29 Kasım 2017 Çarşamba

Ankara kedisi sağır

Ankara kedisi sağır

Benzer durum, tek-göz olarak bilinen, iki gözü birbirinden farklı renkte olan kedilerin, mavi göze sahip tarafındaki kulakta da görülmektedir. Ankara Kedisi Pamuk Ayşegül Rosa Herfjord 7. Neden bazı beyaz kediler sağırken diğerleri değildir? Sağırlığın paralellik gösterdiği diğer bir özellik ise gözleri. Uzun ve ipeksi tüyleri ince, parlak, tek tabakalıdır ve ikinci tabaka bulunmaz. Uzun tüyleri özellikle çene altında, karın bölgesinde ve kuyrukta ihtişamlı bir şekilde kendini belli eder.


Sağır olmalarına rağmen hayatlarını oldukça iyi idame ettiriyor olsalar da sahiplerinin bu durumdaki kedilerine ayrıca özen göstermeleri gerekir. Beyaz tüylü ve mavi gözlü olanlarda sağırlık bulunabilir. Sahibine ulaşamadığımız için yeni yuva arıyoruz.


Beyaz haricinde 20’ye yakın renk ve desende farklı kürk tipleri olduğu belirtilir. Genellikle mavi renklidir. Britanya’da tescilli değildir. Orta uzunluktaki kürkü Orta Asya’daki izole evcil kedi nüfusunun bir mutasyonu sonucudur. Merhaba, yazınız çok faydalı oldu benim de tane erkek kedim var bir tanesi beyaz tüylü mavi gözlü ve sağır ankara kedisi.


Ankara kedisi sağır

Geceleri belirli aralıklarla sürekli miyavlıyor. Diğer kedim tekir cinsi. Limon ve Çilli adında kedim var. Dünya tatlısı bir kedidir. Asla yemeklere atlamaz salına salına yürür.


Kendi başına özgür bir kedidir. En sevdiği şey eve geldiğimde dk kadar kendini sevdirmektir. Yani saf kan bir Türk kedisidir.


Ankara kedisi sağır

Biz bu durumun böyle olmadığını biliyorduk aslında. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan araştırmada, sağır olarak bilinen Van kedilerinin yüzde oranında işittiği ortaya çıktı. Ancak elimizde bilimsel bir veri yoktu. Tüm Şehirler Veteriner şehirler listesi.


Kedi yaşında kısır -erkek Van ve sağır. Sorum şu ki kedisi sağır olan arkadaşlar kedinizle nasıl iletişim kurduğunuzu bana anlatır mısınız? Mavi gözlü olanlarının sağır olma ihtimali yüksektir. Arka bacakları ön bacaklarından biraz daha uzundur. Van kedilerinin sağır olmadığı tespit edildi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından koruma altında bulunan Van kedilerine yapılan sağırlık testi sonucunda.


Diş eti hastalıklarına karşı dişler fırçalanmalıdır. Bu kedilerin bakımı : 1) Haftada kez taranmalıdır. Tırnaklar iki haftada bir kesilmelidir. Kum kabını günlük olarak. Tek gözü mavi olanlarda da mavi gözün yanındaki kulağın sağır olduğunu.


Oysa sağır kedi riski dikkate alınarak (kesinlikle) iki beyaz kedi çiftleştirilmemelidir. Beyaz renk içinde bir siyahlık veya başka bir ton olursa sağır olmazlar. Alibeyköy - Ücretsiz sahiplendirmedir.


Beyaz kediler için kedi aleminin yıldızları demek pek de abartı sayılmaz, zira beyaz kedi hem bir kedi klasiği hem de dünyanın her yerinde en sevilen kedilerin ilk sırasında yer alıyor. Daha hiç kızgınlığa girmedi, kısır değil. Bizler de bu çalışmaların sonucunu merakla bekliyorduk. Bugün itibariyle bu sonuçlarımızı aldık ve sonuçlar gayet bizleri memnun etti.


Van kedisi bütün dünyada ve Türkiye’de sağır bir hayvandır söylentileri çıkarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar