14 Kasım 2017 Salı

Alevilerin cinsel gelenekleri

Bu tabuları ve engelleri aşabilmemiz dileğiyle sizler için dünyanın dört bir yanından kulağa tuhaf gelen cinsel temalı gelenekleri derledik. Antik Mısır: Nil’in Bereketi Firavunlara Bağlı. Onların dilleri, gelenekleri, görenekleri, kültürel mirasları adeta yok sayılarak Araplaştırma kutsanmıştır.


Arapça ve Araplara ait olan özellikler adeta kutsanmış Araplar dışındaki milletlere ait kültürel miraslar adeta yok sayılmış. Aktif olan kişi cinsel eylemi gerçekleştirendi, bu onun toplumdaki yüksek statüsünü, yetişkinliğini ve erkeksiliğini yansıtan bir eylemdi. Bu fetvada, Kızılbaşlar kâfir ve dinsiz olarak tanımlanmış, onları öldürmenin vacip olduğu. Hazreti Ali’ye bağlı olan ve onun tarafını tutan zümrenin mezhebine verilen addır.


Ali’ye doğrudan doğruya Allah ve Peygamber tarafından verildiğine inananlara Şia-i Aleviyye denir. Mezhebin esasını bu inanış teşkil eder. PİRHA- Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Ocak tarihinde yapılan 7. Dortmund ve çevresi Alevi Dergahı’nda (DAKME) gerçekleştirilen toplantıya 40’ın üzerinde meclis üyesi katıldı. Toplantı Pir Rıza Yağmur’un gulbangı ile başladı. Hem neden namaz kılınmadığını â basta inançsal boyut olmak üzere- açıklamak gerekiyor hem de böylesi bir soru sorma hakkının nerden doğduğunu.


Gerdek Gecesi Gelenekleri. Gelin ve damadın birlikte ilk cinsel deneyimlerine hazırlanması pek de kolay değildir. Bu ikisi için de ilk cinsel deneyim olacaksa daha da dikkatli olunması gerekir. Zira bu gecenin sosyal ve psikolojik tarafları iz bırakan nitelikte olabilir.


Kültürümüzde gerdek gecesi geleneklerine ilişkin pek çok. Lakin dikkatinizi çekmek istediğim canlar gerçekten dürüst ve samimi olmanız. Bana somut olarak alevilerin birbirlerinin ibadet hanelerini bombaladığını alevilerin insanları kılıçtan geçirdiğini alevilerin. Semahın Anlamı ve Önemi Alevi Kültürü.


Pirlik, rayberlik, mürşitlik, aşiret bağı, kirvelik, musahiplik gibi kurumsal yapılanmaların Dersim gelenekleri içindeki yeri irdelenmiş. Dersim’e girişi, Kürt hareketinin bölgeye etkisi gibi konular ele alınmakta. Kemal ve rejimini desteklemelerinin kesinlikle mümkün olmayacağına dikkat çekmiştik. Bu bölümde, toplumsal yaşamın analizi konusunda bazı tespitler yapılmış.


Akademik Araştırmalar Dergisi. Binlerce yıllık Alevi geleneği böylece Hıristiyanlaştırıldı ‘Khal Khelk’ Noel Baba’ya (St. Nikoleus) dönüştü. Selanik doğumlu, İlahiyatçı Prof.


Müslüman olmayanlar, kadınlar ve farklı cinsel yönelim. Ağzınızı Açık Bırakacak Dünyanın En İlginç Cinsel Gelenekleri. Ateş yakılan ocaklar kutsal sayılır. Devamı da var sevgili canlar. Kur’an da her şey açık ve nettir açıp okuyun okuyup yorumlamadığını bir şeyi kötülemek ve ona karşı durmak mantıksızlıktır.


Rabbin meleklere Muhakkak ki Ben, tînden (nemli topraktan, balçıktan) bir insan yaratacağım. Ona en uygun biçimi verip, kendi ruhumdan üfürdüğüm zaman, onun önünde. Aleviliğin kutsal kitabı olan İmam Cafer Buyruğu ve halk arasında yaşayan mevcut inançta semah hizmetten biri olarak yapılır.


Erkeklerin sayısız kadınla evlenme gelenekleri, kadını dışlamaları ve günümüz batı dünyasında olduğu kadını sadece cinsel obje olarak görmeleri, erkek olmalarını üstünlük olarak kabul etmeleri de cahilliklerinin ispatıdır. HAŞA Kİ BİZİM SEMAHIMIZ OYUNCAK DEĞİLDİR. O BİR AŞK HALİDİR SALINCAK DEĞİLDİR. Semah cemin belli bir aşamasında bağlama eşliğinde kadın ve erkek canların çalınan ezgiler.


Alevileri de bu gelenekleri sürdürmektedir. Her toplumun kendine özge gelenekleri, görenekleri, adetleri, törenleri vardır. Bunlar o toplumun dünya görüşünün de temsil ederler. Bu gelenekler, törenler o toplum tarafından yüzlerce yılın birikimi olarak şekillenirler. Artık öyle hale gelirler ki adeta o toplum için uyulması zorunlu kural haline gelir.


Kültürel Yozlaşmaya ve Asimilasyona Hayır! Konusunu Görüntülemektesiniz. Aynı zamanda din adına sürdürülen hurafelere, dogmalara, cahilliklere de karşıydı.


Bu anlamda ne kadar basitmiş gibi gösterilirse gösterilsin, ne kadar çağ dışı olarak anlatılırsa anlatılsın bu gelenekleri sürdürmek, bu değerleri anmak, yad etmek bir insanlık görevidir. Kelhalil ve Polatdere Baz İstasyonu İsyani. Mahalle sakinleri sağlığımız ve hayvanlarımızın ,tarım alanlarımızın olumsuz ekileneceğimden dolayı baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz dedi.


Olurlular dinden yuha insanlar olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar