27 Kasım 2014 Perşembe

Kkb risk raporu e devlet

Kkb risk raporu e devlet

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir uygulama e-devletten kredi notu sorgulama, artık ücretsiz olarak hizmete getirildi. Para ödemeden yalnızca bir kaç işlemle kısa sürede kredi notunuzu. Sadece Risk bilgilerini ilettiği için kkb ile birebir aynı statüde olmayacaktır.


KKB Anadolu Veri Merkezi, bankaların yedekleme ve ana veri merkezi hizmeti ihtiyaçlarını karşılayacağı, finans sektöründe altyapı maliyetlerinin paylaşılacağı ve operasyonel uygulamaların merkezileştirileceği şekilde hizmet vermek üzere konumlandırılmıştır. Böylece KKB kredi puanı sorgulaması kolay ve ücretsiz bir şekilde gerçekleşecek. Risk Merkezi Raporu, elden, posta yoluyla, elektronik posta adresine ya da elektronik ortamda teslim edilebilir.


E-devlet sistemine yepyeni bir bedava uygulama dahil oldu. Bu uygulama bir çok kurum tarafından TL karşılığında sağlanan banka kredi notu sorgulama işleminin ücretsiz yapılmasıdır. Bu bilgilere ulaşmak için findeks internet sitesine üye olmanız ve belli bir ücret ödemeniz gerekmekte. KKB risk raporuna herkes ulaşabilir. Sorgulama ücretinin tahsil edileceği hesabınızı seçin.


Kkb risk raporu e devlet

Altta bulunan haneye elektronik posta (e-mail) hesabınızı yazın ve onay butonuna basın. Yasal takibe alınmış ancak hala bakiyesi kapanmamış krediler, yıldan daha eski olsa bile rapor kapsamındadır. Risk Raporu Hangi Kurumların Verilerinden Oluşur?


Bu raporda KKB Skorunuz, başvurunuz, almış olduğunuz krediler, ödemeleriniz, kredi kartlarınız gibi detaylı bilgiler yer almaktadır. Ayrıca kendi bankanızın kredi notu öğrenme bölümlerini de kullanabilirsiniz. Kişi bankalarda kredi risk raporu not ortalamasını yükseltmek için borçlarını düzenli olarak ödemek durumundadır. Borçlarını düzenli olarak ödeyen bir bireyin not ortalaması da yüksek olmaktadır. Kart kullanıcısının borcunu geç ödemesi sebebiyle takibe alınması durumu kişiyi ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır.


Bunu unutmayın ve gereksiz sorgulama yapmayınız. Yapacağınız sorgulamalar kredi sicilinizi asla etkilemez. KKB, TBB Risk Merkezi’ne vekâleten, tüm operasyonel ve teknik faaliyetleri kendi bünyesinde yürütmekte ve Risk Merkezi üyesi olan 1finansal kuruluşa veri toplama ve paylaşım hizmeti vermektedir. Türkiye genelinde büyük ilgi gördü ve binlerce kişi kredi risk raporu sonucunu öğrendi.


Sizde puanınızı öğrenmek için E-Devlet sitesine giriş yaparak sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Akbank kredi notunuzu öğrenmeniz için findeks destekli ücretsiz sorgulama işlemini sunuyor. SMS ile banka kredi geçmişini öğrenme videosu1. Kredi geçmişi sorgulama1. Mobil uygulamalar ile kredi geçmişinizi sorgulayın!


Banka kredi notu ücretsiz nasıl öğrenilir? Mevcut raporda kredi notu yer almıyor ancak hangi bankada ne kadar kredi, kredi kartı limiti olduğuna ve borç bilgilerine ulaşılabiliyor. Yine aynı şekilde Findeks risk raporu menüsüne tıklayın.


Bankalar daha önce bu hizmet için liraya kadar ücret teklif edebiliyordu. Bu hizmeti e-Devlet üzerinden öğrenmek,. Risk raporu özellikle kredi ve kredi kartı almadan önce bankalar tarafından değerlendirilen bir nottur. Findeks raporunu göz önünde bulunduran bankalar, sigortanız ile beraber risk raporunuzu da incelemektedirler. Düzenli ödemeler yapan, maaşı yüksek olan ve geçmiş ödeme durumları raporun daha olumlu olmasına olanak sağlar.


Risk raporu merkezi başvurusu her kullanıcı için her ay sadece bir kez yapılmaktadır. Vatandaş, bu hizmetten ayda bir defa ücretsiz olarak yararlanabilecek. Artık başvurusunu yapmış olduğumuz ve hazırlanan risk raporlarını görünleme tarafı kaldı.


Bu arada ablam calistigi bankada encok kurumsal kredi satis yapan kisi ayrica devlet tesvikleriyle ilgili bilgisi sayesinde bircok musterisi ozellikle kendisini arar. Kisaca kkb puanini ogrenmek icin girdigimiz findeks gibi platformlar puaninizi surekli. Detaylı hesaplama yapmak için, belirtilen sorgulama yöntemleri kullanılabilir.


Kkb risk raporu e devlet

Adım adım işlemler hakkında merak ettiklerinizi, bize en. Ne işe yarar nasıl alınır? Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların ortaklaşa kurduğu kredi veya kredi kartı kullanan müşterilerin bankalarla olan performanslarını ve buna göre değerlendirme yapan, müşteriler hakkında idari ya da yasal takip başlatılıp başlatılmadığını kontrol eden. Türkiye Bankalar Birliği’nin yayınlanan yönetmeliğiyle artık risk bilgileri kamuya açık hale geldi.


Sistem milyon vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar