mıdır ? Rasûlullah (s.a.v) Efendimizin ailesi ve evlâtlarıdır. Müminlerin anneleri, Hz.


Daha fazlası için abonemiz olmayı ve bize kulak vermeyi unutmayın :) Selam üzerimize olsun. Müslümanların bir kısmı Hz. Bu durumu hisseden Abbas, Hz.


HASAN’IN ÖLÜMÜ VE EVLİLİK HAYATI Muaviye oğlu Yezid Hz. Hasan’ın hanımı olan Cade binti el-Eşas b. Kays’a haber göndererek, şayet Hz. Bu yazıyı dilerseniz PDF olarak alabilirsiniz. HATİCE’NİN (selamullahi aleyha) KISACA HAYATI nı içermektedir.


Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve alih) eşi Hz. Aklınıza takılan bir çok soruya bu makale ile cevap bulacağınızı ümit etmekteyiz. Muhteşem Ahlak derslerinin bu haftaki konusu Kader’e iman idi. Kader konusunda akıllara takılan bir çok soruya Kur’an ve Hadisler ışığında cevaplar verdi. Allah (cc) bizleri hakikatinden ayırmasın.


Halife Ömer Bın Hatab tarafından dövülüp tekmelenerek kaburgaları kırılır, kırk günlük bebeği Muhsin’de darbe alır, anne ve bebek şehit olurlar. Aleviler Neden Tavşan Eti Yemezler? Tavşa Etini yemek helal midir haram mıdır? Oğlu Yezid’in bunu yaptığı ve sonrakilerin onu takip ettiği, nihayet Hz.


Abdulaziz tarafından yasaklandığını biliyoruz. Biz şunu çok net söyleyebiliriz ki, Hz. Ali, ona uyarılarda bulunmuş ve o da bunu hemen kabul etmiş ve şöyle demiştir: “Eğer Ali olmasaydı, Ömer helak olurdu. Ali arasında yaşanan tüm anlaşmazlıklarda Hz. Ali’nin haklı olduğuna inanmaktadır.


Ehli sünnet sahabe ile Hz. Allah’a yemin ederim ki, o ölmedi. Bektaşilik, Rufailik, kadirlik” gibi bir Tarikattır! Osman ve Ebu Bekir (r.anhum) sevgisi yerleşmişken ? Ve ondan sonra da gelen, devam eden Torunlar, Ahfadı Resulullah. Bunu beyan edenlerin sadece bir kişisel görüşüdür.


Lütfen Sia ve Sünni itikadlarını birbirine karıştırmayalım, Zira her ayrı kolda Kitap bir olmakla birlikte gerek fıkıh gerek itikadi görüşler arasında farklılıklar vardır. Resûl-i Kibriyâ Efendimize herhangi bir şey getirilince, Sadaka mı, yoksa hediye mi? Getirenler, Sadakadır cevabını verirlerse, onu el sürmeden Ashab-ı Suffaya ulaştırırdı. Hediyedir cevabını verirlerse onu kabul eder ve Ashab-ı Suffaya da ondan hisse ayırırdı.


Ali buna tepki göstermiş midir? Muhammed (s.a.v)’in bedduasına uğramış bir millettir. Ali (a.s) Ebu Cehil’in kızı “Cuviyre”yi Hz.


Osman’ı düşman belleyerek, ehlibeyt manipülasyonuyla gizliden Hz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar