13 Kasım 2017 Pazartesi

Gelenek ve göreneklerimiz ödev

Gelenek ve göreneklerimiz nelerdir? Nereden geldiklerini gösteren ve insanların hiç kaybetmemesi gereken kültürel değerleridir. Geçmişten büyüklerimiz ve onların büyükleri tarafından inandıkları görenekleri kendisini gösteriyor. Kültürümüz ulusal devamlılığını sağlayarak ilerlemesini sağlar.


Oy Veren: 2Çok İyi İyi Orta Kötü Çok. Türklerin de gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. Bayram gelenekleri: Bayramlardan önce gelen arefe gününde evler temizlenir ve bayram hazırları başlar. Bayramda küçükler büyüklerini ziyaret eder, küsler barışır, eşi dost ve akrabalar toplanır, bayram yemekleri yenir. Not : ARTIK ÖDEV KAPAKLARINI YAZISIZ OLARAK HAZIRLIYORUM.


PRİNTERDAN İNDİRİP ELİNİZLE YAZIN YADA PAİNTTE YAZIN. Yaşadığınız çevreye ait olan gelenek ve görenekler hakkında bilgi toplayınız. Osmanlı Devleti sosyal bilgiler tarih Trafik Güvenliği Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi türkçe yapmak Yazmak ödev özellik ülkeler. RF-ADET-GELENEK-GÖRENEK, NEDİR ? RF Örfler, çoğu zaman toplumun katı beklentileri olarak nitelenen birtakım örnek tutum ve davranışlardır. Toplu halde yemek yenir,duası yapılırdı.


Ancak bu gelenek kısa süre önce kalktı. Daha sonra küçükler büyüklerini ziyaret ederler. Akraba ve hastalar ziyaret edilir. Türkiyenin gelenek ve görenekleri ingilizce olarak lazım bana. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Koza Yayınları 2. Bu kuralların cezai yaptırımı yoktur, toplumda yaşayan bireyler bu yaptırımları kınama, ayıplama gibi yöntemlerle kendileri uygular.


Bu davranışların yapılmaması halinde halk tarafından zorlanarak yapılması için psikolojik ve toplumsal baskı oluşturulur. Kendi içinde töre kadar katı olmasa bile yaptırımı olan geleneksel. Performans Ödevleri,Sunum Ödevleri,Ödevini sor cevabını bul paylaş kazan. Toplumun gelişmesine katkı sağlar.


Yarışmalarda önemli olan mücadele ve ahlaktır (Münazara) En Beğenilenler. Uzun bir süre boyunca ku­şaktan kuşağa aktarılan efsaneler, olaylar, öğretiler, alışkanlıklar vb. Bu şenlikler bölgenin geleneğidir. Ara Sadece başlıkları ara.


Dar anlamda ise, kuşaklar boyunca bir toplumun örneğin kutsal ya da politik işleri gibi önemli konulardaki görüşlerdir. GELENEKler sözlü ve yazılı olmak üzere iki bölüme ayrılırlar. Net Bileşke kuvvet nedir?


Okullara akıllı tahta ne zaman gelecek. Diktatör ne demek kime diktatör denir? Dil kelimesi geçen deyimler. Erkekler gazel söyler, halay çekerler. En büyük ödev abdal davuluna ve Belediye Bandosuna düşer.


Oyun oynayan ne kadar çoksa düğünün namı o kadar büyük olur. O gün herkese izzet ikramla Velime Yemeği yedirilir, velime yemeği çok. Cenaze alayı çok kalabalık olur.


Duyan herkes cenaze namazına katılmayı sevap ve ödev sayar. Alta, dizlere kadar örülmüş yün çoraplar giyerlermiş. Bunlar dimiden yapılırmış.


Bu giyimle ilgili bir gelenek de donun paçalarına,ilgi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar