7 Mart 2016 Pazartesi

Turk icatlari

Yangın çıktığında çok katlı binalardan hayat kurtarmaya yarıyor. Aşağıya indirilecek kişinin sırtına askı kemerleriyle takılan sırt asansörü, halatın ucundaki kancayla balkon. Bu buluşları görenler gözlerine inanamadı. Bugün Türk yapımı icatlara baktık.


Oldukça eğlenceli video oldu beğenmeyi unutmayın iyi seyirler. Akşemseddin Filozof ve bir bilim adamıdır. Fatih Sultan Mehmet’in hocasıydı. Mikroskopun icadından önce mikrobu keşfetti. Hastalıkları, göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar yaymaktadır” diye.


Araba koltuğunu kesip biçti! Mobilya gibi duruyor ama. Fakat bu icatların çoğu globale yayılamıyor ve sınırlar içerisinde kalıyor.


Turk icatlari

Bu kategoride toplam sayfa bulunmaktadır ve şu anda bunların tanesi görülmektedir. Türk icatları kategorisindeki sayfalar. Türk Mucitler ve Buluşları - Türkiyenin Gerçekleri. COM Pek bilinmesede Türk mucitleri ve buluşları hakkındaki gerçekler.


Hadisli, dualı, en şık, en özel cuma mesajları! En güzel Cuma mesajları! Ahmet Kural yeni sevgilisiyle el ele yakalandı Türkiye deprem haritası: Hangi ilde ne kadar deprem tehlikesi var? Yurdum insanının parlak zekasına kimsenin diyecek sözü yok. Tabi bu parlak zekayı nerelerde ve nasıl kullandığına da bağlı.


Belki biraz tembeliz ya da kimi zaman bu zekayı farklı yerlerde kullanmaya çalışıyor da olabiliriz fakat istediğimizde, işimizi kolaylaştırmak için kimsenin aklına gelmeyecek en dahiyane işler de bizden çıkıyor. Türklere özgü birbirinden ilginç buluşlar ve tasarımlar. Bebeklerin parmak emme, emzik ve biberon alışkanlıklarından dolayı oluşan open bite açılış ve kapanış bozukluğu, üst kesici dişler ile alt kesici dişlerin birbiri ile temas etmemesi nedeniyle oluşan bir ortodontik bozukluktur.


Jeton değeri oranı belirlendikten sonra ne kadarlık bir değerle oynayacağınızı belirlemiş oluyorsunuz. TÜRK MUCİTLER VE İCATLARI. Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem mühendisliğinin Öncüsü. Kılcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır. Türkiye’den mucit çıkmaz diye kim dediyse yalan söylemiş gayet zeki insanlarız.


Turk icatlari

Komik Türk İcatları da bu tezimizi kanıtlar nitelikte. Su ısıtıcıdan damacanalı nargileye, portatif küllüğe kadar bizde icat çok. Batının icat ve keşifleri de bu tür beğenilmeyen ve ihtiyaca cevap verecek nitelikte olmayan cinstendir. Geçmişin inkarı içinde bulunduğumuz bu gün, gerçekten münevver Türk aydınlarına zengin kültür mirasımızı, milli kabiliyetimizi, dünyaya tanıtmak sorumluluğu beklemektedir. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.


Atalarımız boşu boşuna “Her işte bir hayır vardır. Bazen bir yanlışlık, bazen bir kaza ya da istenmeyen bir durum, o an için olumsuz gibi görünse de, ileri vadede bize kazandıracağı şeyler hayatımıza anlam katabiliyor. Kadın yüzyıllar boyunca bilimden uzak tutuldu ve bilime merak salan kadınlar bilim camiası tarafından ayıplandı. Günümüzde ise üniversite akademisyenlerinin bayan ağırlıklı olduğunu söyleyebilir , özellikle bazı bölümlerde erkek akademisyenlerden üstün çalışmalar sergilemişlerdir.


Turk icatlari

Türk tarihinin seçkin bilim kadınlarından bahsedeceğiz. Bizim tarihte hicbir sey icat etmemis oldugumuzu soylemek hem ayip hem gunahtir. Biz az sey icat etmedik tarihte.


Uzak semtlerde elektrik alan tek-tuk evlere her ay tahsildar gondermeyi gereksiz buldugu icin, bu evlere birer kumbara koymustu. Bütün Ünlü Türk Bilim Adamları ve Buluşları, İcatları, Ödülleri Listesi, A DAN Z YE BÜTÜN ÜNLÜ BİLİM ADAMLARI VE DALLARI:. Yaşamın Zorluğunu Gösteren Fotoğraf. Bazen ebeveynler, çocuklarının yaptıkları her şeyi videoya kaydetmek ve büyüdüklerinde çocuklarına göstermek isterler.


Döner pisiren mikrodalga 7. Türkiye, Türklük ve Türk Tarihi İlk Türkler nereden geldi, asıl Türkler kimlerdir, Türk Tarih kronolojisi ve Türklük hakkında birçok başka bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Elektrikli kulak karistirma makinasi 9. Dünyadan ilginç ve güldüren. Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.


Ayran : tamamen türk icadı olup türkler tarafından tarihi bilnmiyor ama yoğurt ve mayalama gelişimi dönemlerinde sulanması sonucu ziyan olmasın diye tasta sunulurdu ve ayran olarak kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar