10 Şubat 2017 Cuma

Türkçede en çok kullanılan sıfatlar

Her dilin, kendi içerisinde bir düzeni ve kuralları bulunur. Bir kelimenin ise aynı dil içerisindeki anlamı sabittir. Bu sıfatlar, söyleyen kişinin, sözünü ettiği nesneye uzaklığına göre değişir.


Türkçede en çok kullanılan sıfatlar

NOT Özel isimlerle birlikte kullanılan akrabalık, meslek, saygı unvanları da niteleme sıfatıdır. Sıfat ile nitelediği veya belirttiği ismin oluşturduğu kelime grubuna sıfat tamlaması denir. Bazı dillerde, örneğin Latincede, sıfatlar isimler gibi durum, cinsiyet ve sayı kategorilerini almaktadır. Korecede ise sıfatlar, fiiller gibi çekimlenebilmektedir. Kimi dillerde bu ayrım kendini gösterir.


Bir başka örnek, biz fare öldürmek için kullanılan maddeye de yılanın sahip olduğu öldürücü özelliği ifade eden sıvıya da “zehir” deriz. Dil, konuşanın kendisini ifade etme biçimidir. En çok kullanılan İngilizce kelimeler ve anlamları frekans sıklığına göre derecelendirilerek aşağıda verilmiştir.


Türkçede en çok kullanılan sıfatlar

Kitap, dergi ve gazete gibi basılı materyallerde geçen tüm İngilizce kelimeler toplamının üçte birini listemizdeki ilk İngilizce kelime oluşturuyor. Annem belediye doktoruydu. Penceresinden kavak ağaçları görünen bir sağlık ocağında çalışır, çoğu günler beni de yanında götürürdü.


Mesela bir insanın güzel veya çirkin olduğunu belirtirken kullandığımız bu kelimeler birer sıfat. Bu kelimeler kullanılan ismin rengini, şeklini, sayısını, niteliğini anlatırlar. Türkçede neye sıfat diyoruz bundan bahsedelim.


Türkçede en çok kullanılan sıfatlar

Ayrıca İçinde F harfi olan kelimeler listesine ya da sonu F harfi ile biten kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Ayrıca işlerinizi kolaylaştıracak bir kelime bulucu: Kelime bulma. Fast car — Hızlı araba Big World — Büyük dünya Bad man — Kötü adam Genellikle isimlerin önüne gelerek kullanılıyor olsa da tek başına da kullanılabilir.


Gündelik hayatta hakaret amacıyla kullanılan kelimelerin pek çoğu aslında içinde ayrımcı bir öz barındırıyor. Kimi homofobik kimi cinsiyetçi kimisi ise ırkçı saiklerle ortaya çıkmış bu kelimeleri kullanırken aslında ne anlama geldiklerini bilmekte ve mümkün olduğu kadar bunları dilimizden uzakta tutmakta fayda var. Herkes bahse konu kelimeleri bu amaçlarla.


Sıfatları pekiştiren sıfatlar da var. Bu sözcükleri, adlaşmış sıfatlarla karıştırmamak gerekir. Hatta bazen kendimizi kompleks. Bu nedenle tek baslarına kullanılamaz.


Sıfat olarak kullanılan çoğu sözcük bazen bir kavramın karşılığıdır. SÖZLÜK A Ada - Düşmanlar. Ağrep - Pek garip, pek tuhaf. Birden fazla sıfat bir adı niteleyebilir. Sert, sinirli çocuğa benziyordu.


Almancada da bu cümle, buna benzer bir şekilde kurulur. Yalnız, isimle sıfat arasında fiil eki olan ist sözcüğü girer. Fiiller neredeyse her İngilizce cümlenin yapıtaşıdır.


Sık kullanılan arapça kelimeler Arkadaşlar sıkça kullanılan Arapça kelimelerin ne olduğu hakkında bana yardımcı olur musunuz ? Yazılar - Arapça günlük hayatta kullanılan kelimeler ve anlamlar. Yetkililer, yanan ağaçların yerine yenilerini dikecekmiş. Bu cümlede, yan- eylemi, -an ekini alarak ağaç adını niteleyen bir sıfat olmuştur. Eylem olumsuzluk ekini (-ma) de alabildiği (yanmayan) için, bu sözcük aynı zamanda eylem anlamı taşımaktadır. Büyük bir dilim kek (sıfat) Büyük, büyüklüğünü bilmelidir.


The rich should help the poor (zenginler fakirlere yardım etmelidirler). The blind are to be pitied (körlere acımalıdır). Türkçe İspanyolca Sık Kullanılan Kelimeler. Sınavlar,interaktif sınavlar,akıllı tahta uygulamaları,alt yazılı klipler,posterler vs. Alışveriş İçin Kullanılan Cümleler ve Diyaloglar.


Beden Anatomi İngilizcesi. Simple Present Tense Geniş Zaman Konu Anlatımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar