14 Kasım 2014 Cuma

Rus isimlerinin kısaltmaları

Sonra kadın isimlerinin derdine düş. Bu kısaltmaların hikayesini de yazacağım ayrıca. Rusça Bayan İsim Kısaltmaları, Rusça Bayan İsimleri,. Umarım bizim kızlar da Rus coğrafyasına seyahetlerini sıklaştırırlar.


Korkmayın yemezler sizi. Buyrunuz en bilinenleri ile erkek isimlerinin kısaltmaları. Rus kişi isimleri genelde Roma ya da Yunanistan kökenli, ıslav aslı isimler oldukça az. Bazı rus isimlerinin tam ve kısaltmış şekilleri. Bazı Rus isimlerinin tam ve kısaltmış şekilleri Görebildiğiniz gibi erkek isimlerinin kısaltmaları genel olarak “A” ve “Я” ile sona eriyor, onlar dişil gibi çekim ekleri alırlar.


Abbreviations of Countries Ülke kısaltmaları Ülke isimlerinin kısaltmalarını buradan öğrenebilirsiniz. Theodore ismi Rus kökenli Amerikalılarda ‘Fyodor’, Bulgar kökenli Amerikalılarda ‘Todor’ şeklinde karşımıza çıkar. Bir başka popüler peygamber ismi de Yusuf’un karşılığı olan Joseph’tir. Bu ismin günlük dilde Jo, Joe, Joey gibi kısaltmaları var.


Rus isimlerinin kısaltmaları

Radyo Svoboda” muhabirlerinden Anastasya Krilenko geçtiğimiz günlerde Rus işgali altındaki Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’yı ziyaret ederek izlenimlerini bir makale ile paylaştı. Gökdelenler, camiler, pahalı restoranlar ve tutkulu turizm fikirleri… Çeçenya hakkında gözden. Aramice ‘kaya’ anlamına gelen isimle hitap ettiği için ‘kaya’, Yunanca’ya Petros olarak çevrildi.


Pedro, Arapça esintili Butros, Rus etkili Petro, Fransız etkili Pierre, İtalyan Piero, Ermeni Bedros versiyonları ile de karşımıza çıkar. Rus Klasiklerinde Türkçe Sözler. Yazarın eserdeki kısaltmaları verdiği kısımları ve bibliyografyaları hariç tutar-sak eserin asıl üç bölümden oluştuğunu söyleyebiliriz.


Bu kere belgelerde Osmanlıca imla ile yazılmış olan yabancı şahıs isimlerinin latince nasıl yazılabileceği sorunu ile karşılaşıldığı görülmüştür. Rus dilinde isim ve onu belirten sözcükleri cinsiyet, sayı ve hal olarak bir birine uymak zorunda. Peki Sosyal Medya siteleri bu ikisiyle mi sınırlı? Sizin için yaklaşık 5farklı sosyal medya sitesi içinden en çok kullanılan, şahsen en çok beğendiğim farklı sosyal medya sitesini farklı kategorilerde tanıtmaya çalışacağım.


Büyük ve küçük harflerin kullanılmasımodern Rus yazımının en zor sorunlarından biri. Gerçeklerin sürekli değişimi, bu harflerin yazımında bir değişiklik gerektirir. Bu tarihlerden sonraki oyunlarda kodlar Olimpiyatları organize eden ev sahibi ülkenin lisanında yazılıyordu. Bilgi düzenlemek için kullanılan karmaşık kısaltmaları hecele. Bazıları kökenlerine göre telaffuz edilir, yani Latince.


Diğer bir ortak grup kısaltmalardır. Sadece harf üzerinde bulunan kısaltmalar kısaltmalar vardır. A different language is a different vision of life.


Farklı bir dil, farklı bir hayat görüşüdür. Milletlerle ilgili Ünlü Deyim The French work to live, but the Swiss live to work. Bu diyalektlerin isimlerinin kısaltılmış şekillerini ise Radloff'un bunlar için yaptığı kısaltmaları esas alarak yaptım. Fakat son zamanlarda Rus ve Çin. Nerenin uzantısı, neyin uzantısı, uzantılar ve anlamları, hangi uzantı hangi ülkeye ait, ülkelerin domain uzantıları, domain alan adı, internet alan adı, internet site uzantıları anlamları, hangi ülke olduğu ülkelerin siteleri, site adresleri ülkerin manaları ingilize , türkçe ülke isimleri, sözlük ülke isimleri, ülke isimlerinin türkçesi.


Bir koz her zaman diğer kıyafetlerden daha yaşlı kabul edilir. Kayıt sırasında her takım elbisesinin kendi ataması vardır. Kartların isimlerinin kısaltmaları da vardır: bir bayan, örneğin, jack - J ve benzeri. Sayısal değer bir rakam olarak yazılır.


Rus hâkimiyeti altında yaşamaktadır. Bazı başlık kısaltmaları bir keli me gibi telaffuz. Aradığınız kısaltmanın kolay ve çabuk bulunması için, kısaltmaları değişik bir yöntemle alfabetik sıraya sadık kalarak küçükten büyüğe doğru çoğalan sistemde bir dizin yaptım.


Rus isimlerinin kısaltmaları

Bu sayede aradığınız kısaltmayı bulmak daha kolay olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar