9 Kasım 2017 Perşembe

Alevilik nedir diyanet

Alevî terimi İslâm kültür ta-rihinde Hz. Fakat bu hamleyle problemler tamamen çözülememiştir. Bu bağlamda katlanarak çoğalan, hatta genişleyen pek çok sorundan söz edilebilir. Din, diyanet, alevilik ve sünnilik! Aşıkpaşazade’nin Hünkar Hacı Bektaş Veli’ye garezli tutumunun sebebi nedir ? Mehmet Özgür Ersan yazdı.


Alevilik nedir diyanet

CEVAP: Tek tanrılı ve çok tanrılı dinlerde dinin peygamberi vefat ettikten sonra farklı yorumlar oluşur. Bu yorumlara çeşitli isimler verilir. Musa’nın vefatından sonra farklı yorumlar oluşmuştur. Mezheplerinde tekrar yoruma tabi olması tarikat adı.


Müslümanlığın içinde bir mezhep mi? Hiçbir kişiyi ve toplumu dinin dışına itme hakkı da yoktur. Ali’ye bağlı ya da onun soyundan olanlar demektir. Daha çok bir mezhep, bir din görünümündedir (A.


Gölpınarlı). Kısaca söylemek gerekirse, Hz. Dini ve İslam tarihi olarak değindiğimiz bir videodur. Aleviler hakkında bilinmeyenler. Sorularının cevabında yatmaktadır.


Ne istedikleri genelde belli olmakla beraber, neye istinaden istediklerinde şüpheler olduğu için bir çözümsüzlük yaşanmaktadır. Bu kavram, siyasi anlamda Hz. Bu onlara karşı sürdürülen saldırıların ve katliamların doğal sonucudur. Alewiler madem allaha çok inananıyo o zmn namaz kılıp kapansınlar ayrıca hdp kazanırsa bütün diyanet işlerini nie kapatıyo cewap ver bakalım. Açıkça görülüyor ki kapı kapı, makam makam yükseldikçe pirlerin sözleri ve inançlarıda değişiyor.


Alevilik nedir diyanet

Okyanus denize sığmaz da ondan. ALEVİLİK AYRI BİR DİN MİDİR? Alıntı:Selam arkadaslar cidden merak ediyorum sünni arkadaslarım hep soruyo bana alevilikte gusül abdesti var mıdır? Banyo yaparız temizlik için.


Başka Bir YoruAbdest temizliktir alevilerde gusül yok. Başkasının parasıyla ibadet etmek ve maaş alıp geçinmek kolaydır. Dönemin diyanet işleri başkanı Said Yazıcıoğlu’ndan randevu alınıyor, fakat son anda Said Yazıcıoğlu tartışmaya girmeme gibi bir ilkesi olduğunu belirterek, görüşmeyi kendi adına Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili İrfan Yücel’in yapmasını istiyor.


Bektaşilik, Rufailik, kadirlik” gibi bir Tarikattır! Muhammed’i son peygamber olarak bilir, Hz Muhammed’in. Alevîlik aslında bir fırka veya mezheb değildir.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Bunun dışında yapılan sözümona nitelemeler laf kalabalığı olmanın ötesinde bir anlam taşımaz. Bunlar şekil yönünden yaptığım itirazlardır. Geçenlerde konu ile ilgili bir tartışma dinledim. Tartışmaya katılanlar arasında hem Alevî.


Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük aleviyim. Hangi koşullarda doğmuş, tarih boyunca ne tür bir gelişim göstermiştir? Ya da kimilerinin öne sürdüğü gibi ilkel bir din mi?


Yoksa mezhepler, tarikatlar üstü bir inanış biçimi mi? Hak mezhep olarak bir kavram geliştirmişlerdir ve Sünni mezhebi Hak, bizleri Batıl olarak göstermişlerdir. Allah, Muhamme Ali kutsallığını kalbinde taşıyan , Hz.


Allah ı inkar eden abdessizler var Beğen Cevapla. Orada da savundum, aynı şeyleri savunuyorum. Bunlara da yine büyük binalar yapılması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar