10 Mart 2016 Perşembe

Aşık kadının gözleri nasıl bakar

Bir şey sorduğunuzda veya söylediğinizde, önce sessiz sessiz size bakar. Bu sessizlik süresi de ona epey kısa gelirken size uzun gelebilir. Işık, şöyle konuştu: Bu bir aşkın habercisidir.


Aşık bir kadınla iseniz. Size daha içten bir ilgiyle bakar. Sevdiği adamın kötü yönleri olsa da bunları görmek istemez. Bilimsel araştırmalar insanın saniyenin beşte biri kadar bir sürede aşık olabileceğini ortaya koyuyor.


Bir başka deyişle aşk için bir anlık. Bunu yaparak sevdiği kadının tepkisi ölçmeye çalışır. Sevgilisini dinlerken sürekli başını öne eğip gözleriyle yukarıya doğru bakar. Genelde bir erkek kadını gördüğünde, gözleri otomatik olarak kadının yüzüne bakar.


Ve kadını güzel bulup bulmadığını düşünür. Peki ya size ilk bakışı siz arkanız dönükken gerçekleştiyse? Bazı erkekler bir kadının güzel olup olmadığını kafasının arkasına bakarak anlayabildiklerini söylüyor. Kaşları yukarı kaldırmak gözleri açar ve karşısındakini tam olarak algılamak için daha fazla ışık çeker. Bu gözlerin parlak, büyük ve davetkar görünmesini sağlar.


Eğer kaşlarının yukarı kalktığını fark ettiyseniz onun gözlerinin içine saniye kadar bakın ve verdiği sinyali alın. Bir erkek aşık olduğu kadının yanındayken farklı bir ses tonuyla konuşmaya başlar. Günlük hayatta kelimelerin telaffuzuna ve sesinin şiddetine dikkat etmeyen erkek hoşlandığı kadının yanında iken bir televizyon spikeri gibi güzel konuşmaya gayret eder.


Beden dili hareketleri ve anlamları, hem kadınların hem de erkeklerin en güçlü silahlarıdır. En çok kullanılan vücut dili hareketleri, karşınızdaki kişinin size karşı nasıl bir tavır takındığını alenen gösterir. O kişiden gözleri başka bir şey görmez ama bu durum bazı erkeklerde tam tersine ilk başta belli etmemeye çalışır.


Daha yeni başlayan bir ilişkiniz varsa erkeğin sevdiğini anlamak başta zor olabilir. Ama zamanla bir erkeğin sevdiği nasıl belli olur, aşık erkek nasıl anlaşılır, sevmeyen erkek nasıl belli olur, seven erkeği nasıl anlarız, bir erkek benden hoşlanıyorsa bana nasıl davranır ? Yeni ilişkiler içinde test etmek zor olabilir. Yani aşık erkek normalden iki kat uzun süreyle bakar. Bu yüzdendir ki erkeklerin en güvendikleri ve en sevdikleri arkadaşları genellikle çocukluk arkadaşlarıdır.


Bazen aşık olunan kadının. Eminim gözlerin ruhun penceresi olduğunu duymuşsundur. Karşımızdaki kişi hakkında çok şey söyleyebilirler.


Kesişirken gözleri derin derin bakar ve seni kazanmak için her şeyi yapar. Ama bu aşk, onun kadın olmasıyla değil, insan olmasıyla ilgiliydi. Hoşlanan kadının bakışları, aslında erkeğin üzerinde asılı kalan bakışlardır. Etiket: aşık olmak, aşk belirtileri, aşk.


Erkektir bakar mantığını da göz önünde bulunduracak olursa, buna rağmen etrafındaki kadınlara ilgi göstermiyorsa, kesin onun gözü aşık olduğu kadından başkasını görmüyordur. Her ne kadar bu belirtileri göz ününde bulunduracak olursak da, kadının hisleri erkeklere göre daha kuvvetli olduğunu biliyoruz. Kadınların, bazen erkeklerin gözlerini dekoltelerinde yakalamasının nedeni budur zaten. Ancak, etrafta dolanan bir sürü çekici kadına rağmen, onun gözleri sizin üzerinizdeyse, size olan ilgisi oldukça derin demektir. Erkekler arzu duydukları her şeye bakar.


Bu korumacı erkek tavrı her erkekte daha farklı biçimde ortaya çıkmaktadır. Kimi erkeklerde fiziksel olarak sevgiliyi evine kadar takip etme söz konusu iken kimi maddi bakımdan sevdikleri kadının güvende olmasını yani kimseye muhtaç olmamasını istemektedir. Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek”. Zamanla bu sevgi, bir sevdâ olur Mısırlı kadının yüreğinde. Sürü içinde kalbinin sahibi olan kızı arar ve ona bakar.


Acaba sultan cevap yazdı mı? Kaçamak şekilde bakışlar atar. Kadının canı tehlikede olur, çünkü nazara maruz kalır. Aynı ortamda gözleri ile onu. Bunca yıl yemeğimi yapıp yedirdi, çamaşırlarımı yıkadı, bana çok emeği geçti.


Yaban ellerde, kime kimseye muhtaç olmasın, dosta düşmana el açmasın’ diye elinde avcunda ne varsa karısının ayakkabısının içine koyan bu dev yürekli adam, gözleri görmeyen bir köylüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar