30 Kasım 2014 Pazar

Kimliksiz cesetler 2018

Anketler Künyemiz Hakkımızda Bize Ulaşın. Kimliksiz cesetler için DNA veri tabanı oluşturuluyor. Emniyet Genel Müdürlüğünce, üzerinden kimlik çıkmayan cesetlerin kimlere ait. Kilyos’ta, kimsesizlere ayrılan özel bölümde toprağa veriliyor. Bu kapsamda, kimliksiz cesetlerin DNA profilleri, emniyet ve jandarma kriminal arşivlerindeki DNA profilleriyle karşılaştırılıyor.


Kimliksiz cesetler 2018

Burada işlemler tamamlandıktan sonra hálá sahibi bulunamadı ise enstitü, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne başvuruyor. Yetkililer, kimliksiz cesetler toprağa verildikten aylar, yıllar sonra yakınlarının ortaya çıkabildiğini söylüyor. Ve onları kobay olarak kullanangözü dönmüş kapitalizm. Kimligi belirsiz cesetler milliyet gazete arşivi. Normal ölümden veya kaza.


Sebeplerden dolayı bu dünyadan göç etmiş kimselerin artlarında bıraktıkları kimliksiz, sahipsiz ya. Sahipsiz ve kimliği belirsiz cesetler. Her açıdan zor bir görev. Hiç olmadığından da fazla. Yaşayan varlıklarımızın üst bir siyasetin nesneleri.


Uzakta gördüğüm, savaş düzeninde dizilmiş bir çocuk ordusuydu. Kımıldamıyorlardı ama kendilerinden geçmişlerdi… Ölüme gitme arzusuyla büyülenmişlerdi. Bir gün güneşin altında ilerleyecekleri, arkalarında can çekişenler ve ölüler bırakacakları uçsuz bucaksız.


Bir yanda çürümüş cesetler, öte yanda çürümüş ruhlar. Olayda bir bekçi ile olay sırasında yanında bulunan ağabeyi, ağır yaralandı. Polislerin çalışma saatleri değişiyor! Bakanı Süleyman Soylu, Polisimiz hakikaten çok zor çalışma şartlarından bugüne geldi. Proje kapsamında ilk olarak il emniyet müdürlüğündeki kayıp şahıslar büro amirlerine eğitim verildi.


Vayha ki mirim, kimlik değiştirmek gömlek değiştirmeye benzemiyor. Daha doğrusu kimlik değiştirilemiyor, sadece “kimliksiz” kalınabiliyor. Hayır, aynı zamanda “kişiliksiz”, omurgasız, koordinatsız, yelkensiz, pusulasız, haritasız. STAR Bıçak Timi soruşturması tamamlandı. Ceset sayısı artınca elbiseleriyle gömdük” dedi.


Konuyla ilgili kişi gözaltına alındı. Anasayfa Portal Forum Kuralları Sık Sorulan. Hayatın ironisiyle karışmış kalbinizdeki cesetleri yeniden diriltecek belki de tamamıyla yok ettirecek bir hikaye. Kendini kaybolmuş ve kimliksiz hissediyordu. Zevk alarak yaptığı tek şey her gün güneşin doğmasını beklerken yaktığı sigarasıydı.


Bazı geceler yalnızlığıyla vals yapar ve Göğüs kafesindeki ölüleri her gece kafasında diriltip günün ağırmasıyla. Fazladan Bir Ceset Kitabı Hakkında. PDF dosyaları eğer elimizde varsa ücretsiz (bedava) olarak sunmaktayız. Bu içeriğimizden kitabın tanıtımı ile kısa özeti hakkında bilgi de alabileceksiniz.


Başsavcılığı Suruç cesetler kimlik. Tam on dört yıl geçmişti güneş sokaklara, kaldırımlara, duvarlara, ölü veya diri insanlara değmeyeli. Yıkık dökük binalar, yerinden sökülmüş kaldırım taşları, ölü köpekler, kan, çöp, kimliksiz cesetler bu şehri hiç görmemiş insanlara anlatmaya yetecek kelimeler değildi. Caddedeki apartmanın giriş merdivenlerine dizdiği alarmlı saatlerin yanı başında otururken görüyorum onu. Sattığı saatler analog zamanlardan kalma, oysa dijital zamanlarda yaşıyoruz.


Açık denizlerde batan mülteci gemileri, kıyıya vuran kimliksiz cesetler, suçla özdeşleştirilmeye çalışılan göçmenler ve trafik ışıklarında arabaların camlarına yaklaşan esmer çocuklarla hayatlarımızda yer eden “göçmenlik ve mültecilik” meselesi, sadece Türkiye’nin değil. Kaçırılan çocuklar , yakılarak öldürülen kimliksiz cesetler , üstlerine giydirilen Ku Klux Klan kostümleri , tarikat tarafından öldürülen bir zenci, ustaca hazırlanmış aldatmacalar , Öldürülmesi istenen insanlar. Peki bu insanlar arasında ki bağlantı neydi ? Sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz, belki yine gelirim, sesime ses veren olursa bir gün… İnsanlar değişmez değişen tek şey şartlar ve çıkarlar.


Belki yağmura da gerek kalmazdı, insanlar bu kadar kirli olmasaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar