24 Mart 2016 Perşembe

Türkiyenin tarihi yerleri hakkında bilgi

Türkiyenin tarihi yerleri hakkında bilgi

Efes ve çevresinde Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı ve Yedi Uyurlar gibi diğer tarihi yerleri de görebilirsiniz. Arkeoloji Müzesi Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü, Sultanahmet Semti’ndeki Gülhane. Anadolu, yüzyıllardır savaşlar, bozgunlar arasında medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Her köşesinde başka medeniyetlere ait izler barındıran tarihi. Türkiyenin tarihi yerleri ve isimleri Nelerdir?


Araştırmalarınız için sizler için derledik. Güzel yurdumuzun o kadar doğal güzellikleri var ki görmemek gezmemek mümkün değildir. Van Gölü‘nün içindeki en büyük ada olan Akdamar Adasında bulunan ve aynı ismi taşıyan kilisedir. Akdamar Kilisesi yörede hüküm süren Vaspurakan hanedanınca, Kral I. Ephesus (Turkish Efes) was an ancient Greek city on the west coast of Anatolia, in the region known as Ionia during the period known as Classical Greece. Birçoğu UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan en güzel tarihi yerler listesi hazırladım.


Selçukluların Anadolu’ya yerleşmesi sonucunda topraklar üzerinde. UNESCO tarafından İstanbul’un tarihi bölgeleri Dünya Miras Listesi’ne alındı. Fakat bu tarihi yerler gerektiği korunmadığı için İstanbul’un Dünya Miras Listesi’nden çıkarılması gündeme gelmiştir. Od yanar kazan bilir, Yol halin ozan bilir, Geceyi hastadan sor, Gurbeti gezen bilir. Bütün illerin telefon kodu, plakası, haritası, manzara resimleri, coğrafyası, ekonomisi, tarihi ve turistik yerleri, iklimi ve bitki örtüsü, yöresel yemekleri ve daha fazlası.


Türkiyenin tarihi yerleri hakkında bilgi

Kısacası bütün illeri tanıyabilmek için buraya bakmanız yeterli olacaktır. Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Bakalım aşağıdaki tarihi eserlerin ve doğal güzelliklerin bulunduğu şehirleri ne kadar iyi biliyorsun? Komutanlar paylarına düşen yerleri fethederek kendi adlarıyla anılan devletler.


Bilgi dağıtmak için el ele. Ergene Köprüsü, Saatli Medrese, Ainos Antik Kenti, Edirne Adalet Kasrı ve Selimiye Camii görülmesi gereken yerlerin başındadır. Edirne’de gezebileceğiniz birçok tarihi yer bulunmaktadır. Ballıkayalar, İstanbul’a yakın olması ve kahvaltı veya piknik yapmak isteyenler için güzel bir alternatif. Tabiat parkı hakkında detaylar Ballıkayalar Tabiat Parkı yazımızda yer alıyor.


Türkiye’de gezilecek yerler listemizin sonuna geliyoruz. Sizlerde listede yer almasını düşündüğünüz yerleri yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz. NGİLİZCE ISTANBULUN TARİHİ TANITIMI ÖDEVİ İstanbul is very important place in the world. The city is spread over an area of 7. Bizans devrinden kalan en ünlü kilisedir. Istanbul became the biggest and the most crowded city of Europe.


Because, ıts location between Asia and Europe, the city always had a great geopolitical importance. Konya tarihi eserler ve turistik yerler Konya her tarafı tarih kokan bir şehirdir. Türk tarihinin en eski ve kıymetli eserlerini sinesinde barındıran Konya, ayrıca bir gönül diyarıdır.


Hatay tarihi eserler ve turistik yerler Hatay ili tarihi zenginliği yanında tabii güzellikler yönünden turizme çok elverişlidir. Osmanlı devri ve daha önceki devirlere ait tarihi eserlerle doludur. Antakya Kalesi: Kaleyi İskender’in generallerinden Selevkos yaptırmıştır. Bir çok ülkenin tarihinden daha eski yapılara sahibiz.


Tarih tutkunları için ülkemiz cennet. Hitit, Frig, Urartu, Lidya uygarlıklarına ardından Roma Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış bu topraklarda, gezecek çok sayıda tarihi yer var. Ancak ben ülkemizi bölgeye ayırıp mutlaka görmeniz gereken en önemli yerleri sıraladım.


Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da. Bolu tarihi yerleri 1-BOLU TÜRK DÖNEMİ TARİHİ ESERLERİ TÜRK DÖNEMİ ESERLERİNİN GENEL LİSTESİ: Arkeolojik buluntulara göre Bolu tarihi, Eski Tunç Çağına kadar uzanmaktadır. Eğer uygulama hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız size Doğuşhan BALCI tarafından paylaşılan inceleme yazısını öneriyorum. Aşağıda linkini de bırakacağım konuda tüm detaylara ve indirme bağlantılarına ulaşabilirsiniz.


Tarihi yerlerden neden zevk almıyorum?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar