21 Haziran 2018 Perşembe

Izmir neden farklı

Arkadaşlar ben İzmirliyim nickimden anlaşıldığı gibi fakat kafamda İzmir insanıyla ilgili bazı sorular dolaşıo. Başka şehirde üniversite okuyorum, dolayısıyla birçok ilden insanlarla tanışma fırsatım oluo , onların yaptıklarını , güldükleri şeyleri , önem verdikleri şeyleri görünce bazen diyorum İzmir insanı farklıdır, bazen de aslında aynıdır normal. Hiçbir ilde bu sorgulanmazken İzmir’de neden sorgulanıyor?


Hükümetin İzmirliye düşmanlığı artık gün gibi ortaya çıkmıştır. Kentte yaşayan insanlar yüzyıllar boyunca. Hürriyet yerel haberler sayfasında. Farklı damak tatlarına da ev sahipliği yaptığını hepimiz biliyoruz. Eksikleri de İzmirliler eklesin artık.


Geçmişi düşündüğünüzde, İzmir’in ne kadar değerli, ne kadar çok kültürlü ve ne kadar farklı olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Portekiz Sinagogu, Musevi Cemaati Vakfı ile yapılan protokolle ayağa kaldırıldı. EGİAD burayı Sosyal Kültürel Etkinlik Merkezi olarak kullanıyor. Köy Evleri İçin Farklı Seçenekler. Bunlar boş laflar bunlara aldırış etmeyin dedi.


Izmir neden farklı

Grupanya, en iyi hizmeti veren işletmelerle kullanıcılarını bir araya getiriyor. Ağları: Göçmenler Neden Farklı? Tablo İzmir’deki isizlik oranı ve göçmelerin ve yerlilerin toplam nüfus içindeki payı İûsizlik Oranı Toplam nüfusa oranı Göçmen 17.


Yeni İzmir var da neden Yeni Selanik yok? Herkes özgürce düsünüp özgürce yaşayabiliyor. Marşına Farklı Bir Yorum Katan Adam. Belki de rahatsızdır çok da şeyapmamak lazım. Basın açıklamasında taksicilere yönelik de konuşan Celil Anık, bu durumu fırsata çevirerek kendilerini geliştirmelerini önerdi.


Anık, şöyle konuştu: Kendimizi geliştirerek lüks araçlar ve konusunda uzman, eğitimli ve kendisini geliştirmiş şoförler ile taksi. ZMİR’DE MARKA MEKAN NEDEN YOK! Buraya kadar her şey çok güzel. Ama şimdi gelelim İzmir’in gastronomik sorunlarına!


Urla gibi küçük bir beldede bile dünya ile yarışabilecek Od Urla gibi bir proje varsa, İzmir’de neden akşam gidebileceğiniz marka bir restoran yok? Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’ in İzmir’de yaptığı konuşmayı başlıkta toplayabiliriz. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var. Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan İzmir, farklı etnik köken, inanç grubu ve düşünceden birçok kişinin bir arada yaşadığı hoşgörü iklimine sahip. Berlin’e yapacağım gezide beni en çok heyecanlandıran şey Bergama Müzesini yani ‘Pergamonmuseum’ görmekti.


Izmir neden farklı

Berlin’de görülecek müze çok ancak Bergama Müzesinin önemi çok farklı. Buyurun… Bergama Müzesi Berlin’in en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. ZMİR Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, son günlerde yaşanan Uber tartışmasıyla ilgili konuştu.


Onları gerçek yemekler gibi elde sevgi ve tutku ile hazırladık. Yaz aylarında neden çay. Hemen hemen tüm Karşıyakalılar bu sorunun cevabının ne olduğunu içinde hisseder de,aradaki farkın ne olduğunu tam ifade edemez.


Biz Karşıyakalılar,İzmirliyiz. Yaşananların taksicilerin imaj kaybına neden olduğunu. Hazret-i Musa’ya (as) Tevrat, Hazret-i Davut’a (as) Zebur, Hazret-i İsa’ya (as) İncil bu yüzden farklı birer üslûp ve farklı emirlerle gelmiştir. Yunanlılara İzmir’i işgal ettirdiler (4). Milli Mücadele eksik anlatıldı?


Farklı kaynaklardan derlenen işgal nedenleri özetlenirse: -Asıl neden Boğazlara çok yakın olan bu bölgede (Yunanlıların işgali yerine) İtalya’nın (işgali) İngiliz çıkarlarını tehdit edebilecek bir güç olmasından. Salda Gölü, yurt içi ve yurt dışından olmak üzere binlerce ziyaretçinin ilgi odağı oluyor. Gündemde başka nedenlerle yer alan Salda Gölü hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Otobüs bileti fiyatları karşılaştırması yapın, ucuz otobüs bileti bulun, satın alın.


Yurt içi ucuz otobüs biletleri bulmanın en kolay yolu. Soru Detayı - iki şehirde imsaka farklı vakitlerde girildiği halde iftar saati niçin aynı olabiliyor. Balıkesir ve İstanbul gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar