19 Kasım 2014 Çarşamba

Ankaranın en iyi yerleşim yerleri

Bu yerleşim her yıl Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenen Dut Festivali ile daha da güzel bir hal alıyor. Bölgenin ilk planlı yerleşim alanı ise Batıkent oldu. Ancak metronun gelmesiyle, şekli değişti ve önemli bir merkez halini aldı. Selçuklu dönemine ait Peçenek Beldesinde bir Camii bulunmaktadır.


Bunun yanı sıra Bizans Dönemine ait mezar ve yerleşim yerleri kalıntılarına da rastlanılmaktadır. Merkezinde ve çevresinde gezilecek yerler ile başkentin en güzel parkları, müzeleri, doğal güzellikleri, piknik alanları, eğlence yerleri gibi pek çok gezilecek nokta listede bulunuyor. Etimesgutun eryaman,sincanın ise fatih tarafı oturmak için en nezih semtlerdir.


Diğer bir çok ilçesinde özellikle merkeze yakın yenimahalle,çankaya,altındağ daha çok mütahit evleri vardır. Tabi evlerde bir düzen ve yerleşim yoktur goog eartten bakarak bunu daha iyi görebilirsin. Eryaman gibi semtler bana çekici gelmekte. Augustus Tapınağı, Roma İmparatoru Augustus adına bir bağlılık nişanesi olmak üzere yaptırılmıştır.


Bu sütunlarla birlikte tapınağın kapısı önünde arkada adet sütun yerleri bulunmaktadır. Galatlar zamanında var olduğu bilinen kale daha sonra Romalılar döneminde onarım görmüştür. Birçok ilden daha fazla müzesi var.


Hayvan, tartı, oyuncak, eski tarım aletleri müzesi bunun gibi bir sürü müzesi var. Piknik ve kamp yerleri, trekking rotaları ve çok güzel bir ormanı ve birçok yaylası gizli cennet gibi. Tapınak kısa yanlarında uzun yanlarında ise sütunu kapsayan Korinth düzenindeki bir peristasis ile çevrilmiştir. Hititlerde önemli bir mimari gelenek olan monümental potern mimarisi, aynı tarzda yapılmış bir gizli sarnıç ve Eski Tunç. Cadde kenarları, eski yangın yerleri, parklar ağaçlandırılarak kentin görünüşü değiştirildi.


Ankaranın en iyi yerleşim yerleri

Nüfustaki bu artış kentin alanını da genişletti ve kuruluş. Gerek Turist, gerekse yerli olarak Ülkemizin nereleri gezilir veya şurada neler var gibi sorulara bir nevi cevap olarak bu konuyu hazırlamış bulunuyoruz. Yemek fırsatları ankara. Ankaranın tarihi yerleri ve isimleri.


Türkiye Keşfine Var mısınız ? Kaliteli hijyenik ve hızlı servis yerleri ile yerinde yenilen açık hava ve kapalı alanlardaki yerleri ile dikkat çeken ankara fırsatları yemek kategorisinde yer alan hizmetler bununla sınırlı değildir. Tüm bunlar yörenin yemek kültürüne yansımıştır. Bunun en büyük sebebi ise Doğukent Terminali Projesi. Eski hükümet binası, hapishane binası ve 2yıllık saat kulesi görülmeye değer simgeler arasında yer almakdaır. Kentte tarihi açıdan çok kıymetli 25in üzerinde cami bulunmaktadır.


Ankaranın en iyi yerleşim yerleri

Son yıllarda Çayyolu bölgesinde yer alan Yaşamkent mahallesi lüks siteleri ve özenli yerleşim planı ile büyük rağbet görüyor. Balıkhisar Köyüne km uzaklıkta, M. Eski Tunç Çağına ve sonrasına ait büyük bir höyük bulunmuştur. En eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Çankaya, Taş devri ile birlikte maden devrine tanıklık etmiş ve Hitit medeniyetine uzun süre ev sahipliği yapmış olan ilçelerimiz arasında yer alıyor.


Bünyesinde barındırdığı tarihi kalıntılar ile birlikte geçmişe tanıklık etmek isteyen ziyaretçilere de kusursuz bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Selçuklular döneminde Beypazarı, İstanbul - Bağdat yolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Daha sakin ve aile için ayrılmış yerleri vardır. Neyse artık gelincede öğreneceğiz mecburen. Adını da Firig Kralından almış olan bu antik kentin yerleşim yeri olarak ne zaman kullanılmaya başlandığı bilinmemektedir.


Ankaranın en iyi yerleşim yerleri

Buna en iyi örnek olarak. Tarihi ve Turistik Yerleri balıklıgöl urfa:. Roma dönemine tarihlenen yer ısıtmalı hamam da alanın nedenli önemli bir yerleşim yeri olduğunu gözler önüne sermektedir.


Her birey hep en iyi olmak, hep ilerde, hep önde olmak ister. ANKARA’NIN EN İYİ OKULU. Bunun için de büyümeye başladığımız an itibariyle her şeyin en iyisini yapmamız için şartlandırılırız.


Kimimiz bu işi çok ciddiye alırken, kimimiz sıradan olmakla yetinmenin doğru olduğunu düşünür. Nüfus bakımından İstanbul’dan, yüzölçümü bakımından da Konya’dan sonra ikinci büyük şehridir. Anadolu Bölgesi’nin kuzeybatısındadır.


Birçoğu sade ve kendi halinde görünen köylerimiz, derinlerine indiğinizde her biri size. Gaziantep, ülkemizin en gelişmiş kentlerinden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar