21 Kasım 2017 Salı

Boşanmak isteyen erkek psikolojisi

Bu da kadının kötü kullanımına, kadının şiddete göz yummasına yol açıyor. Yani bazı insanlar evli kalmak için çaba sarf etmezken, bazı insanlar boşanmak için çaba sarf etmiyor. Yapılan araştırmalara göre bir erkek için en büyük travma babasını kaybetmek, ikincisi de boşanmak.


Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya. Sonra yavaş yavaş yüzüğü çıkartmak, çıkarttıysa satmak, sattıysa parasını yemek gibi düşünceler beyinde duhul olmaya başlar. Bütün dünya ülkelerinde bu böyle. Evliliği kadın yürütür, kadın çaba gösterir, kadın artık dayanamadığı noktada evliliği bitirir. Neden evlilik lüks erkek için?


Boşanma talebi daha çok kadından gelir. Evliliğin sona erdirilmesi arzusuyla boşanmak isteyen kimse boşanma davası açmak zorundadır. Türk Medeni Kanunu’na göre anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma şeklinde bir ayrım yapılmaktadır. Genel olarak boşanma sürecinde kadınların psikolojisi gelgitli olacaktır. Valla yıl çıktık yıllık evliyiz.


Bundan dolayı kişinin hayatın sonu olmadığını kendisine sürekli hatırlatması gerekir. Kadın ya da erkek fark etmeden, pişmanlık her şekilde oluşabilmektedir. Eşler boşanmış olsa bile, eğer aralarındaki duygusal bağ tükenmemişse, duygu yoğunluğu yaşanarak tartışmaların. Ayrılmak İsteyen Erkek Davran. Bu konu hakkında en doğru kaynak kitap.


HADİS İ ŞERİF) - Duration: 1:33. Kadına şiddet bitmek yerine daha çok çoğalıyor sanki. Hepsini geçtim o annesinin sevgisiyle mutlu olan o küçücük çocuğun, yaşama hakkını elinden.


Son yıllarda boşanma dikkat çekici bir şekilde yükselişte. Psikolog Barış Gürkaş, kadınların bir. Eşimden boşanmak istemiyorum, eşimden ayrılmak istemiyorum, boşanmak istemiyorum ne yapmalıyım, eşim boşanma davası açtı, kocamı seviyorum boşanmak istemiyorum. Evlenmek isteyen çiftler hep desteklenir yüreklendirilirken boşanmanın önünde toplumsal değer yargıları her zaman bir engel oluşturur. Bu durum belki de bizi biz yapan kültürel kişiliğimizle ilgili bir durumdur.


Aklı baliğ olan hiçbir çift boşanmak için. BAŞKASINA ÂŞIK ERKEK, BOŞANIRKEN ACI ÇEKMEZ - Arada çocuk varsa ne oluyor? Hamile olduğu iddea ediliyor kendi evimizde kalmıyor o yüzden emin değilim birlikteliği bile hatırlamıyorum. Bu bir döngü yaratmaya başlıyor zamanla ilişkide. Kişi kaçtıkça kovalandığını, kovalandıkça kaçtığını görüyor.


Merhaba Arkadaslar, Ben senelik evliyim ve cocugum var biri kız biri erkek eşimle görücü usulu evlendık erken yasta o yasındaydı ben yasındaydım. Sual: Dinimizde boşanmak hakkında geniş bilgi verir misiniz? Sen benden boş ol, Ben seni boşadım gibi sözler açık sözdür.


Boşamak için kullanılan sözler iki çeşittir: Açık sözler ve Kinayeli sözler. Bu sözleri, şaka olarak veya şaşırarak da. Bu bakımdan kadın erkeği boşayamaz. Ancak bunun bazı istisnaları vardır. Kadın resmi nikahı varsa ve hakime başvurursa, hakim de onların boşanmasına karar verirse boşanma gerçekleşir.


Erkek boşanma hakkını kadına vermişse, kadın erkekten boşanabilir. Aile içindeki geçimsizlik durumunda her iki tarafın akrabaları. Aileler için açıklanması en zor konulardan biri çocuklarına boşanma kararlarını açıklamaktır. Anne ve babanın kendi ilişkilerine yönelik aldığı bu karar, çocuğun hayatı üzerinde son derece büyük bir etkiye sahip olabileceği için bu konunun sağlıklı bir şekilde. Evlilik nasıl doğal bir yaşam olayıysa boşanmak da aynı derecede doğaldır.


Eş insana yaşam yolculuğunda elinden tutacak bir hayat arkadaşıdır ve bu arkadaş işler yolunda gitmeyip elimizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar