20 Ekim 2015 Salı

Portakal hangi şehirde yetişir

Adana ve Hatay’da portakal en fazla üretilen üründür. Portakal ve mandalinanın 60’ı bu bölgede üretilir. Antalya yöresinde en fazla üretilen turunçgil çeşidi portakaldır ve portakal üretiminin 30’u bu yöre.


SYM ile YKS üniversite ek yerleştirme işlemleri. Ege Bölgesi ise kendine özgü meyve üretimi ile diğer bölgelerden ayrılır. Mandalina ile Meşhur ilimiz , mandalina nerde yetişir hangi ilde , mandalina hangi bölgelerde yetişir, mandalinanın sevdiği iklim nedir Ülkemizde Kış Ayında yenilen önemli bir meyvedir.


Rize Mandalinası) gibi belirli türlerin soğuğa dayanıklılığı portakal, limon gibi diğer turunçgillerden daha yüksektir. Greyfurt ve limonun 90’ı bu bölgede üretilir. Konu etiketleri: armut hangi ilde yetişir, şeftali hangi ilde yetişir, armut nerede yetişir, üzüm hangi ilde yetişir, hangi ilde ne yetişir, vişne nerede yetişir, buğday hangi ilde yetişir, üzüm nerede yetişir, hangi şehirde ne yetişir, üzüm hangi şehirde. Bu yazımızda muz en çok hangi ilde yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız.


HANGİ İLİMİZ NEYİ İLE ÜNLÜ,NELER YETİŞİR ? ADANA ŞARKÖY HARABELERİ hakkinda bilgiler agaçlar hangi ilimizde yetişir hakkinda. Bütün bunların etkisiyle ülkemizde tarım ürünleri çeşitlidir. Ayrıca ülkemizde dört mevsim yaşanmaktadır.


Genleşme nedir, örnek verir misiniz? Bitki genel özellikleri açısından yağı ve tohumu kullanılan bir bitkidir. Tohumları fabrika işçiliğinden geçerek çekirdek olarak üretilip satışa sunulmaktadır. Kırmızı Mercimek Nerede Yetişir?


Anavatanı Asya olan kırmızı mercimek, dünyada çoğu bölgede yetiştirilir. Boyu ise metreye kadar yükselebilir ve yaz aylarında koyu mavi çiçekler açan çok güzel kokulu bir süs bitkisidir. Latince adı Fritillaria imperialis olan Ağlayan Gelin Çiçeği ( Ters Lale ) daha çok soğuk iklimlerde yetişir. Dünyanın pek çok yerinde yetişen Ters Lale ülkemizde de bazı bölgelerimizde yetişen endemik bitkilerdendir. Baharın gelişini müjdeleyen çiçeklerden olan Ters Lale kalkerli topraklarda, havadar topraklarda ve kayalıklarda, dağ eteklerinde yetişir.


NCİR:Yüksek sıcaklık ister. Hangi şehirde hangi yemek yenir? Soğuğa ve don olaylarına karşı dayanıksızdır. Trakya Bölgesi ile Balıkesir , Bursa, Bandırma, Amasya, Çorum, Tokat, Kastamonu, Hatay ve Denizli illerinde yoğunlaşmıştır.


Ayçiçeği nerede yetişir, Ayçiçeği hangi bölgede yetişir, Ayçiçeği yetiştirilen bölgeler hangileri, Ayçiçeği üretimi yapan bölgeler Ayçiçeği dünyada ve ülkemizde en önemli yağ bitkilerinden biri olup, ülkemizde çoğunlukla yağlık olarak yetiştirilir. Dünya ayçiçeği üretimi son yıllarda milyon ton. Kış sıcaklıklarının derecenin altına düşmediği Akdeniz, Güney Ege, Güney Marmara ve Doğu Karadeniz kıyılarında yetişir. Bu iklimde yurdumumuyun batı, akdeniz ve güney bölgelerinde görülmektedir. Dut, çağla, böğürtlen, yaban mersini, vişne, kiraz, kayısı, portakal, greyfurt, mandalina saksıda yetiştirilebilen meyvelerden bazıları.


Saksıda meyve nasıl yetişir? Evinizin balkonunda birbirinden farklı meyve ağaçları görmek ister miydiniz? Eğer balkonda portakal, mandalina, nar, çağla, kiraz yetiştirmek istiyorsanız işiniz artık çok kolay. Bahçenize hayat verecek öneriler, bahçe bakımı, sulama, çiçeklendirme. Bağcılık, organik tarım.


Armut yetiştiriciliği hemen hemen ülkemizin her bölgesinde yapılmaktadır. Birçok hastalığa neden olan ve hücrelere zarar veren radikallere karşı savaşan antioksidanlar en çok meyvelerde bulunuyor. Bu da gösteriyor ki meyvecilik, tarım hayatımızın önemli kollarından biridir. Doğu Karadeniz Bölümü’nün kıyı kesimlerinde yetiş­tirilmektedir. Türkiye’de hangi meyveler, nerede yetişir?


Ancak bağınız bahçeniz olmalı ki dalından kiraz yiyip, elma, limon yetiştirmenin tadına varabilesiniz. Pamuk hangi bölgede yetişir? Sağlığınızı emin ellere teslim edin.


Dört mevsimin de yaşandığı ülkemizde meyve çeşitliliğimiz oldukça zengin olduğu için tropikal meyvelere yeterli ilgi gösterilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar