7 Ekim 2015 Çarşamba

Siber saldırılardan nasıl korunulur

Aşağıda doğrudan size, bilgisayarınıza veya ailenize yapılabilecek siber saldırıları önlemek için yardımcı olacak olan birkaç ipucu verilmiştir: Bilgisayarınıza ve cep telefonları gibi Web’e erişimi olan diğer aygıtlara fiziksel erişim konusunda tetikte olun. Güvenlik teknolojisi büyük ilerleme kaydetmiş olsa da internet ortamında işlenen suçlar, yani siber suçların önüne henüz tamamıyla geçilemiyor. Hayatımızın temel parçalarından biri haline gelen internet aynı zamanda ürkütücü ve tehlikeli bir ortam.


Siber saldırılardan nasıl korunulur

Bilinçli kullanıcılar çeşitli antivirüs programları olmadan da siber saldırılardan rahat bir biçimde korunabilirler. Aile bireylerini siber dünyanın sanal saldırılarından korumak için uygulayabileceğiniz tavsiye. Güvenlik yazılımları üreticisi McAfee, aile bireylerinin sanal ortamda karşılaştığı riskleri azaltacak beş tavsiye yayınladı. Peki siber saldırılardan korunmak mümkün mü? Tam yapılmış güncellemeler.


Yazılım şirketleri düzenli güncellemelerle hem yeniliklerini kullanıcılarına yansıtır hem de yazılımlarındaki güvenlik seviyesini yükseltir. Hackerlar ise siber saldırı yapmak için sistem açıklarını. Aksi halde, çok değerli verilerimizi kaybedebiliriz.


Bu olaylardan bir tanesi de siber. Yalnızca sayılardan ve rakamlardan oluşan şifreler gelişmiş keylogger yazılımları ile kırılabilir. Bu yüzden şifrelerinizi sayı, rakam ve işaret kombinasyonuyla oluşturmanız faydalı olacaktır.


Evet bu doğru siber saldırılar yüzünden fiber hattı güvenli olmayan birçok şirket özel bilgilerin tespiti sebebi ile iflas ediyor. Güncel bir işletim sistemi kullanmak, - Güvenlik duvarını aktif tutmak - Güncel bir İnternet security antivirüs programı kullanmak. Günümüzde siber güvenliğe oldukça önem veriliyor. Peki, siber saldırından nasıl korunabiliriz?


Siber saldırılardan nasıl korunulur

Bilgi Güvenliği Konferansında kredi kartları ve sim kartlar gibi akıllı kartlara yönelik saldırılardan korunma yollarını anlatacak. Avast siber güvenlik şirketi ise dünya genelinde bin saldırı tespit ettiklerini duyurmuştu. Saldırılardan nasıl korunulur? Kaspersky ‘Shadow Brokers’ adlı hacker grubunun fidye yazılımını Nisan ayında NSA’nın güvenlik açığına dayandırarak bulduğunu duyurduğunu da belirtti.


Daha önceki yazımızda Türkiye’de haftada bin siber saldırı olduğundan bahsetmiştik. Peki nedir bu siber saldırı ve bu siber saldırılardan nasıl korunabiliriz? Bu yazımızda detaylı olarak bahsedeceğiz. Dünya çapında hedefli saldırıların çok daha fazla duyulduğu bir döneme girildi.


Gavurlar akıllı işte ne yapıcan :D Dolayısıyla uzantıları bilinmeyen sitelere girmemeliyiz. U talk’un bu bölümünün konusu Avrupa’da ve dünyada en yaygın suçlardan biri internet dolandırıcılığı. Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, internet kullanıcılarını tehdit eden hackerlerle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Windows sürümünü kullananların en son güncellemeyi yüklemesi gerekiyor. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A. Bilgisayardan uzaklaştığınızda her zaman bilgisayar programlarındaki oturumunuzu kapatın ve parolalı bir ekran koruyucu kullanın. Aynı durum cep telefonları için de geçerlidir.


Yüzlerce mağdurun parasını adeta gasp eden şüpheliden 10’u tutuklanırken, 4’ünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Geçtiğimiz ayın en önemli siber saldırılarından WannaCry ile ilgili olarak, bunun henüz bir başlangıç olacağını,. Bu saldırılardan korunmak için öncelikle siber güvenlik farkındalığına sahip olmak,.


Optimizasyon (Seo) Akınsoft. HACKER SALDIRISINDAN NASIL KORUNULUR? Japonya merkezli siber güvenlik şirketi Trend Micro, özel bir çalışmaya imza attı. Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine siber saldırılarla mücadele ettiği öne sürülen Rusya`yı uyardı.


Hacker ların her geçen gün daha da bilgili hale gelmelerinden ve şirketlerin güvenlik açıklarını yakalamalarından dolayı, küçük veya büyük fark etmeksizin, tüm sektörlerden firmalar, hükümetler ve organizasyonlar bu tehditle karşı karşıya geliyor. Dolayısıyla uzun süreli saldırılardan, geri dönüşü olmayacak şekilde sıralama kayıplarınız olabilir. Son günlerde Türkiye'de bankalar, kamu kurum ve kuruluşlarına ait web siteleri birçok siber tehdit ile savaşıyor bazen de bu savaşı kaybediyorlar. Ziraat bankası gibi bankalara yapılan saldırılardan sıkça bahsedilmişti.


Anonymous grubu tarafından. Siber Alemin Korkusuz Yazar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar