11 Mart 2016 Cuma

Barbaros köyü emek kültür ve sanat evi

Aslına sadık kalarak restore ettiği tarihi ilkokul binasını hem ev hem de atölye ve sergi. BARBAROS KÖYÜ VE OYUK FESTİVALİ URLA - İZMİR. Köyün bence en keyifli ve eğlenceli yerlerinden birisi de burası. Eskiden karakol ve sonrasında okul binası olarak kullanılmış.


Barbaros köyü emek kültür ve sanat evi

Batuhan ve Zeynep Bozkurt çiftinin Urla. Biz köye geldiğimizde sahibi merkezi kapatıyordu, bizi içeri almadığı için içini göremedik, hakkında bir şey diyemiyoruz. Köyde son dönemde tarım çok az yapılır olmuş ve arazilerin bir kısmı artık boş duruyor. Aynı zamanda yaşadıkları yer.


Sanatçı yaptığı işi bıkmadan. Evlerin bir bölümü restore edilmiş. Barbaros Köyü firmanın yaklaşık köyde yaptığı pilot uygulama sonunda seçilmişti. Barbaros köylüsünün dışa dönük, misafirperver, aydın yaklaşımı bu tip faaliyetlerin yapılabilmesini sağlıyor. Sokak yönünde sağ dönüyorsunuz.


Barbaros köyü emek kültür ve sanat evi

TURGUT KÖYÜ – SEFERİHİSAR. Farklı renklerdeki taşları önce balyozla kırıyor, daha sonra da havanda kum taneleri haline getirerek, bu. Köyün öğrenci azlığı nedeniyle kullanılmayan eski Taş Mektebini kültür ve sanat evine dönüştürerek yeniden hayat vermiş. Bir sanat evi görmeye gittim ve orada tam tabiri ile bir “hazine ve dört parmağında dört marifet” bir haznedar buldum!


Taraklı, tipik bir Osmanlı köyü. Bir çok köyde ilkokul öğretmenliği, sonra çeşitli yerlerde Kültür ve Turizm şube ve galeri müdürlükleri, Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında da. Stones turn into art The color that was formed by the teardrops that turned into stone from the tears of a high school boy that cried because he couldn’t finish. Eski bir taş binayı özüne uygun olarak güzelce restore eden iki emekli sanat aşığı insan tüm birikimlerini bu binayı sanat evine çevirmeye adamış. Burada bir sanat evi var.


Find unique places to stay with local hosts in 1countries. Belong anywhere with Airbnb. Bugünkü köyün meydanında yemek yenilebilecek bir çok mekan bulunmaktadır. Peki Bu Köyde Ne Yiyelim Dersiniz? Encuentra alojamientos únicos y anfitriones locales en 1países.


Con Airbnb, te sentirás como en casa donde vayas. Finde einzigartige Unterkünfte bei lokalen Gastgebern in 1Ländern. Fühl dich mit Airbnb weltweit zuhause. Toplumu ileriye ve güzele taşıyan sanattır” diyen Bozkurt, kendisinden sonra da bu tekniğin yaşatılmasını istediğini belirterek, öğrenmeye hevesli, sanat tutkunu. Yaşanacak yer denilen köylerden hem.


Urla’nın bir köyüne kaçtım. They call it chaos, we call it home” (buraya kaos diyorlar, bizse ev diyoruz) yazılı bir görsel vardı, temel olarak kaos içerisinde yaşama fikrini artık benimseyemediğimden, doğduğum ve büyüdüğüm şehirden seneler sonra soğuyarak uzaklaştım. Gündelik hayatın vaveylasında kaybolmadan, kendine doğru bir yolculuğa çıkmak isteyenler doğru yerdeler.


Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı tarafından inşası devam eden ve ülkemizdeki 2. Köyün girişinde bizi birbirinden güzel bezden yapılmış sevimli, yaratıcı oyuklar (korkuluklar) karşılıyor. Mimarisini çok beğendiğim bir taş binayı merak ediyoruz. Kadir Topbaş Kültür ve Bilgi Merkezi Sancaktepe, İstanbul. Bu yüzden sevdikleriniz bu hediyeleri almaktan mutlu.


Barbaros köyü emek kültür ve sanat evi

KÜLTÜR VE SANAT HİZMETLERİ. Ayrancı Çankaya Evi İçi. Değerli dostlar, böyle bir metin hazırladık. FreeBarbaros Barbaros Şansal’a.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar