20 Haziran 2018 Çarşamba

Birisine yazılmış mektup

Mektup Türleri, Özellikleri, Örnekleri. Bir haber vermek, haber almak, bir şey sormak, istemek, bir duyguyu ya da düşünceyi paylaşmak, bir konuyu tartışmak gibi amaçlarla yazılır. Ne zaman resmi bir mektup yazman gerektiğini bil. Sadece profesyonel anlamda tanıdığın birisine mektup yazıyorsan, resmi bir mektup yaz. Bu tarz mektuplar bireysel olarak tanınan birisinin yerine, devlet dairelerine ya da iş yeri veya kurumlara yazılır.


Bu mektuplar bilgisayarda yazılmalı ve ardından çıktısı alınmalıdır. Birisine hatırlatma yapmak için. Bu mektup, birisinden bir şey (bilgi vb.) bekliyorsan, son görüşmenizden yaklaşık bir hafta sonra gönderilir. Bir teşekkür notu, özellikle elle yazılmış ise bir kişiye teşekkür etmenin anlamlı bir yoludur. Elle yazılmış olması, bunu yazmak için zaman ayırdığını ve ne kadar.


Dear Susan, My name is Ahmet Öztürk. I am a student in lycee. I have two brothers and one sister. My father is an engineer. Sevgili Yaşar Kemal, ben senin eserlerinle büyüdüm biliyor musun.


Senin yazmış olduğun eserlerin hemen hepsini okudum. Kısa mektup örnekleri de var, uzun mektup örnekleri de. Ayrıca daha anlaşılır olması açısından mektup örneklerinin resim halini de sunduk. Sizler de bu mektup örneklerini ve en altta yer alan zarf örneğini dikkate alarak kendi mektuplarınızı ve mektup zarfınızı oluşturabilirsiniz.


Buyurun mektupları beraber inceleyelim. Rüyada bir mektup yazan kimse bir isteğine ve olumlu cevap alır. Rüyada evine postacının mektup vermek veya postacıdan mektup almak, birisine mektup yazacağına yorumlanır.


Bizim valide acaba ne âlemdedir? Dönüşümde borç filan dinlemem. Kimbilir ne kadar züğürt döneceğim. Ruşen beye, Mustafa Beye mahsus ihtiramlar.


Kendilerine mektup yazamayışımın sebebi, adresleri nazar-ı dikkat çekicidir. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.


Birisine yazılmış mektup

Doğru yazıldığında konuşmadan bile daha etkili bir araç olabilir. Resmi olmayan bir mektup yazarken. Ama bir o kadar da içinde onlara karşı sevgi, saygı, güven ve minnet duygusu barındırmak. O kadar karışık ki insan ne yazsam diye düşünüyor.


Ben de şuan aynen bu durumdayım. Onun bu sözü bir gece içerisinde, e-posta kutusunu kırık kalpler barınağına dönüştürmüş. Yeğenim yazmış haberim yok” yahut “yanlışlıkla sana göndermişim” gibi bahanelere mektup iletişimde yer yoktur.


Birisine yazılmış mektup

Eski edebiyatta birisine hayır dualar etmek için yazılmış mektup anlamındadır. Bu anlamından hareketle duaların yazıldığı kitaplara da duaname adı verilmiştir. Duanamenin sözlük anlamı: Dua mektubu, birinin-hayır duası yazılı mektup.


Dualann toplan­dığı kitap manalarındadır. Daha önce yazılmış bir mektuba karşılık olarak yazılıyorsa, ilgi başlığı altında hangi tarih ve hangi sayılı, hangi konuyla ilgili yazıya karşılık olduğu belirtilmelidir. Merhaba arkadaşlar dün başıma gelen güzel bir olaydan bahsetmek istiyorum sizlere. Dün akşam işten çıktım ve eve gitti. Annem bir mektup var yastığının altında dedi.


AW: Bir askere yazilan mektup Aslinda bilirim, asker sehit olunca degil unutuldu zaman ölür. Ben sizi unutmuyorum cünkü bayragimin dalgalandigi her aninda sizin isimlerinizi duyuyorum. Ellerine saglik, sultansleyman. Aşık Veysel’den bir mektup ise içinizi cız ettirecek cinsten.


Ses kayıt aleti almak isteyen ve bununla ilgili Bedri Rahmi’ye mektup yazan Veysel, büyük ihtimal köy öğretmeni tarafından yazılmış bir mektupla bu sıkıntısını dile getirmektedir. Ancak hiçbir şey eski moda güzel ve arkadaşça bir mektubun yerini tutamaz ve bu How makalesinde arkada. Beni asla tanımamış olan sana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar