6 Kasım 2014 Perşembe

Tarsus alevi köyleri isimleri

Bazen lazım oluyor ve hemen erişebiliriz bu sayfadan. Az evvel Alevi köylerine cami haberini okuyunca buradan da söylemek istiyorum. Türkiye’de en çok Sivas’ın Alevi köyleri var. Hatay iskenderun denizciler beldesi alevi yok denecek kadar az. Arsuz beldesi merkez alevi dag köyleri sunni Türk köyüdür.


Ayrıca Hatay alevileri demek cok dogru değildir. Nusayri demek daha dogru. Cok sükur Hatay ilimizde mezhepsel çatısmalar olmamis saygı hep ön planda olmustur.


Etiketler: çorum alevi köyleri,tokat alevi köyleri,yozgat alevi köyleri,kütahya alevi köyleri,alevi köyleri haritası Alevi köyleri haritası çıkarmış arkadaş sağolsun. Bu listeler kesinlikle tam olarak dogru bilgileri içermiyorsada çok fazla yanlista degiller. Su ana degin Turkiyedeki Alevi Köyleri ve Nufuslari gibi bir sayim gerçeklesmedigi için bu kaynaklar uzun zaman sureçlerinde kisilerin eklemeleriyle, kontrol edilmelerle halk tarafindan olusturulmustur.


Ayrıca kendi aralarında bazı gruplara ayrılırlar. Abdallar (Abtallar): Abdallar Anadolu’da Afyon Dinar, Amasya, Çorum Mecitözü, Denizli, Kırşehir, Konya, Samsun Havza ve Sivas illerinde yaşarlar. Tarsus BaĞlarbaŞi KÖyÜ Alevi Köyleri. Bu bölüm yeni konulara kapatılmıştır.


Lütfen köylerinizin tanıtımı için yeni açılan BENİM KÖYÜM bölümünü kullanınız. Eksik olan ve yanlış yazılmış olan koy isimlerinin varlığı bir gerçek. Ankara katliamı iddianamesinden: IŞİ Alevi köyleri ve dernekleri fişlemiş!


Anlayana SivriSinekCaz, Anlamayana Yüce Divan Az Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kaz Dağları’nda adeta bir çevre katliamına yol açan altın madeni projesi ile ilgili açıklama yaptı. Koyler Calismasindan elde ettigim bilgilere gore Turkiye Genelinde var olupta netteki çesitli kaynaklardan ulasabildigim Bingöl, Sivas Erzincan, Tokat,. Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerindeki birçok ildeki Alevi köyleri ile ilgili yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. IŞİD’den Alevi köyleri, cemevi ve derneklere fişleme.


Kabakasme köyünde Yakası kızıllı, Sarıca Mesudlu vardır. Yoğun köyünün diğer ismi Kuzguncuk, Kızıllı’dır. Sayfa 3- ÜLKEMİZDEKİ Tüm ALEVİ KÖYLERİ Alevi Siteleri. ANAMUR DA sadece dişlen köyü var alevi olarak.


Mersin’de hakkında kayıp başvurusu olan yaşındaki Elmas Selbes adlı kadının cansız bedeni sulama kanalında bulundu. Kürt köyleri ve yerleşim birimlerinin ne zaman. Köye ise sonraları Hunu yani Arıtaş beldesinden Sünni Oğuz Türkmenleri ile Atmalıkaşan köyünden Alevi Kurmanç Kürdleri göç etmiştir. Dünkü dağ köylerinde, mezra ve komlarda yaşayan ve kendi kendine yeten kapalı aile ekonomisi yaşayan Alevi köyleri yavaş yavaş pazara açılmışlar, pazar için üretmeye başlamışlardır.


Doğan’ın ismi de muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimleri arasına eklendi. LK ALEVİ CUMHURBAŞKANI OLABİLİR. Aleviler şehirlere göç etmeye başladılar. Yörükler Alevi veya Çingen sanılmamak için Yörüklüklerini gizlemekte veya inkar etmektedirler.


Yürüklüklerini ispat edecek veya Çingen, Alevi olmadıklarını gösterecek (çoğunluğu) bilgi ve belgelere sahip değillerdir. Beğendik Köyü Erzincan İline km, Tercan İlçesine km uzaklıktadır. Sitemize Hoşgeldiniz Gılaniler Web Sitesi Köyümüzün Tanıtımı Görevi Üslenmiş Bir Sitedir. Varsaklar, halen Adana’nın Kozan, Saimbeyli, Kadirli taraflarında Farsak adı ile birçok köy teşkil ederler. Göç, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelenlerle bir zenginlik kazanmaktadır.


Göçle gelenlerin önemli bir bölümü kırsal kesimde yaşayan “köylü” nüfusu oluşturmaktadır. IŞİD’in Antep yapılanması yine ÇYDD ve ADD’nin birçok ildeki şubelerinin adreslerini çıkarmış. Bakanlığı Tarafından Kapatılan 3Derneğin İsimleri - Haberi, ilan ve başvuru. ESKİŞEHİR YA UM KAYA ÇEVRE KÖYLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNE.


DERNEĞİ 5MERSİN MERSİN AHENK HUKUK DERNEĞİ 5MERSİN BAYANLAR SAĞLIK EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ 5MERSİN TARSUS EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA. Keza, Bugün Gürün ve Kangal ilçesinin hemen hemen her yöresinde gerek şölenlerde ve gerekse yas günlerinde bilhassa da eski dönemlerde mezar başına götürerek orada yenilen Kömbe yemeğinin halen yapılmış olması, eski Karakeçili gerek Alevi ve gerekse Sünni Yörükleriyle günümüz yöre insanının arasındaki bağlantıyı. Alevi kurumlarının çok ama çok ciddi bir çalışma içerisine girmelerine o kadar ihtiyaç var ki bu ihtiyaç öğretiyi geleneksel olarak sürdürenlerin son kuşak olmasından kaynaklanıyor.


Sandıklı da bir Alevi köyüne düştü yolumuz. Arap Alevi katliamlarının olmasına ilişkin lokal düzeyden birtakım doğrudan bilgiler mevcut. Dolayısıyla dünya kamouyu bu durumdan haberdar değil.


Bu söyleşide tekrar Suriye’deki Alevi katliamlarına ilişkin bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar