24 Şubat 2017 Cuma

Kırşehir kürtleri nereden geldi

Yazar, son yığınsal göçler sonucunda bu üç kentteki Kürt nüfusunun daha da arttığı görüşündedir. Kırşehir merkezi ve kırsal alanda toplam Kürt nüfusu 50. Ancak o da sınırlı kaynaklardan yararlandığı için bu konuda bilinen soruları yanıtlamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye’nin Suriye politikası yılda nereden nereye geldi? Kurden Kirsehire (kırşehır kürt köylerı ). Osmanlı Devleti iskân uygulaması ile birçok Kürt aşireti Kürdistan’dan İç Anadolu’ya sürülerek yerleştirilmiştir.


Danişmentlilerin eline geçen yöreye yeniden Selçuklular hakim olmuştur. Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt ilçesinde taziye evinde muhtarlarla bir araya geldi. Vali Işın, Daha önceden burada sıkıntı çıkaranları siz gayet iyi biliyorsunuz. Muharrem İnce söyledi aklın başına geldi. Mazotu çiftçiye liraya vereceğiz diyorum.


Parayı nereden bulacaksın diyor. Amacımız, milletimiz hakkını Şam’dan alacak, Kandil bizi temsil etmeyecek. Bu terör ilk olarak bizim milletimizi vurdurdu, Kürt vurdurdu. Rişvan Aşireti hakkındaki en eski bilgiler 16. Osmanlı tapu tahrir defterleri sayesinde mümkün olmuştur.


Erdoğan, Bugün bu aldığımız istifa haberleri de çok manidardır. Yaptıkları suçlamalar ise çok ağır ve çirkin ithamlar. Araştırma : İbrahim Halil Baran.


Akiller toplantıya bu ortamda gittiler. Protesto bu koşullarda yapılmaz da ne zaman yapılır bilmiyorum. Ne var ki gelen istek , uyarı ve kritikler bunun okuyucuyu tatmin et­mediğini gösterdi.


Merkez sağ seçmenin şeytanlaştırdığı bir şey bu. Tayyip Bey karşısına solcu alıp, oyları konsolide edecek açıklamasında bulundu. Kırşehir’de, Toroslar da, yüksek yerlerde, yer altı sığınak evleri yapmakta olduklarını, su kuyusu açıp, jeneratör ve yiyecek stok.


NHA World News Son Dakika Haberleri. KÜRT KORİDORU İLK NE ZAMAN GÜNDEME GELDİ? O zaman nereden geldi bu millet saçmalağı? Kürtleri destekledi ve şımarttı. Birde bunun buçuğu var bu ayrı bir yazı konusu.


Ahi Baba Markasının Ete Kemiğe Bürünme Vakti Geldi” Akçakent’e Şehit Ateşi Düştü! Ortaylı, Türkiye deki çocuk nüfus doğum oranıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Bir bölgedeki insanlar hala nüfus artış veya azalış oranlarıyla. Ortaylı, Türkiye’deki çocuk nüfus doğum oranıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bir bölgedeki insanlar hala nüfus artış veya azalış oranlarıyla. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Diyarbakır’daki sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıda, geçmiş dönemlerde yapılan yanlış uygulamalara dikkat çekti.


Kesinlikle güvenlik zaafiyeti de var. Türkiye, her kim yaptıysa bulsun, gerekeni yapsın, o ayrı. Peki HDP’nin bu kadar oyu nereden geldi? Bazı CHP’liler el atından örtülü ittifak yaptılar.


HDP’ye oy verelim de onlarda barajı geçsin, böylelikle AK Parti parlamento da çoğunluğa sahip olmasın diye düşündüler” şeklinde konuştu. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali. Bağımsız Suriye Kürt Rabıtası’nın bayrağından görüntü-Toplantıya katılanlardan detay görüntü-Bağımsız Suriye Kürt Rabıtası Başkanı Abdülaziz Temmo’nun konuşması.


Bu ailenin bir kolu Safevi Şah İsmail zamanında Hıristiyanların elindeki Derzin ya da Derzos kalesini ele geçirerek Şah’ın emriyle orada Derzine beyliğini kuran Şeyh Hasan. Bunu yapan topluluklar hüsrana uğramışlardır” dedi. Beg tereddütlü idi: “Yapabilir misin? Hem gelecek Rusların seni dinleyip-dinlemeyeceklerini nereden bilebiliriz ki?


Doğrusunu istersen, ben de evimi barkımı terk etmek istemem ammma…” dedi ve Haçik’in yüzüne baktı. Ağam, ben yıllarca ekmeğinizi yedim. Bana bir hizmetli değil, evlat muamelesi yaptınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar