29 Haziran 2018 Cuma

Ege denizi haritası adalar

Ege’deki adalara çevrilmişti. Osmanlı, Ege’yi Türk gölü haline getirmek istiyor ve bunun için de güçlü bir donanma oluşturuyordu. Bizans’ın elinde Gökçeada, Limni ve Taşoz adası bulunuyordu. Lozan Andlaşması’nın 15. Maddesine ek olarak konulan no.


Ege denizi haritası adalar

Rodos ve Meis olmak üzere toplam. Yağışlar genellikle kış aylarında toplanmıştır. Harita üzerindeki Kırmızı ikonu tutup sürükleyerek, gelinen yerin adresini görebilirsiniz. Varsa sokak görünümü de bu alanda gösterilecektir.


Ortadoğu coğrafyasına odaklandığımız zamanlarda bu bölgede yıllardır belli başlı sorunlar sürekli aynı şekilde karşımıza getirilmektedir. Türk karasularında 5tane ada ve adacık bulunmaktadır. Kos ve Tilos adaları arasında yer alan Oniki adalar grubunun bir parçasıdır. Yaklaşık km (mil) çapında ve 41.


Ege denizi haritası adalar

Ayrıca adalar arası seferlerde düzenlenmektedir. Patra limanları üzerinden ulaşılmaktadır. Deniz Seyir Haritaları (Nautical Charts) Burada denizcilikte seyir amaçlı kullanılan haritalardan Türkiye denizlerine ait bazı örnekler vereceğiz.


Fakat bir kere üretilen harita o şekilde kalmaz, haritanın kapsadığı bölgede bir değişiklik. Bunun sebebi ise bu denizde çok sayıda adanın bulunmasıdır. Bu kara parçasının çökmesi sonucunda bugünkü adalar ve yarımadalar meydana geldi.


Bölge dağları kıyıya dik uzandığı için kıyı girintili-çıkıntılı olan Enine Kıyı Tipidir. Kıyıda birçok körfez, koy, yarımada ve buruna rastlanır. Yunanistan yarımadası ile Anadolu yarımadası arasında bulunan ve toplam alanı 23. Haritanın üstüne tıklayıp tam boyutuna ulaşabilirsiniz.


Harita paylaşımlarınıza ege bölgesinde ki şehirler ve diğer bölgeler ile devam etmeye çalışıyoruz. Sizlere yardımcı olmayı seviyor ve bu konuda daha çok paylaşmak istiyoruz. Alt kısımda siyasi ege haritası yer almaktadır.


Bazıları çok yakınında oldukları Anadolu Yarımadası’nin bir parçası gibi gözüken bu adaların birkaçı dışında hemen hemen hepsi Yunanistan sınırları içindedir. Güneyde Libya Denizi bulunmaktadır. Yunanistan’ın gölleri, nehirleri ve dağları hakkında Yunanistan’ın Coğrafyası hakkında daha fazla bilgi için Yunanistan haritası üzerinde bir lokasyon seçip Holidayify’da arama yaparak detaylı bilgilere. EGE DENlZl, Türkiye ile Yunanistan arasında yer alan deniz. Adalar Denizi diye de adlandırılırdı.


Avrupa ve Akdeniz ülkesinin ortaklaşa kurdukları Euronews’un Ege haritası Avrupa Parlamentosu’nda da soru önergesi. Ege denizindeki adalar, yüz ölçümleri çok farklı ve sayıları çok fazla olmasına rağmen yine de gruplara ayrılabilirler. Oniki Ada, ‘meclisi üyeyle yönetilen adalar’ anlamında kullanılıyor. Korfu, Lefkada, İthaka, Kefalonya, Zakintos, Paxi (Paksu) ve Çuha, 13. Venediklilerin hâkimiyetinde.


Ege denizi haritası adalar

Ege Denizi’nin Batimetrik haritası. Samos Adası için listemize eklediğimiz bizce en güzel köylerin hepsini gezdik. Karlovassi bir liman kasabası, bizce çok ilgi çekici bir yanı yoktu.


Samos merkezindeki Vathi limanı dışında buradan da feribotlarla adalar arası geçiş yapılıyor. Seferihisar’a giden feribotlar da buradan kalkıyor. Benden Önermesi: Mykonos adası özellikle dünya sosyetesinin en uğrak yeri. Gece hayatı ve eğlence bu adada her şey demek!


Huzurdan çok eğlence isteyen balayı çiftlerinin tercih edebileceği capcanlı bir ada. Ege adalarından bahsediyorum. Balkan Harbi sonuna kadar kaybetmişti.


Ege denizi boyunca ilerleyerek, yolculuğumuzun ilk duraklarında ziyaret ettiğimiz Bozcaada, Midilli, Cunda, Sakız, Samos ve Patmos adalarının Pratik mini-rehberlerini sizler için derledik: Bozcaada: Ruhu Ruhuma Değen Boz Ada Bozcaada bugüne kadar gördüğüm adalar arasında en karakterli ve özgün olanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar