9 Kasım 2017 Perşembe

Zeugma antik kenti hangi ilimizdedir

Zeugma hangi ilimizdedir? Antik kenti hangi ilimizdedir ? Bir çok kategoride bilgi yarışması soruları içermektedir. Truva antik kenti hangi ilimizdedir? Tüm müze kompleksinin temel katlarında depolar bulunur.


Toplam 1zeugma mozaik muzesi haberi bulunmuştur. Efes antik kenti hangi ilimiz sınırlarındadır? Uludağ, Bursa ilimizde yer almaktadır. Hastaları ziyaret etmek III. Büyüklere saygı göstermek II.


Evlenenlerin düğün yapması. Bu krallık asırlardır mitolojik bir efsane olarak dilden dile yayılmıştır. Ani antik kenti hangi ilimizdedir? Anayasa mahkemesine Cumhurbaşkanı kaç üye seçer. Adıyaman 1)6göre Niteliği ve çalışma şartları bakımından güç olan işlerde çalışanlara ödenen para- iş güçlüğü zammı 2) yorgun savaşcı kitabının yazarı - Kemal Tahir 3) yüksek hızlı internet- fiber.


Hangi İlimiz Neyi ile Ünlü? Adıyaman Nemrut Dağı, Adıyaman Besni Üzümü, Adıyaman Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Adıyaman Kahta Çayı. Yusuf Has Hacip tarafından yazılan, devrin hükümdarına öğütler içeren ve insanları mutlu etmenin yollarının anlatıldığı ünlü eserin adı nedir? Virginia Haklar Bildirgesi hangi tarihte kabul edilmiştir?


Fakirlikten korkma anlamına gelen sözcük hangisidir? TRT Avaz Medeniyetlerin Buluştuğu Şehir Mardin - TRT Avaz. SORU : Divan-ı Lügat’it Türk eseri kime aittir? CEVAP : Kaşgarlı Mahmut SORU 2: Osmanlılarda saray ve konaklarda kadınlara ayrılan daireye ne ad verilir?


Gece körlüğünü hangi vitamin engeller? Meryem ana evi hangi ilimizdedir? FIFA Dünya Kupası kaç yılda bir yapılır? Serhan isminin anlamı nedir?


Yeni kelimesinin eş anlamlısı nedir? MEB yöneticilik mülakat soruları İl Milli Eğitim müdürlükleri şu sıralar, eğitim kurumu yöneticiliği için sözlü sınavları yapmaktadır. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “ D ”, yanlış olanların başına “ Y ” yazınız.


Mustafa Kemal Atatürk ’ ün geçici kabri Etnografya Müzesi ’ dir. Türk inkılâplarının hepsi Türk toplumunun ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir. Atatürk inkılâpları öncesinde ülkemizde ulaşım otobüsle sağlanmaktaydı.


Meksika b)ABD c)İran d)Ürdün e)Irak. Soru-1)Adını mühendisliğini yapan Gustave Eiffel’den alan Eyfel Kulesi hangi ülkede. Celal Bayar’ın gömülü olduğu umurbey ilçesi hangi ilimizdedir? GAP kapsamında Birecik Barajının suları altında kalan antik kent? Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun?


Lissa (Dalaman Türkiye) Koordinatlar (3- 22) Lissa (Dalaman Türkiye) Lissa (Dalaman Türkiye) Dalaman’a altı kilometre uzaklıktaki Kapıkargın köyünden başlayan toprak yol Tersakan Çayı’nın denize ulaşmadan önce oluşturduğu Badırnaz, Kargın, Kükürtlü Göl ve Kocagöl isimli dört gölün arasından devam ediyor. Bombalı saldırı sonucu kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Garı Meydanı ‘nın adı ne olarak değiştirilmiştir? Dünyanın en büyük mozaik müzesi zeugma antik kenti hangi ilimizdedir. Minareli Medrese hangi ilimizdedir? D - Kayseri Saat Kulesi.


Kültürel özelliklerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar