6 Ekim 2016 Perşembe

Pisa kulesi

Pisa kulesi

Pisa Kulesi , İtalya‘nın simgeleşmiş yapılarından biri. Yapımı yaklaşık 2yılda tamamlanan ve mermerden tasarlanan kulenin kim. Kule üst üste bindirilmiş yuvarlak sütun dizisinden meydana gelmiştir.


Kısıtlı zamanı olanlar tren istasyonunun hemen önünden kalkan otobüsleri kullanabilirler. Ayrıca tarihi mimarisi ve ulaşım ağlarına yakın konumuyla da tercih listenizde bulunması gereken yerlerin. TALYA’NIN EĞİK KULESİ İtalya Gezimiz sırasında, İtalya’da görülecek yerler listelerinin başında gelen ‘mecburi’ duraklarımızdan Pisa’ya da sırf kuleyi ve mucizeler meydanını görmek için gitmiştik, Floransa’dan trenle saat mesafedeki şehrin bu sembol yapısı ile ilgili meraklısına genel bilgileri paylaşmak isteriz. Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya.


En üst katına 2basamaklı merdivenle çıkılır. Bir diğer merak edilen ayrıntılardan bir tanesi de bu kuleyi kimin inşa ettiği sorusudur. Yani o çok merak edilen ünlü mimar ise hala tam olarak bilinmediğinden ötürü kayıtlarda sadece Bonanno Pisano, Gherardo Gherardo, Giovanni Pisano ve Giovanni di Simone isimleri geçmektedir.


En iyi fiyat garantimizle zamandan ve paradan tasarruf edin Pisa ziyaretinizden en iyi şekilde yararlanın! O dönem kule metre eğikti. Uzman Michele Jamiolkowski önderliğindeki.


Dünya üzerindeki en önemli kulelerden bir tanesi olmakla birlikte yine en çok duyulan kulelerden bir tanesidir. Fransa’nın Paris şehrinde bulunan Eyfel kulesi ile birlikte Avrupa’nın en ünlü kulesidir desek yanlış olmaz herhalde. Toplam pisa kulesi haberi bulunmuştur.


Pisa kulesi

Ancak neden eğik olduğunu biliyor musunuz? Gelelim pisa kulesi nerede sorusuna. Buraya en kolay Floransa’dan gidebilirsiniz. Pisa kulesi kuzey İtalya’da Toskana bölgesinde yer alıyor.


Devasa bir düğün pastasını andıran kule, meşhur eğimi ile Ortaçağ Avrupasının en dikkat çekici ve en sevilen mimari yapılarından. Pisa’ya gelen çoğu turist bu kuleyi ziyaret etmek için gelmektedir. Kimisi kuleyi tek parmağı ile itiyor gibi kimisi sırtı ile dayanıp düzeltmeye çalışıyor gibi poz verip birbirinden eğlenceli fotoğraflar çekiliyorlar.


Yamuk binalara ev sahipliği yapan bölgede ki yapılaşma. Bir zamanlar Galileo’nun yerçekim ivmesinin kütleden bağımsız olduğunu göstermek için tepesinden gülleler attığı rivayet edilen kule, inşa edilirken kasten eğik yapılmamıştı. Ekrana pisa kulesine ait taşlar gelmektedir.


Sizler gelen bu hareketli taşları fareye tıklayarak zemine yerleştirmelisiniz. Yavaş yavaş gelen bu taşları çok. The tower is situated behind the Pisa Cathedral and is the third-oldest structure in the.


Yapımında birden fazla mimarın çalıştığı bilinen kule inşaasının tamamlanmasının ardından, zamanla eğilmeye başlamıştır. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Pisa, İtalya’nın kuzeyinde, Toskana bölgesinde yer alan küçük bir şehir. Eğik Kulesi’nden gelmektedir.


Bu yüzden aslında Pisa’dan söz etmek demek bu meydandan söz etmek demektir. Daha önceki Lucca yazımda da belirttiğim gibi Floransa’dan günübirlik gidilip gezilecek birçok şirin ve sakin Toskana köy ve kasabası var. Mucizeler Meydanı (Piazza dei Miracolide) oluşturmaktadır. Bunların bazılarına otobüs ve trenle gidebileceğiniz gibi bazılarına da, daha kolay bir ulaşım için araba kiralayabilirsiniz.


Pisa kulesi

Lucca ve Pisa, Floransa’dan trenle günübirlik gidilip ikisinin de. Bu şaheser İtalya’nın Pisa kentinde bulunduğu için isimini oradan almıştır. Tarih de bir liman şehri olan Pisa, zamanla içerlerde kaldığı için, aynen bizim Efes gibi deniz kıyısı olduğu anlaşılmıyor o yüzden. Pisa şehrinde yer aldığından dolayı bu ismi almıştır.


Bazı eserler var ki bulundukları ülke ile adeta sembol halini almıştır. Peki yüzyıllardır neden hâlâ yıkılmadı? Karakteristik yapısı nedeniyle dikkat çeken kulenin inşası sırasında amaç eğik olması değildi.


Bu konuya çözümler getireceğim Words Of Wonders PİSA KULESİ 3. Oyun, oyun mağazasında ve iTunes’da bulunur ve harflerden sözcükler bulup bunları bir bulmacanın içine yerleştirmekten oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar